SuperData: Hry pre jedného hráča sú stále úspešné, z multiplayeroviek sa tlačia PUBG a Fortnite

To, že hry pre jedného hráča vymierajú zrejme nebude pravda. Dôkazom sú slušne predaje Middle-earth: Shadow of War, Assassin's Creed Origins či South Park: Fractured but Whole.

pridal Gam_er 2.12.2017 o 17:40 pod hry
SuperData: Hry pre jedného hráča sú stále úspešné, z multiplayeroviek sa tlačia PUBG a Fortnite

HRY > NOVINKY >

Analytická firma SuperData sa tento raz zamerala na trh digitálnych hier, pričom priniesla novú správu o celosvetovom predaji v októbri 2017. Jedným z hlavných bodov tejto správy je zistenie, že singleplayer hry sú aj naďalej úspešné. 

Singleplayerové hry Middle-earth: Shadow of War, Assassin's Creed Origins a South Park: Fractured but Whole totiž vygenerovali 160 miliónov dolárov prostredníctvom digitálnych predajov, čo je považované za pekný úspech. Trojica zmienených hier si však viedla naozaj slušne a je pekné vidieť, že sú úspešné a hráči o tento typ nestrácajú záujem.  To aj napriek tomu, že sa od týchto hier neočakáva dlhodobé udržanie príjmov ako v prípade multiplayeroviek. Na druhej strane, tiež sú to open-world hry prešpikované mikrotransakciami a DLC obsahom, z ktorých autori budú ešte ťažiť. 

SuperData: Hry pre jedného hráča sú stále úspešné, z multiplayeroviek sa tlačia PUBG a Fortnite

Čo sa týka ďalších informácií z najnovšej analýzy, hovoria o úspešnom vydaní Destiny 2 na PC, pričom sa veľmi dobre predávala aj Deluxe edícia, ktorá pekne zvyšovala výnosy. Nový rekord v digitálnych predajoch na Switch nastavil Super Mario Odyssey, no čísla sú stále veľmi ďaleko od masívnych digitálnych predajov na PC, PS4 a Xbox One. 

Na poli multiplayer hier zvádzajú veľký boj veľmi úspešné tituly PlayerUnknown’s Battlegrounds a Fortnite Battle Royale. Kým PUBG si minulý mesiac k svojej už tak masívnej hráčskej základni prilepšilo ďalšími 5 miliónmi predaných kusov, Fortnite zaregistrovalo vyšší počet aktívnych používateľov za mesiac, síce len vďaka režimu Battle Royale, ktorý je f2p. 

Celkovo sa príjmy z digitálnych hier v októbri 2017 zvýšili o 15%. Na hry z porovnávaných platforiem minuli hráči 8,5 miliardy dolárov, v porovnaní s minulým rokom, kedy bola táto suma v októbri na úrovni 7,4 miliardy. 





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19961)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk