Ako hodnotí Wargaming rok 2016 a čo nás čaká tento rok?

Vyspovedali sme jedného zo zástupcov Wargamingu o tom, čo je v tomto roku pred nami

pridal matus_ace 19.2.2017 o 19:12 pod hry
Ako hodnotí Wargaming rok 2016 a čo nás čaká tento rok?

HRY > NOVINKY >

Wargaming na hernom trhu pôsobí už naozaj dlho a dalo by sa povedať, že od vydania World of Tanks je každý rok pre nich niečím dôležitý. Pridávajú novinky, prichádzajú na konzoly, rozširujú univerzum o lietadlá alebo lode, no tiež sa púšťajú do nových projektov. A toto všetko firma zažila aj v roku 2016. Tom Putzki si na konferencii White Nights Prague 2017 našiel čas, aby nám odpovedal na otázky ohľadne úspechov v minulom roku, no tiež nám prezradil, na čo sa môžeme tešiť v roku 2017.

Mohli by ste zosumarizovať rok 2016 pre Wargaming z vášho pohľadu?

Rok 2016 bol pre Wargaming veľmi, veľmi zaujímavý. Podarilo sa nám niekoľko významných krokov. World of Warships sa rozbehli, priniesli sme World of Tanks na PS4 na začiatku roka a tiež sme priniesli našu prvú hru mimo série „World of...“ – WG Labs priniesli reboot Master of Orion. Je to tiež náš prvý titul, ktorý nebol free to play, ale predávaný na Steame. Na hre sme si dali záležať, prešla niekoľkými Early Access fázami, ale vyšla veľmi dobre. Tiež sme sa pustili na veľkú cesta rebalansovania World of Tanks, verejnosti sme otvorili sandbox server, na ktorom sa odohralo viac ako 90000 súbojov a viac ako 5000 hráčov z celého sveta sa zapojilo do testovania nového vyváženia World of Tanks. A viete si predstaviť, že rebalansovanie takejto hry, ktorá sa hrá po celom svete a je v nej viac ako 450 strojov, je ako nočná mora. Na tomto si tiež dáme záležať. Ďalšia verzia sandboxu už bude mať zapracovanú spätnú väzbu od hráčov a príde čoskoro. Ak to mám zhrnúť, bol to výborný rok. Mali sme nové hry, ktoré zaznamenali veľký úspech. Tiež sme otvorili nové štúdio v Helsinkách. Mobilné štúdio Boomlagoon už funguje ako Wargaming Helsinki.

A čo nás čaká v tomto roku?

Ako som už povedal, čaká nás veľké balansovanie vo World of Tanks, no do World of Warships pribudne mnoho nového obsahu a prídu aj špeciálne akcie. Nechcem to dopredu vyzradiť, no len drobný teaser – pribudnú veľmi dobré veci a velitelia lodí sa majú na čo tešiť. Pripravujeme tiež našu prvú spoluprácu s veľkými hráčmi v hernom biznise, na čo sme založili našu novú vetvu Wargaming Alliance a v nej pracujeme na našom prvom projekte v úzkej spolupráci s legendami ako Sega a Creative Assembly. Hovorím o Total War: Arena z úspešnej Total War série, čo bude 10v10 pvp online multiplayerovka distribuovaná ako f2p. V hre si budete môcť budovať armádu rôznych aj antických národov, ako napríklad Rimania, Gréci, Kelti a podobne. Taktiež tu budú hrdinovia ako vodcovia týchto armád, ako napríklad Cézar, Vercingetorix a tak ďalej. Bude to niečo veľmi zaujímavé. Sega priniesla Total War značku, Creative Assembly svoje vývojárske zručnosti a my naše skúsenosti s f2p a monetizáciou, niečo do rozhrania a tiež našu obrovskú fanúšikovskú základňu.

Prečo práve Sega? Pozeráte sa aj po ďalších partneroch?

Práve preto sme založili Wargaming Alliance. Je to naša pridružená spoločnosť, ktorá sa stará o spoluprácu s ďalšími spoločnosťami v biznise, do ktorej prinášame našu vydavateľskú silu. Vydavateľské sídla máme na celom svete. Neveríme v outsourcing. Marketing, PR, reklamu, podporu, vzťahy so zákazníkmi a komunitou si na celom svete riešime sami prostredníctvom vlastných zamestnancov. A táto sila nám samým umožňuje vydávať iné tituly. Se Segou boli od začiatku veľmi korektné jednania. Oni verili nám, my sme verili im a Total War zapadne do nášho dedičstva historických hier.

A keďže tento rozhovor robíme v Českej republike, máte pre nás nejaké novinky o československej technike vo World of Tanks?

Samozrejme. Ako asi viete, minulý rok sme pridali český technologický strom do World of Tanks a tento strom určite porastie, pribudnú ďalšie stroje. A vždy, keď do jednej z našich hier pridáme nový národ, snažíme sa tento národ pridať aj do ďalších. Takže na tomto pracujeme a uvidíme, čo to prinesie. České tanky sú naozaj skvelé, aj osobne ich mám veľmi rád.(a československé tanky sú teraz dostupné aj v konzolových verziách WoT, pozn. red.)

Ďakujem za rozhovor.





Páči sa mi!







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17930)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk