Playground Games sa pod krídlami Microsoftu chcú stať najlepším vývojárom na svete

Šéf štúdia Playground Games hovorí o tom, prečo sa rozhodli stať súčasťou Microsoft Studios až teraz, po rokoch spolupráce.

pridal Gam_er 17.6.2018 o 15:21 pod hry
Playground Games sa pod krídlami Microsoftu chcú stať najlepším vývojárom na svete

HRY > NOVINKY >

Tlačové konferencie na E3 obsahujú veľké obchodné oznámenia len zriedka. Preto bolo možno pre mnohých pekné vidieť akvizáciu štyroch štúdií Playground Games, Ninja Theory, Undead Labs a Compulsion Games. Microsoft sa pokúša naštartovať first party line up na Xbox One, takže by sa dalo povedať, že urobil dobrú investíciu do budúcna. Forza Horizon séria, ktorej autormi sú Playground Games, bola totiž v ére Xboxu jednou z najlepších hier ako komerčne, tak aj u kritikov. Teraz sa povráva, že štúdio vynechá pretekársky žáner a pracuje na úplne inej hre, pričom je často spájané s novým Fable titulom. 

Gavin Raeburn, šéf štúdia Playground Games, najnovšie hovoril o tom, prečo sa rozhodli stať súčasťou Microsoft Studios až teraz, po rokoch spolupráce:

„Za posledných osem rokov sme si vytvorili skvelý vzťah a obrovské množstvo dôvery. Máme spoločnú víziu, aby sme pre našich fanúšikov vytvorili tie najlepšie herné zážitky. Takže teraz, keď vyvíjame dva hlavné tituly pre Xbox, sa stávame first party štúdiom Microsoftu, čo cítime ako prirodzený pokrok. Je to zmena, o ktorej sa domnievam, že nám v budúcnosti umožní robiť ešte väčšie hry. 

Teraz môžeme s Xboxom a ďalšími first party štúdiami spolupracovať oveľa bližšie, čo ma naozaj veľmi teší. Okrem toho môžeme tiež pomôcť ovplyvniť rozhodnutia na úrovni platforiem. Môžeme mať tiež dlhší pohľad na naše projekty a byť oveľa strategickejší s našimi plánmi pre budúce nástroje a technológie, čo pre nezávislé štúdio môže byť naozaj ťažké. 

Naozaj veríme, že naše najlepšie roky sú ešte len pred nami. Naším cieľom až do nedávnej doby v štúdiu bolo stať sa najlepším nezávislým vývojárom na svete. Teraz, keď sme pod Microsoftom, chceme využiť ďalšiu spoluprácu k tomu, aby sme sa naozaj stali najlepšími vývojármi na svete. Je to naozaj vznešený a náročný cieľ, ale myslím, že máme šancu ho naplniť len ako súčasť spoločnosti Microsoft. 

Podpora od takého veľkého hráča nám tiež dáva možnosť, aby sme mohli prijať do svojich radov len tých najlepších vývojárov. Tí za vami pôjdu len vtedy, keď ste na first party ihrisku s dostatočnou podporou a istotou od vášho partnera. Doteraz sme ako nezávislé štúdio mali tendenciu pracovať veľmi šikmým spôsobom z hľadiska technológií Xboxu. Teraz získame väčší prístup ku kódovej základni Microsoft Studios a tešíme sa z toho, čo všetko sa môžeme naučiť od ďalších first party štúdií, ktorým by sme tiež chceli prispieť našim know how.

Pod Microsoftom sme hry už vydávali, a tak nás nečaká žiadna obrovská zmena. V skutočnosti pôjde len o veľmi malé zmeny v spôsobe, akým beží naše štúdio. Práve to však bolo pre nás pred samotnou akvizíciou Microsoftom veľmi dôležité. Chceli sme, aby naša kultúra a prístup k vývoju hier zostali rovnaké ako doteraz.





Páči sa mi! (+4)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stropné reproduktory pre dolby... (3)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (7)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20512)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk