Týždenník - Lara ožíva

Tento týždeň sa začali štúdiá zobúdzať do nového roku a začali ohlasovať tituly. Popritom sme tu mali nový trailer na filmové spracovanie Tomb Raidera.

pridal saver 21.1.2018 o 22:21 pod hry
Týždenník - Lara ožíva

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň sa začali štúdiá zobúdzať do nového roku a začali ohlasovať tituly. Popritom sme tu mali nový trailer na filmové spracovanie Tomb Raidera. Ten bude sledovať udalosti reštartu série s mladou Larou Croft, ktorej úlohu preberie Alicia Vikander. 

 

Po odvysielaní traileru sa objavilo aj porovnanie so scénami z hry, kde zrejme Square potlačilo na to, aby v tom hráči našli scény z hry. Celkovo príbeh je veľmi podobný, ale nebude presne kopírovať hru, niektoré udalosti rozšíri a niektoré podľa traileru zmení.

Veľké ohlásenie spravilo cez týždeň Nintendo, kde predstavilo Nintendo Labo, kartónové krabice, ktoré sa dajú použiť v spolupráci so Switch konzolou. Je to určené pre deti a napríklad môžu vytvoriť klavír, alebo robota a hrať sa s ním. Cenovo však pôjdu kartóny aj s hrami na 70 až 80 eur. 

Z ohlásení dostalo dátum Age of Empire: Definitive edition, ktoré vyjde 20. februára, rovnako dátum dostali aj Assassin's Creed Origins expanzie, kde prídu dve platené a jedna zadarmo. Pridalo sa aj Apocalypse DLC pre Battlefield 1, ktoré príde budúci mesiac a ponúkne 5 máp a nový čisto letecký boj. Popritom Konami ponúklo konzolovú betu Metal Gear Survive, ktorá je zombie survival spin-offom k MGS V.

Veľkou témou bol aj singleplayer, kde sa hneď dvaja vývojári vyjadrili k problematike vytvárať čisto lineárnu singleplayerovú hru. Najskôr to bolo Thomas Puha z Remedy a následne aj Amy Hennig, autorka Uncharted. Jednoducho náklady sú tam veľké a s tým aj veľké riziká, preto väčšina vývojárov prechádza na sandboxovky a multiplayerovky. Pridali sa k tomu aj obvinenia Quantic Dream, ktoré bolo vykreslené ako toxické pracovisko.

Z Ameriky tu máme najpredávanejšie hry na konzolách, kde najpredávanejším titulom v US je Call of Duty WWII nasledované NBA 2K18. Žiaľ, nezhrnuli aj PC hry. Tam je síce víťaz jasný a to PUBG, ktorý musel mať aj čisto v US veľmi vysoké predaje. Možno preto sa PC hry rozhodol tlačiť Ubisoft, ktorý hovorí, že PC je hlavnou platformou, odkiaľ prichádzajú inovácie a stále viac ľudí si uvedomuje jeho silu. Preto hry ako Genital jousting nájdete len na PC.

 

Microsoft sa začiatkom roka rozbehol, zvolil nového šéfa Microsoft štúdií a aj novú šéfku Minecraftu. Minecraft mimochodom predal už 140 miliónov kusov a má 74 miliónov hráčov mesačne. Dôležité je však, že s novým šéfom Microsoft Studios môže Microsoft naštartovať ich expanzie. Investície sú už rozbehnuté a vraj už budúci týždeň budeme počuť o ich novom prístupe k digitálnemu obsahu a vraj sa máme tešiť na nový štýl E3. Popritom bola v Detroite automobilová výstava, na ktorej Playground štúdio predstavilo 4K update pre Forzu Horizon 3 a Turn 10 vypustilo dve free Hyundai Veloster vozidlá pre Forzu Motorsport 7.

My sme sa popritom pozreli na GeForce Now, prichádzajúcu streaming hier na PC od Nvidie, ktorý vám spustí hocijakú hru aj na low-end notebooku. Treba mať len rýchly internet. Väčší problém môžu mať hráči s cenou, kde Nvidia chce 25 dolárov za 20 hodín hrania. Čo bude pre náročnejších hráčov príliš drahé.

Zo zaujímavých noviniek sme tu mali video, ktoré ukazuje spomalené zobrazovanie pixelov, a to ako na starej CRT obrazovke, tak aj nových LCD a LED obrazovkách.

Z recenzií sme uplynulý týždeň pridali expanziu Titan Quest: Ragnarok, pozreli sme sa aj na expanziu Steep: Road to the Olympics, pridali sme dojmy zo stratégie Forged Battaltion a VR titul Regenesis Adcade Deluxe/Lite. Recenziu dostala RPG Fallen Legion + pre PC, Gundam Versus a 3D titul Kirby Battle Royale.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19911)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk