Tvorca prvého GTA hovorí, že VR hry sú stále v dobe kamennej

Dave Jones, tvrdí, že neexistuje žiadny limit pre budúcu prosperitu sektoru videohier. Hoci hry podľa neho robia už celý život, stále sa mu zdá, akoby sme boli z hľadiska technológii len na začiatku.

pridal Gam_er 20.11.2017 o 20:06 pod hry
Tvorca prvého GTA hovorí, že VR hry sú stále v dobe kamennej

HRY > NOVINKY >

25. novembra 2017 bude Abertay University hostiť bezplatnú diskusnú konferenciu, ktorá bude oslavovať 20 rokov hier, pričom hosťom bude Dave Jones, patriaci do skupiny odborníkov, ktorí sa budú pozerať späť na úspechy posledných dvoch desaťročí hier a dopredu na to, čo príde. Tvorca pôvodného Grand Theft Auto (GTA), Jones, povedal, že neexistuje žiadny limit pre budúcu prosperitu sektoru videohier. 

Počas prípravy na svoje vystúpenie na zmienenej udalosti tiež tento tvorca povedal niekoľko slov k aktuálnemu stavu technológií a videohier. Sám momentálne pracuje na VR projekte They Came from Space, ktorý má priniesť  novú technológiu vykresľovania fyziky založenú na cloude (rovnaký cloud engine, na ktorom funguje aj Crackdown 3):

„Spočiatku boli všetky hry pre deti. Kvôli obmedzeným technológii ľudia neuvažovali o grafike, ani o príbehu. Ale potom sa dosiahla rovnováha, keď sa hry stali akoukoľvek inou formou zábavy a teraz ju akceptujeme. Hry sa dotýkajú každého človeka a hoci to robíme zdá sa už celý život, stále si myslím, že sme len v začiatok - najmä z hľadiska technológie.

Radi si nahovárame, že vytvárame bohaté, živé a štylizované virtuálne svety, ale v istých ohľadoch sme stále v dobe kamennej a obmedzenia technológií zabraňujú zhmotneniu myšlienok, ktoré máme. Virtuálna realita už prešla určitým cyklom, do ktorého sa viac chystá vstúpiť aj rozšírená realita a potom je tu streamovanie a Youtuberi.“

Jonesova novinka They Came from Space bola navrhnutá s myšlienkou zlúčenia VR a technológií streamingu. Ako je vidieť na nižšie uvedenom videu, hra má jedinečný kamerový systém, umožňujúci priamu komunikáciu s publikom zvnútra displeja VR (HMD).

Jones tiež tvrdí, že vidí množstvo zmien, ktorých sa herný priemysel chytí v nasledujúcich rokoch a ktoré podľa neho bude veľmi zaujímavé sledovať. Okrem toho sleduje tiež množstvo vecí v iných sektoroch, ktoré ovplyvnia hranie hier a tiež vývoj technológií, ktorý sa bude postupne zlepšovať. 





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17921)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk