Príde tento rok nový Xbox One 4K alebo Xbox One slim?

Máme síce veľa informácií o novej verzii PS4, ale aká bude nová verzia Xbox One?

pridal saver 20.4.2016 o 11:43 pod hardware
Príde tento rok nový Xbox One 4K alebo Xbox One slim?

HARDWARE > NOVINKY >

Máme síce veľa informácií o novej verzii PS4, ale aká bude nová verzia Xbox One? To je zatiaľ otázne. Zdá sa však, že vývojári túto verziu ešte v rukách nemajú, minimálne nie vývojári tretích strán a tak žiadne leaky od nich nemáme. Jediné, čo vieme, že na rozdiel od PS4.5 je nová verzia Xbox One už v schvaľovaní na kontrolných telekomunikačných úradoch v rôznych krajinách sveta.  Konkrétne jej nový wireless modul. Ten majú úrady zakázaný ukazovať a to do 25. júna a teda až po E3.

Určite tak nová verzia Xboxu bude. Je však otázne, či pôjde o Xbox One slim, alebo Xbox One 4K, alebo aj prípadný externý upgrade konzoly. Phil Spencer z Microsoft totiž v poslednom čase veľa skloňoval externé upgrady, ale aj všeobecne upgrady PC hardvéru konzoly. Hovoril, však že ak niečo také prinesú nebude na to potrebný skrutkovač. Teda prípojná výkonová jednotka by bol logický krok, zrejme zároveň s novou výkonnejšou verziou konzoly. Tam ale zase Phil spomenul, že nie je fanúšikom malých nárastov výkonu a polovičných verzii. Dodal, že ak pôjdu vpred, tak to bude "výrazná zmena - upgrade". Ponúknu teda veľký nárast? Alebo zatiaľ žiadny a príde štandardná slim verzia?

Slim?

Ak by vyšla slim, čakali by sme od nej menšiu veľkosť, zrejme aspoň HDMI 2.0 na 4K, alebo rovno 2.1 aj na HDR, možno ultra bluray mechaniku, alebo naopak žiadnu mechaniku, plus zníženie spotreby vďaka novým čipom, prípadne ďalšie drobnosti. Výkon by sme tam čakali zachovaný

Výkonnejšia verzia?

Čo sa však týka výkonnejšej verzie, nové zdroje Verge teraz potvrdili, že v Microsofte sa riešia prototypy novej verzie konzoly, z ktorých niektoré majú aj upgradované komponenty. A to vraj také aké by ste použili na upgradovanie herného PC. To je však všetko, čo o tom zatiaľ vieme. Nie je jasné, čo nakoniec vyberú a akým smerom sa pustia vpred.  V každom prípade, ak sú zdroje aktuálne a doteraz nevybrali novú konfiguráciu, tak na jeseň výkonnejšia verzia nestihne prísť. 

Doplnkové upgrady?

Stále by tam bola tá možnosť externých upgradov, ktoré nie sú závislé na samotnej konzole. Otázne je však cez čo by boli pripojené, ako by na to stačil USB3 port (externé grafické karty sa zatiaľ k notebookom pripájajú len cez rýchlejší thunderbolt 3 port), alebo by sa pripájal cez dva porty, alebo je možné, že by to rýchlejšie išlo cez Kinect port.

Pri Xbox One je zatiaľ isté, že na E3 určite uvidíme novú verziu konzoly. Nech už je akákoľvek. A možno aj hneď vyjde. Hlavne ak to bude slim, tak môže vyjsť už počas leta ako to bolo vo zvyku v minulej generácii. Najskôr, by hneď počas E3 klesli s cenou starej verzie a o mesiac neskôr by bola nahradená novou verziou.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19947)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk