Prvé detaily o update 4.0 pre PS4, beta test začína zajtra

Sony zverejnila prvé detaily očakávaného update 4.0 pre PS4. Ten sľubuje nové užívateľské prostredie, vytváranie priečinkov a mnoho ďalšieho.

pridal Gam_er 15.8.2016 o 17:03 pod hry
Prvé detaily o update 4.0 pre PS4, beta test začína zajtra

HRY > NOVINKY >

Spoločnosť Sony dnes oznámila, že beta testovanie nového Update 4.0 pre tých, ktorí sa prihlásili začne zajtra. S týmto oznámením sme sa konečne dočkali aj detailov, ktoré hovoria o možnostiach, aké nám tento update s kódovým označením Shingen prinesie. 

Prepracované UI

Užívateľské rozhranie sa dočká mnohých úprav a vylepšení. Tie zahŕňajú celý rad zmien, ako upravené pop up notifikácie, nové systémové ikony a systémové prostredie, ktoré si budeme môcť vybrať. Sony toto nové, upravené užívateľské rozhranie opisuje ako jemnejšie a ľahko použiteľné. 

Rýchle menu

Ako už vieme, stlačenie a podržanie tlačidla PS na ovládači DUALSHOCK 4 vyvoláva rýchlu ponuku. V novom update bude táto ponuka prepracovanejšia, rýchlejšia a jednoduchšia na použitie. Veľkou a viditeľnou zmenou je, že toto menu bude odteraz pokrývať iba časť obrazovky čo znamená, že hráči nebudú musieť opúšťať hru úplne. Toto menu bude tiež obsahovať celý rad možností a funkcií, ako napríklad prezeranie trofejí počas hrania hry, prispôsobenie a pridanie skratiek pre rôzne funkcie, u ktorých chcete okamžitý prístup. Do tohto rýchleho menu môžete tak napríklad pridať svojich priateľov, pričom vám ich menu ukáže keď budú online. Rovnako môžete pridať skratky pre svoje obľúbené skupiny, komunity alebo mnoho ďalšieho. 

Share menu

Ide o menu vyvolané stlačením tlačidla SHARE na ovládači. Rovnako ako rýchle menu aj toto bude pokrývať iba časť obrazovky. Môžete si tu ukladať sociálne siete, na ktoré zdieľate svoje videá alebo obrázky z hrania, pričom ich bude možné zdieľať priamo na nástenku určitej komunity. Tento proces bude rýchlejší a efektívnejší ako doteraz. Okrem toho bude možné nahrávať tiež dlhšie videá na Twitter. Doteraz to bolo 10 sekúnd, po novom to bude až 140 sekúnd. 

Organizácia priečinkov a knižníc 

Možnosť upraviť si organizáciu priečinkov a súborov v konzole, bola jednou z najväčších hráčskych požiadaviek. Update 4.0 teda pridáva možnosť vytvárať priečinky, v ktorých bude možné triediť obsah konzoly a knižníc. To pomôže zhromaždiť svoje obľúbené hry a aplikácie na jednom mieste, pre rýchly a bezproblémový prístup. Pomerne veľké zmeny čakajú aj knižnice. Budú obsahovať novú záložku s názvom zakúpený obsah. V nej bude zobrazený všetok obsah ktorý vlastníte, zatiaľ čo vaša hlavná knižnica bude zobrazovať len obsah, ktorý je v súčasnej dobe v konzole nainštalovaný. Ak ste počas rokov používania PS4 stiahli do konzoly veľa hier, dem alebo beta testov, táto nová funkcia by mala naozaj pomôcť vytvoriť poriadok vo vašej knižnici. V knižnici budú tiež prítomné nové nástroje pre triedenie. Tie umožnia triediť obsah podľa dátumu zakúpenia alebo dátumu inštalácie. Tiež bude možné vyhľadať konkrétne hry alebo obsah, prostredníctvom zadávania textu. 

Vylepšenia trofejí 

Tieto vylepšenia umožnia zobraziť trofeje aj v prípade, že je vaša konzola v offline režime. Update 4.0 tiež pridáva tlačidlo, ktoré umožní odhaliť obsah skrytých trofejí. Tieto trofeje budú stále v predvolenom nastavení skryté, no teraz budete môcť zvoliť zobrazenie názvu trofejí a tiež informácie k nim. Trofeje sa dočkajú aj zmeny ikony, ktorá bude zobrazovať ich vzácnosť. Budú tu štyri boxy, pričom ikony budú vyzerať ako pyramídy, v ktorých budú tie najvzácnejšie trofeje v hornej časti. 

Požívateľský profil

Požívateľský profil prejde vizuálnou zmenou, takže relevantné informácie o hráčovi, budú teraz lepšie viditeľné. V profile bude možné vidieť napríklad pokrok ohľadne trofejí, v porovnaní s iným hráčom. Na pozadie svojho profilu bude možné tiež pridať obrázok, ktorý vytvoríte odfotením v svojej obľúbenej hre. 

Update 4.0 má ešte viacero funkcií, ktoré nebudú dostupné v beta verzii. Takže na ďalšie informácie ohľadne nich si ešte budeme musieť počkať. No už teraz je jasné, že to bude veľký update, ktorý prinesie radu noviniek, o ktoré majú hráči veľký záujem. V nadchádzajúcich týždňoch určite čakáme aj dátum dostupnosti pre všetkých majiteľov PS4. 





Prvé detaily o update 4.0 pre PS4, beta test začína zajtra  Prvé detaily o update 4.0 pre PS4, beta test začína zajtra  Prvé detaily o update 4.0 pre PS4, beta test začína zajtra
Prvé detaily o update 4.0 pre PS4, beta test začína zajtra  Prvé detaily o update 4.0 pre PS4, beta test začína zajtra  Prvé detaily o update 4.0 pre PS4, beta test začína zajtra
Prvé detaily o update 4.0 pre PS4, beta test začína zajtra  Prvé detaily o update 4.0 pre PS4, beta test začína zajtra  Prvé detaily o update 4.0 pre PS4, beta test začína zajtra
Prvé detaily o update 4.0 pre PS4, beta test začína zajtra  Prvé detaily o update 4.0 pre PS4, beta test začína zajtra
Páči sa mi!

Zaradené pod: ps4, sony, update 4.0, shingen






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19955)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk