Týždenník - Greedfall a Death Stranding

Tokyo Game Show, IAA, Apple nám obohatili tento týždeň, ktorý viedol Greedfall.

pridal saver 15.9.2019 o 22:05 pod hry
Týždenník - Greedfall a Death Stranding

HRY > NOVINKY >

Tokyo Game Show, IAA, Apple nám obohatili tento týždeň, ktorý viedol Greedfall. Greedfall je nová RPG od Spiders štúdia, ktorá možno nesadne každému, ale kto chce štýl Dragon Age s prostredím Witchera a celé to časované do obdobia osídľovania Ameriky, určite bude spokojný. My sme hre v recenzii dali 8.5.

Popritom Apple malo svoj event, na ktorom predstavilo iPhone 11 sériu, kde prídu rovno tri modely. Najnižší bude teraz iPhone 11 s dvomi kamerami a LCD displejom, iPhone 11 Pro a Pro Max budú vyššie s tromi kamerami a OLED displejmi. Okrem lepšej kamery, teraz v štvorcovom dizajne, a procesora sa však mobily stále neposunuli vpred a stále nemajú odtlačok prsta v displeji ani 5G a stále im ostáva aj výrez a lightning port. Na zmenu a novinky si budú musieť Apple fanúšikovia počkať do budúceho roka.

 

Na druhej strane prichádza aj Pixel 4 a Pixel 4 XL od Google, ktorý ponúkne podobný štvorcový dizajn kamier, ale už pridá niektoré moderné prvky. 

Tokyo Game Show nám ukázalo hlavne dve nové ukážky z Death Stranding, ktoré nám podľa Kojimu mali ukázať systém hry a mali sme ho pochopiť. Aj keď nedá sa povedať, že by ukázal niečo závratne nové, čím by sme pochopili, že vytvoril úplne nový žáner hrateľnosti. Vyzerá to ako akčná survivalovka, presnejšie simulátor poštára s vyvažovaním nákladu, čúraním a občasnými bojmi. Reakcie na internete sú rozporuplné.

Z Tokya prišla aj prvá ukážka z Project Resistance, novej kooperačne multiplayerovej hry z Resident Evil univerza. Presnejšie to bude 4v1 hra, v ktorej štyria hráči budú musieť spolupracovať a postaviť sa nástrahám, ktoré pre nich pripravuje piaty hráč. 

 

Z iných noviniek sa do Guinessovej knihy dostalo EA a to za najmínuskovanejší prístevok na Reddite. Samozrejme išlo o komentár k Star Wars Battlefront II, kde sa snažili odôvodniť desiatky hodín odomykania najlepších postáv, alebo platenie za ne.

Diskutovalo sa aj o tom, aká bude asi veľká mapa Cyberpunku 2077 a aj o tom, ako veľmi chce Activision pridať do Call of Duty Modern Warfare mikrotransakcie a lootboxy. Zjavne veľmi, keďže sa odhalili už počas beta testu. Autori Control ukázali aj nové expanzie, ktoré prídu do hry a jedna bude priamo previazaná s Alanom Wakeom. Uvidíme, či si pripravia cestu pre Alan Wake 2. A aby sme nezabudli, Civilization VI dostala battle royale režim. Lebo prečo nie?

 

Vyšiel aj Borderlands 3, ktorý si v recenziách odniesol slušný priemer hodnotení na 8.5 a hrateľne je veľmi dobrý. Ak ste fanúšikom série, tak vás trojka nesklame. Čo môže sklamať sú rôzne technické problémy. Vyzerá však, že záujem o hru je, keďže už pri vydaní prekonal počet súčasných hráčov na PC na Epicu maximálny počet súčasných hráčov Borderlands 2.

SECTROVIDEO67901.

Z technických vecí HTC predstavilo svoj nový VR headset Vive Cosmos, ktorý bude fungovať už bez nutnosti staníc so systémom, aký majú Mixed reality headsety. Teda headset si bude sám snímať, kde má ovládače pomocou kamier. Je to veľmi kompaktný systém bez zložitého zapájania. HTC k tomu navyše pridá 1700p rozlíšenie, čo je znovu o krok bližšie k 4K. Jediná škoda, že stále nie je wireless. Adaptér si však môžete dokúpiť.

Keďže tento týždeň bola aj automobilová výstava IAA vo Frankfurte, zhrnuli sme si aj najzaujímavejšie autá. Tie boli primárne elektromobily, keďže práve tými sa veľa automobilek chválilo. Dôležité je však to, že už pomaly prichádzajú reálne dostupné modely a spolu s podporou štátu budete vedieť dať 10000 eur dole z ceny. Ukázali naživo aj nedávno ohlásený Porsche Taycan, ktoré príde aj do Gran Turisma

Z ďalších dojmov z Gamescomu sme spísali Comanche, ktorý sa vracia, ale žiaľ len ako multiplayerovka, pridali sme aj dojmy z Iron Harvest stratégie. Doplnili sme to dojmami z multiplayeru Ghost Recon Breakpoint, pozreli sme sa aj na Stronghold: Warlords, Final Fantasy VII remake, komiksovku XIII a aj Zombie Army 4: Dead War, Cybershadow a Boundary. Porozprávali sme sa s autormi Monster Hunter World Iceborne expanzie a aj s autormi z People Can Fly. Na Switchi sme sa pozreli, ako sa hrá The Sinking City. Pridali sme recenziu na Arma III Contact a Silver Chains, z hardvéru na Avermedia Live Gamer Portable 2 Plus a mobil Nokia 9 Pureview.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19964)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk