Sobotný program AnimeSHOW a Game Expo 2017 predstaví slovenské novinky

V sobotu sa môžete tešiť na prednášky o popkultúre, štúdiu vývoja hier, no aj na Vikingov z Košíc, či stredovekú RPG Kingdom Come: Deliverance od českých Warhorse

pridal matus_ace 19.3.2017 o 17:08 pod hry
Sobotný program AnimeSHOW a Game Expo 2017 predstaví slovenské novinky

HRY > NOVINKY >

Po piatkovom programe vám teraz predstavujeme program herných prednášok v sobotu, druhý deň AnimeSHOW a Game Expo 2017. Aj v tento deň sme si pre vás pripravili hneď niekoľko lákadiel, pričom sa môžete tešiť na pestrú ponuku tému, koncert hernej hudby, no aj niekoľko turnajov. Čo vás teda v sobotu čaká?

10:00 - Popkultúra vo videohrách - Juraj Malíček

Populárna kultúra tematizuje videohry a videohry tematizujú populárnu kultúru, samozrejmosť, ktorá azda už ani nemôže byť banálnejšia. O populárnej kultúre vo videohrách už sme na podobnom fóre hovorili, prišiel čas pozrieť sa na to opačne a pokúsiť sa akosi pozrieť na to, ako videohry tematizujú popkultúru. Preberajú jej žánre, samozrejme, zvlášť tie užšie spojené s fantastikou, teda sci-fi, fantasy a horor. Adaptujú popkultúrne fenomény a artefakty, filmy, seriály, knižky, komiksy, popmusic a tak ďalej. V poriadku, je za tým ale čosi viac? A čo to znamená pre popkultúru a čo pre videohry?

11:00 - Koncert hernej hudby - Téma obľúbené RPG - Marek Čabák

Už tradičný klavírny koncert hernej hudby. Zahráme si titulné melódie a niektoré ambientné skladby najznámejších RPG. A možno sa aj pripletú nejaké ďalšie veci. Tí, čo chodia, vedia, tí čo nie, zistia keď prídu!

12:00 - Príchod vikingských bohov zo Slovenska - Peter Nagy

24. marca 2017 vydáva slovenské štúdio Games Farm v spolupráci s nemeckým vydavateľom Kalypso Media Group izometrické RPG Vikings: Wolves of Midgard. Niečo o pozadí vývoja hry, o hre samotnej a o finálnom šprinte v naozaj prvom talku od vydania porozpráva vývojový líder a producent Vikingov Peter Nagy.

13:00 - Studovat tvorbu počítačových her? Ano je to možné! - Jakub Gemrot

Chcete tvořit hry? Tak tvořte! Jo, je to těžké. Možná nevíte kudy kam... Co to zkusit studovat? Ano, studovat! V Praze na Matfyzu máme už druhým rokem obor Vývoj počítačových her. No, vidím tak tři důvody, proč byste mohli jít na tuhle přednášku 1) Láká vás to a chtěli byste to zkusit. Super! Dovíte se jak na to. 2) Obrátili se vám oči v sloup a přemýšlíte, proč to nejde studovat tady u vás. Tak to určitě přijďte! Povím vám, jak trnitá cesta k tomu vedla a třeba vás to inspiruje. 3) Jste tvořiví a o hrách uvažujete nejen jako hráč. Řeknu vám, jak si vyzkoušet tvorbu her v malém doma ;)

14:00 - Koncept art a ilustrácie do hier - Michal Ivan 

Ukážky z Mišovej 14-ročnej tvorby návrhov do počítačových hier. Ukáže proces tvorby od zadania až po hotový návrh. Aké sú rôzne prístupy k práci. V čom spočíva dobrý návrh a veľa ďalšieho. Prednáška bude obsahovať napríklad návrhy k: League of Legends, World of Warcraft, HearthStone, Heroes of Might and Magic, Star Wars: Imperial Assault, Mortal Kombat, Assassin's Creed, Overlord, Pathfinder a zrušený projekt Legacy of Kain.

15:00 - Warhorse: Kingdom Come - Combat AI - Move with Skill - Tomáš Plch

Combat AI pre Kingdom Come: Deliverance je výzva sama o sebe. Pohyb, taktika boja, priestorové vnímanie a zábavnosť sú faktory, ktoré idú proti sebe a správny balans je alfou a omegou bojového systému. A čo robiť, keď je poraziť NPC v Combate skoro nemožné...

16:00 - 6 YEARS OF MAKING GAMES (MADFINGER Games) - Miguel Caron

Streamované naživo na TWITCHI, ktorý sleduje obrovská komunita MADFINGER Games. MAD HEAD štúdia Miguel predstaví, ako si MAD DNA Madfingerov získala 170 miliónov skutočných fanúšikov a followerov počas 6 rokov. A čo je najdôležitejšie: Aká veľká zábava to je! Táto show bude plne interaktívna, takže môžu návštevníci očakávať, že sa ľahko stanú jej súčasťou:)

17:00 - WTH! Free-to-play so sliepkou na hlave! - Filip Fisher

Opičiaci pracujú už dva roky na vývoji svojej mobilnej prvotiny What The Hen!, ktorú vypustili do sveta vo februári na Android a iOS. Ale prečo trvá vývoj F2P hier tak dlho? A v čom spočíva tajomstvo ich úspechu? Filip, náčelník Opičiakov a spoluzakladateľ niekoľkých herných firiem ako Pixel Federation a Game Dev Hub, vás prevedie zauzleným svetom vývoja mobilných free-to-play hier na konkrétnych príkladoch a skúsenostiach z dvoch rokov vývoja What The Hen!

18:00 - Ako štát podporuje tvorbu hier na Slovensku - Marián Ferko

Máte skvelý nápad na hru, avšak chýbajú Vám financie na realizáciu? Pomocnú ruku Vám vie podať Fond na podporu umenia. Dozviete sa, akým spôsobom sa dá získať finančná dotácia na výrobu hry až do výšky 100 000 eur.

19:00 - Game design hry Galactic Junk League - Martin 'Gajxo' Gajarský & Robo 'Robinson' Kazmér

Pixel Federation minulý rok vydal v Early Acces svoju vesmírnu multiplayerovku Galactic Junk League. V nej si najskôr postavíte svoju vlastnú loď a potom sa s ňou vydáte do boja proti ostatným hráčom. Kde čerpali autori inšpiráciu a ako prebiehal vývoj hry s cieľom presadiť sa na esport scéne? O tom vám viac prezradia Martin 'Gajxo' Gajarský a Robo 'Robinson' Kazmér.

20:00 - Workshop komiksovej a literárnej tvorby - Andrej Boroň

Hosťom festivalu bude tvorca komiksov Andrej Boroň, ktorý so svojim kolegom Martinom Krajčovičom prispeje do programu workshopom a prednáškou o tvorbe komiksov a svojej vlastnej tvorbe.

V sobotu sa tiež môžete tešiť na herné turnaje. Deň odštartuje turnaj vo FIFA už o 10:00. O 11:00 bude program turnajov pokračovať na PS3 hraním Gran Turismo 6. O 12:00 si budete môcť zahrať aj turnaj v slovenskej novinke Galactic Junk League od Pixel Federation. O 15:00 sa môžu opäť tešiť fanúšikovia bojoviek, keďže na scénu príde SoulCalibur 5.

Už minule sme vás informovali o tom, že akciu poctí návštevou aj množstvo spisovateľov. V sobotu sa môžete tešiť na niekoľko známych mien. Novinky zo svojej tvorby predstaví Juraj Červenák, s prednáškou Ďábel a jeho podoba v příbězích príde Františka VrbenskáMark E. Pocha zas predstaví svoju prednášku Strach má veľké oči (hodinka hororu) a svoju knihu Kvantové víly pokrstí Jan A. Braun.

Program na nedeľu vám predstavíme už čoskoro a aj počas nej sa môžete tešiť na zaujímavé prednášky nielen slovenských vývojárov. 





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk