EA oficiálne oznámilo remastre Command & Conquer: Tiberian Dawn a Red Alert

Legendárne klasiky sa vracajú. Hoci vývoj ešte nezačal, autori už hovoria o svojom nadšení a nostalgii.

pridal Gam_er 14.11.2018 o 19:47 pod hry
EA oficiálne oznámilo remastre Command & Conquer: Tiberian Dawn a Red Alert

HRY > NOVINKY >

Electronic Arts dnes oficiálne potvrdilo, že spolupracuje s Petroglyph (kde pracuje mnoho zamestnancov Westwoodu), s ktorým sa podieľa na tvorbe remastra Command & Conquer: Tiberian Dawn. To však nie je všetko. Po jeho vydaní by sme sa mali dočkať aj remastru Command & Conquer Red Alert, na ktorom EA už začalo pracovať.

EA oficiálne oznámilo remastre Command & Conquer: Tiberian Dawn a Red Alert

So základnými hrami budú spojené aj všetky tri rozširujúce balíčky, teda Covert Ops, Counterstrike a Aftermath. Ak máte pri EA obavy o dodatočné speňažovanie, vydavateľ potvrdzuje, že hry nebudú obsahovať žiadne mikrotransakcie.

EA spolupracuje tiež s Lemon Sky Studios, ktoré pomôže priniesť tieto legendárne klasiky do 4K. Vydavateľ si Lemon Sky pochvaľuje, pretože je podľa neho jedným z najlepších umeleckých štúdií na celom svete, s jedinečnou špecializáciou na RTS tituly.

K novinkám sa vyjadril aj Joe Bostic, ktorý bol súčasťou tímu, keď vytvárali Command & Conquer hry či Dune II:

„Je to už viac ako 25 rokov, keď sme ja a Brett Sperry pracovali spoločne na vytvorení hry, ktorá prepájala elementy Populous, Civilization, Herzog Zwei a Military Madness. Brett Sperry bol vizionár a ja som bol vedúcim programátorom a dizajnérom. Výsledkom bola Duna II. Prvá hra nového žánru, teda stratégia v reálnom čase.

Naša nasledujúca hra, ktorou bolo Command & Conquer, je titul, ktorý ukazuje, kam sa žáner RTS skutočne vydal. Kombinovala hercov nahraných cez video, renderovala 3D sekvencie videí, príbehy mali alternatívne konce, nechýbal tajomný darebák (Kane), multiplayer zdarma pre vášho kamaráta (na hranie bolo potrebné len 1 CD, pričom sa hra dodávala s 2 CD), kontextové ovládanie myšou a dve unikátne frakcie, ktoré nehrali podľa rovnakých pravidiel.

Musím však priznať, že C&C sa neukázalo ako hra, ktorú sme si pôvodne predstavovali. Spočiatku som totiž navrhoval niečo, čo bude zasadené do fantasy sveta s troma frakciami - ľuďmi, čarodejníkmi a magickými zvermi. Niekoľko mesiacov počas vývoja sa Brett rozhodol, že hru pretransformuje do modernej vojenskej záležitosti a to z dvoch dôvodov. Vojna v zálive vtedy bola správou číslo jedna, teda išlo o oveľa relevantnejšiu tému aj pre hráčov a tiež preto, že sme fantasy napokon nepovažovali za to pravé orechové. Videli sme jasný sen a premenili sme svoje detské skúsenosti s hraním sa s plastovými vojačikmi na pieskovisku do reality. Tak sa zrodilo Command & Conquer: Tiberian Dawn.”

Do tímu sa znova pripojí aj skladateľ Frank Klepacki a veľa ďalších pôvodných členov, ktorí kedysi pracovali na menovaných klasikách. Autori začiatky práce opisujú ako neskutočné, pričom ich sprevádza poriadna dávka nadšenia a nostalgie. Vývoj sa však ešte nezačal a komunita môže byť svedkom úplne nulovej fázy tohto projektu, aby mala príležitosť pomôcť a ovplyvniť celkovú tvorbu remastrov. Autori hráčov vyzývajú, aby sa pripájali do Reddit diskusie, kde by im pomohli vytvoriť najlepšie možné remastre C&C a Red Alert.





EA oficiálne oznámilo remastre Command & Conquer: Tiberian Dawn a Red Alert  EA oficiálne oznámilo remastre Command & Conquer: Tiberian Dawn a Red Alert
Páči sa mi! (+11)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17916)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk