Microsoft zhrnul svoje ohlásenia na GDC ako Xbox Creators Program a Xbox Game Pass

Microsoft na Game Developer konferencii ohlásil hneď niekoľko noviniek a medzi nimi aj Xbox Creators Program, Xbox Game Pass

pridal saver 4.3.2017 o 21:50 pod hry
Microsoft zhrnul svoje ohlásenia na GDC ako Xbox Creators Program a Xbox Game Pass

HRY > NOVINKY >

Microsoft zhrnul svoje ohlásenia na GDC, kde predstavil hneď niekoľko noviniek.

Xbox Game Pass

Predstavil veľmi zaujímavú ponuku Xbox Game Pass, ktorý umožní hráčom hrať za mesačný poplatok 10 dolárov cez stovku hier na Xbox One konzole. Teda niečo podobné ako EA na EA Access, len pre všetkých distribútorov. Prirovnáva sa to k hernému Netflixu, keďže rovnako ako tam aj tu budú veci do ponuky pribúdať, ale aj odbúdať. Budú sa však štandardne sťahovať a inštalovať a nie len streamovať ako napríklad na PS Now. Xbox Game pass hráči dostanú aj možnosť dané hry si lacnejšie kúpiť, aby im ostali ak náhodou vypadnú z ponuky, alebo ak si zrušia predplatné.

Do systému konzoly pribudne záložka Memberships, kde budú hry z Game passu, EA Access a aj Xbox Live Gold.

Zatiaľ je to primárne pre staršie už vydané tituly hry, ale uvidíme tam aj nové tituly a Microsoft napríklad epizodické hry by tam mohli byť zaujímavé. Keďže game pass má aj svoj biznis model, ktorý by mohol byť pre vývojárov zaujímavý. Microsoft by Game Pass neskôr chcel rozšíriť aj na PC, nakoniec podobne to spravilo aj EA keď videli, že tento systém funguje.

Xbox Play Anywhere

Hovorili aj o ID@Xbox vydávaní titulov, ktorých je už cez 450 a ktoré budú teraz prinášať aj Xbox Play Anywhere funkcionalitu. Teraz je už online 10 titulov a 16 ďalších príde čoskoro. Vráta Full Metal Furies, Ooblets, Snake Pass, alebo RUINER.

Xbox Live Creators Program

Spolu s týmto ale spravili aj veľké ohlásenie a to Xbox Live Creators Program, je to funkcia, ktorú spomínajú už od vydania Xboxu a teda, že každý bude môcť vydávať svoje hry na Xbox konzole aj bez devkitu. Samozrejme je to hlavne pre menších vývojárov, ktorí nechcú platiť za devkity alebo  ratingy na id@xbox . 

Microsoft takto podobne ešte v Xbox 360 vtiahol do konzolového sveta  indie vývojárov, kde im umožnil vydávať svoje hry v Arcade sekcii. V novej generácii ich už zrovnoprávnili s plnými AAA hrami a sú v jednom store. Oddelené však budú tieto nové hry. Tie dostanú vlastnú Creators games sekciu v store, aby sa nemiešali s overeným obsahom. Nová sekcia by bolo prakticky ako ponuka Windows Store, alebo ponuka Store na mobiloch, kde môže každý uploadnúť svoju hru, stačí keď prejde jednoduchou certifikáciou.

Tieto hry budú mať väčšinu Xbox Live funkcií (gamehub, gamedvr, sociálne funkcie, štatistiky, rebríčky), ale nie Xbox Live multiplayer a ani achievementy. Budú sa vyvíjať ako štandardné UWP hry a vývojári môžu používať enginy ako Construct 2, MonoGame, Unity, alebo Xenko, ktoré to už plne podporujú.  SDK si už vývojári môžu sťahovať

Bude zaujímavé ako sa to vyvinie a aká rozsiahla bude postupne ponuka, v každom prípade Xbox One bude prvá konzola, ktorá umožní vydávať hry prakticky každému.

Mimo toho uvoľnil Beam pre vývojárov, kde zverejnil nové SDK, ktoré im umožní ponúkať interaktívne funkcie pri streamovaní ich hier. Viac detailov je na samotnom beame. Priblížili aj nový Windows Game Mode, ktorý je zatiaľ v preview verzii a umožní lepšie využiť PC na hranie. Ten bude plne dostupný v Creators Update a viac o ňom budú hovoriť čoskoro.

Čo sa týka E3, Microsoft svoju prezentáciu tentoraz presunul na nedeľu, kde chce mať press konferenciu neskôr  a chce mať možnosť predĺžiť ju, ak by potrebovali. Väčšinou totiž niekto po nich nasledoval a museli skončiť na čas. Chcú samozrejme predstaviť Scorpio, ukázať ho ale chcú sa venovať aj hrám. Uvidia ešte ako im to všetko časovo vyjde.  Dodávajú, že tento rok spravia aj iný stánok na samotnej výstave keďže teraz prídu aj samotní hráči, nie len novinári. 





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19964)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk