Nintendo NX vraj bude hybridom prenosnej a domácej konzoly

Na svetlo sveta vyšli nové, aj keď stále neoverené informácie o pripravovanej Nintendo konzole s kódovým označením NX

pridal matus_ace 26.7.2016 o 16:03 pod hry
Nintendo NX vraj bude hybridom prenosnej a domácej konzoly

HRY > NOVINKY >

Na svetlo sveta vyšli nové, aj keď stále neoverené informácie o pripravovanej Nintendo konzole s kódovým označením NX. Bližšiu povahu konzoly prezradili anonymné zdroje Eurogameru, Digital Foundry má zase informácie o vnútornostiach konzoly. Všetky informácie zatiaľ berte s rezervou ako dohady, no na druhú stranu, sú podobné tým, ktoré počúvame už od začiatku tohto roka. Oficiálne nám Nintendo konzolu predstaví na jeseň.

V prvom rade sa opäť hovorí o tom, že konzola bude hybridom medzi prenosným zariadením a domácou konzolou, ktorú si zapojíte do TV. Tentoraz ale k tomu máme viac detailov. NX bude viac prenosnou konzolou, stále sa tam kladie dôraz na mobilitu, čiže skôr bude nástupcom 3DS, aj keď rozhodne nie priamym. Bude to handheld s vysokým výkonom, ktorého hlavnou časťou bude displej, ktorý bude mať po svojich stranách ovládacie sekcie. Tie ale bude možné odobrať, takže by sa dalo povedať, že zariadenie bude mať oddeliteľné ovládače.

Doma potom budete mať základňu, alebo dokovaciu stanicu. Do nej budete môcť NX vložiť a pripojiť cez ňu k TV a hrať na nej. Ako nám už skôr naznačila registrácia novej Zeldy, NX by malo využívať cartridge ako svoje médiá, no nebude chýbať ani možnosť digitálneho sťahovania, pričom celé to bude poháňať nový vlastný systém od Nintenda (a nie Android, ako už nejakú dobu kolovalo). Nintendo údajne odporúča používať 32GB cartridge.

Srdcom novej konzoly by mal byť výkonný mobilný čip Tegra od Nvidie. Je teda zrejmé, že Nintendo nebude môcť konkurovať výkonom domácich konzol Sony a Microsoftu, majú navyše úplne inú náturu. Nintendo sa rozhodlo obetovať hon za výkonom, aby mohli napchať všetky svoje technológie a novinky do handheldu. Problém ale je, že kvôli radikálnym zmenám v dizajne hardvéru a technológiám bude musieť Nintendo zahodiť spätnú kompatibilitu, ktorá bola po niekoľko generácií ich silnou stránkou.

Po marketingovom nešťastí v podaní Wii U sa údajne rozhodli prejsť k podstatne jednoduchšej komunikácii. Jej jadrom bude jednoduché posolstvo, že si svoje hry môžete zobrať kamkoľvek so sebou. Čo sa hier týka, zatiaľ máme potvrdenú len The Legend of Zelda: Breath of the Wild, ktorá vyjde aj na Wii U. Na NX by ale mala prísť aj štvrtá časť strategickej série Pikmin a určite sa tam ukáže aj nová generácia Mario hier. Navyše zdroje Eurogameru prišli s tým, že by sa tam mali ukázať aj vylepšené verzie populárnych Wii U hier ako Splatoon alebo Super Smash bros.

Ešte si nejakú dobu počkáme, kým sa ukáže, či sú tieto informácie pravdivé. Zatiaľ sa ale javia byť veľmi pravdepodobné a niektoré aj očakávané. Ilustrácia z internetu nám ukazuje, ako by to mohlo vyzerať.





Nintendo NX vraj bude hybridom prenosnej a domácej konzoly
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19958)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk