Pozrime sa na konkurenciu pre Nintendo Switch

Nintendo vôbec nie je s nápadom spraviť prenosný handheld si ovládačmi a pripojením na TV prvé.

pridal saver 22.10.2016 o 13:22 pod hardware
Pozrime sa na konkurenciu pre Nintendo Switch

HARDWARE > NOVINKY >

Nintendo vôbec nie je s nápadom spraviť prenosný handheld si ovládačmi a pripojením na TV prvé. Bolo tu už dosť predchodcov, a je tu aj stále aktívna konkurencie. Aj keď samozrejme herne na Nintendo nemá žiadna.  Technologicky ho však aj prekonávajú.

Pozrime sa na konkurenciu pre Nintendo Switch

Už len samotná Nvidia na ktorej základe bude Switch postavený, ponúkla veľmi podobný systém v Shield tablete, a prekvapivo s týmto systémom pokračuje u Nintenda a nerobí svoje. Totiž pre Nintendo, minimálne pozastavila, ak nie zrušila aj nasledovníka Shieldu. Robila by tak konkurenciu sama sebe a možno by nestíhala vyrábať čipy.

Samotný tablet má Tegra čip, 1080p obrazovku, v aktuálnej verzii 32GB flashu a doplnky ako gamepad s touchplochou, dock k TV, pero, klávesnicu.  Jediné čo Shield nema oproti Switchu sú odopínateľné gamepady. Stále ho kúpite za parádnu cenu 200 eur a je to zrejme najvýhodnejší herný tablet na trhu. Hlavne ak sa chcete hrať. Nvidia ponúka aj exkluzívne konverzie konzolových hier na androide a má aj vlastnú streamovaciu službu z internetu a streamovanie hier z PC. Má všetko čo treba a funguje veľmi dobre, až je škoda, že zatiaľ nebude tá nová verzia.  Samostatne majú ešte čisto Shield TV verziu, ale tá je len orezaným shield tabletom.

Pozrime sa na konkurenciu pre Nintendo Switch

Ale ešte dávno predtým tu bol Razer Edge Pro tablet, ktorý ponúkol tablet, s dvomi odopínateľnými gamepadmi, možnosťou docku, pripojenia plných gamepadov a aj pripojenia na TV. Všetko to malo Windows 8 systém a teda sa z toho s pridanou klávesnicou dal spraviť aj notebook. A reálne na tom funguje aj Skyrim. 

Aj keď cena je vyššia a to od 699 eur. Je samozrejme výkonom inde ako konkurencia a má rovno 256 GB miesta, 8GB RAM, poháňa ho Intel Core i7-3517U a NVIDIA GT 640M LE grafika s 2GB pamäťou. Teda ešte aj po troch rokoch od vydania má decentný výkon. Aj keď je škoda, že Razer ho neupdatol na novú verziu, pri pokroku PC už by Skylake procesory a nové Nvidia čipy posunuli tablet do úplne inej sféry.

Pozrime sa na konkurenciu pre Nintendo Switch

Inou konkurenciou je minulý rok predstavený čínsky Morphus X300, je to 8 palcový android tablet ale 3D obrazovku s IPS 1280x800 displejom. Bude mať osemjadrový Arm Cortex A7 1.7Ghz, s osemjadrovým Power VR GPU, aj keď doplní to len 2GB RAM. Flash bude v 32 a 64GB verziách a doplnkom budú dva odnímateľné wireless ovládače. Zaujímavosťou bude jedna otáčateľná kamera.

Tablet má stáť 299 dolárov, aj keď je otázne či sa dostane aj ku nám. Samozrejme skôr ako pre Nintendo bude konkurencia pre herné android tablety.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20018)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk