Vznik Asociácie slovenských herných vývojárov, ale aj Letnej školy tvorby hier a zahraničný hosť

Včera sa v rámci bratislavského kreatívneho priestoru THE SPOT mohli návštevníci dozvedieť pár zaujímavých noviniek, resp. aktivít, ktoré sa udiali v posledných mesiacoch, ale tiež si vypočuť zaujímavú prednášku zahraničného hosťa.

pridal NEZMAR 21.9.2016 o 15:33 pod informácia
Vznik Asociácie slovenských herných vývojárov, ale aj Letnej školy tvorby hier a zahraničný hosť

INFORMÁCIA > NOVINKY >

Včera sa v rámci bratislavského kreatívneho priestoru THE SPOT mohli návštevníci dozvedieť pár zaujímavých noviniek, resp. aktivít, ktoré sa udiali v posledných mesiacoch, ale tiež si vypočuť zaujímavú prednášku zahraničného hosťa. Celé  sa to dialo v rámci, už známych stretnutí herných vývojárov - Game Spot.

Konkrétne sa predstavil pilotný projekt Summer Game Dev (Letná škola tvorby hier), ktorý zorganizoval Michal Ferko za pomoci špičkových mentorov z Bohemia Interactive (Bratislava), PIXEL FEDERATION, PowerPlay Manager a svojou troškou pri organizácii pomohol aj SECTOR.sk Každopádne o tomto "prázdninovom" projekte vás budeme o pár dní informovať viac. Určite ale využijeme tento priestor aj na poďakovanie partnerom, ktorí sa rozhodli ho podporiť výhrami pre zúčastnených, konkrétne spoločnostiam DELL, Logitech, SIGELSBERG CIDER a Red Bull. Tí, čo nás sledujete na našom YouTube kanále, už isto viete o danom projekte viac.

Následne Game Dev Hub predstavil novinku, na ktorej sa už tiež nejaký ten mesiac usilovne pracovalo, a to Slovak Game Developers Association, pričom zároveň predstavil aj jej nového a prvého prezidenta, konkrétne Mariána Ferka, ktorého mnoho z vás pozná ešte zo spoločnosti CAULDRON, a ktorý momentálne pôsobí v Bohemia Interactive. Táto iniciatíva si dáva za úlohu podporovať a rozvíjať najrýchlejšie sa rozvíjajúci IT segment - tvorbu hier - pomocou aktivít zahŕňajúcich, vzdelávanie, vytvárania príležitostí, reflektovania potrieb herných vývojárov, zdieľania skúsenosti organizovaním stretnutí s tvorcami a promočných aktivít na domácej aj zahraničnej pôde. Inými slovami, ak všetko dobre pôjde, tak o rok bude na Gamescome aj ich stánok a s ním informácie o slovenských vývojároch. Držíme palce, a keď sa bude dať, určite túto iniciatívu podporíme.

Tým ale večer nekončil a celé stretnutie uzavrel hosť Alexandre Mandryka, kreatívny konzultant s 15-ročnou skúsenosťou na AAA hernom trhu, ktorý pracoval pre Ubisoft Montreal a Relic Entertainment ako Director of Design a spolupodieľal sa na brandoch ako Far Cry, Assassin’s Creed, Rainbow Six, Splinter Cell, Prince of Persia, Company of Heroes, Warhammer 40k a ďalších. Prednáška to bola naozaj zaujímavá a môžete ju očakávať aj na Youtube. Každopádne to, že tu tento človek bol nie je náhoda, ale prišiel na základe pozvania od Pixel Federation, kde bol odovzdať svoje vedomosti ako konzultant game dizajnu a kreatívnej stratégie (gamewhispering.com).

Keďže tiež máme záujem, aby ste boli šikovní a úspešní, budeme sa snažiť odovzdávať vám aj relevantné informácie v tomto smere, ktoré veríme, že pomôžu vám a tým zároveň tiež rozvoju herného trhu na Slovensku.





Vznik Asociácie slovenských herných vývojárov, ale aj Letnej školy tvorby hier a zahraničný hosť
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19941)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk