Microsoft zhrnul možnosti vývoja na Windows 10, ukázal previazania s Xbox One, Cortanou, Hololens

Microsoft práve otvoril svoju Build konferenciu rozsiahlou prezentáciou, na ktorej zhrnuli všetko okolo vývoja na Windows 10.

pridal saver 30.3.2016 o 21:24 pod hry
Microsoft zhrnul možnosti vývoja na Windows 10, ukázal previazania s Xbox One, Cortanou, Hololens

HRY > NOVINKY >

Microsoft práve otvoril svoju Build konferenciu rozsiahlou prezentáciou, na ktorej zhrnul všetko okolo vývoja na Windows 10. Je to ich jednotná platforma, na ktorej fungujú ako univerzálne aplikácie, tak aj všetky doplnkové služby ako Skype, Cortana a zároveň na nej bežia aj zariadenia ako Xbox One a Hololens.

 

Čo sa týka herných noviniek, o tie sa prišiel podeliť Phil Spencer, šéf Xboxu a hier v Microsofte. Teraz nehovoril primárne o hrách, ale o vývojárskych možnostiach na Windows 10 a Xbox One. Tieto dve platformy sa postupne spoja pomocou Univerzálnych aplikácií, kde si už bude môcť každý spraviť aj svoju Xbox One aplikáciu. Umožní to nový Deveveloper mod Xbox One konzoly, ktorý z nej spraví devkit a vývojári na nej budú môcť rovno spúšťať a dolaďovať vlastné aplikácie a hry. Teda rovnako ako to je napríklad na Windows mobiloch. Nebude už potrebné mať špeciálny vývojársky Xbox.

Tu ukázal Phil aj možnosť jednoduchého skonvertovania Win32 aplikácii na Modern Desktop aplikácie cez Desktop App konvertor. Ukázal ako napríklad Age of Empires II HD beží na UWP s live tile a všetkými možnosťami aplikácii a rovnako aj spustil UWP aplikáciu skonvertovaného Witchera 3. Toto umožní vývojárom ako jednoducho skonvertovať svoje staršie aplikácie pre Windows Store, tak aj na hocijaký iný Store.

Zároveň na Xbox príde Cortana, ktorá pre hráčov bude osobným herným asistentom, spomenul aj možnosti hrania hudby na pozadí a pribudne aj veľa ďalšieho. Hlavné ohlásenia si Phil Spencer necháva na E3 v júni, kedy vyjde aj veľký letný Anniversary Update pre Windows 10 a Xbox One.

Windows 10 univerzálne aplikácie nebudú zanedbané a už v máji príde možnosť vypnutia V-syncu, spolu s podporou Freesync, G-Sync a podporou viacerých GPU. Rovnako chce Microsoft splniť a aj prekonať požiadavky na overlaye a modovanie.

Z ostatných vecí nechýbal Hololens, ktorý práve začali aj distribuovať. Ukázali aj jeho vývojárske balenie a pridali rôzne aplikácie. Zo zaujímavých vecí do nich pribudne Skype aplikácia, ktorá umožní komunikovať a radiť sa s priateľmi alebo šéfmi live. V Skype nebude chýbať implementácia Cortany, kde jej môžete nechať možnosť odpovedí alebo úpravy vašich viet. Cortana bude pre Microsoft veľká vec a plánujú ju implementovať prakticky všade, aj keď je otázne, kedy dostane aj Slovenskú podporu. Cortana je však len časťou ich rozširovania AI, kde minulý týždeň spustili svojho ešte nedoladeného Taybota. Ten bol postavený na Microsoft bot framework, čo sú nástroje na programovanie konverzačných botov alebo rôznych automatizovaných systémov komunikácie. Toto všetko dopĺňajú ešte Cognitive services, inteligentné služby, ktoré Microsoft ponúka 21 API od rozpoznávania obrázkov, cez vyhľadávanie až po hlasové služby.





Microsoft zhrnul možnosti vývoja na Windows 10, ukázal previazania s Xbox One, Cortanou, Hololens
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Kodi (7)
Používate niekto KODI ? Potreboval by som pomôcť s...
|Steam deck - emulácia ps2 hier (2)
Čau. Hráva tu niekto PS2 hry na SD? Samozrejme poz...
|Stalker shadow of chernobyl - ... (0)
Čaute, dostal som chuť si prejsť znova trilógiu St...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Svet, ukrajina, vojny ... (21015)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk