Cyberpunk 2077 nepríde tak skoro, ale dostane multiplayer

Programátori majú kopec práce s úpravou enginu a ďalších nástrojov a pripravujú sa na spoluprácu s hlavným dizajnérom multiplayeru

pridal roberto 25.4.2016 o 11:50 pod hry
Cyberpunk 2077 nepríde tak skoro, ale dostane multiplayer

HRY > NOVINKY >

Cyberpunk 2077 je zatiaľ v štádiu jednorožca - každý z nás už o ňom viackrát počul, ale nikto ho nevidel na vlastné oči, ani o ňom dokopy nič nevie. A bohužiaľ sa zdá, že to tak ešte dlho zostane. CD Projekt RED nám v roku 2013 ukázal nezabudnuteľný teaser, lenže celkom rýchlo priznal, že je to teaser na hru, ktorá ešte vôbec neexistuje a iba chcel vidieť reakcie. Dokážu sa nadšenci série stredovekej fantasy Witcher nadchnúť aj pre krásnu RPG z tak veľmi odlišného prostredia? O správnej odpovedi nie sú žiadne pochybnosti:

 "Je tu obrovský rozdiel v spôsobe získavania pozornosti. So Zaklínačom to bolo ako zväčšovanie snehovej gule a jadro hardcore hráčov muselo dať o The Witcher vedieť svetu, čo bol veľmi pomalý proces. U Cyberpunk 2077 stačil krátky atmosferický trailer a začalo šialenstvo. Akoby okamžite spadla lavína," prezradil Jose Teixeira, výtvarník CD Projekt RED zodpovedný za vizuálne efekty.

Napriek niektorým optimistickým predpovediam, či dokonca "leakom", je ale Cyberpunk 2077 zrejme ešte za horami za dolami. Šéf štúdia nedávno akcionárom CD Projektu vysvetlil, že každú ďalšiu hru chcú urobiť lepšou, než bola predchádzajúca. A Cyberpunk 2077 musí byť aj väčší a revolučnejší než masívne úspešný The Witcher 3, takže nemôžeme ani pomyslieť na to, že by vyšiel už na konci roka 2016. V skutočnosti finančný plán počíta s tým, že Cyberpunk 2077 a ešte jednu RPG vydajú v období 2017 až 2021. Ak teda dúfate, že si Cyberpunk 2077 zahráte na Vianoce 2017, ešte stále sa môžete považovať za optimistov.

Hra by mala prísť na PC aj na aktuálnu generáciu konzol, programátori sa po The Withcer 3: Wild Hunt pustili do vylepšovania tretej generácie enginu REDengine a ďalších vývojárskych nástrojov a zrejme ich čaká aj práca na podpore multiplayeru. CD Projekt RED totiž práve hľadá skúseného dizajnéra multiplayeru, ktorý je pripravený pustiť sa do vytvárania prototypov a pracovať s programátormi na vytváraní potrebných nástrojov. A keďže štúdio má na najbližších bezmála šesť rokov naplánované iba 2 hry, je celkom pravdepodobné, že multiplayer bude pre Cyberpunk 2077, prípadne pre obe pripravované RPG. Herní dizajnéri už samozrejme majú bohaté skúsenosti s tvorbou RPG systémov, ale na strane hrateľnosti musia plnohodnotne zaplniť veľkú dieru po boji s mečom, na ktorý sa roky spoliehali pri tvorbe Geraltových RPG.

Cyberpunk 2077 nepríde tak skoro, ale dostane multiplayer





Páči sa mi! (+1)






Cyberpunk 2077 nepríde tak skoro, ale dostane multiplayer
PC
PS4
Xbox One
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: CD Projekt / CD Projekt Red
Štýl: Akcia / RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 10. december 2020
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17924)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk