Retro handheld Analogue Pocket vyjde až v máji budúceho roka

Pôvodne mal vyjsť ešte tento rok, pričom umožní hrať priamo originálne cartridge z Game Boy, Game Gear, Neo Geo Pocket Color a Atari Lynx

pridal matus_ace 27.7.2020 o 20:16 pod hry
Retro handheld Analogue Pocket vyjde až v máji budúceho roka

HRY > NOVINKY >

Tento rok je na konzoly naozaj bohatý. Okrem veľkých PS5 a Xbox Series X prídu aj malé Atari VCS a Intellivision Amico a dokonca handheld Evercade. Mohlo to však byť ešte o niečo bohatšie. Handheld Analogue Pocket mal vyjsť ešte tento rok, no jeho výrobca ho práve odložil na máj 2021. Výrobca ako dôvod udáva aktuálnu globálnu situáciu, ktorá ovplyvnila celý výrobný aj dodávateľský reťazec.

Handheld podporuje priamo cartridge z handheldov Game Boy, Game Gear, Neo Geo Pocket Color a Atari Lynx. Funguje na FPGA čipe, takže to nie je softvérová emulácia, ale FPGA napodobňuje originálny hardvér pôvodných konzol. Cartridge tak funguje ako na originálnom hardvéri. Avšak len hry z Game Boy rodiny sa dajú zasunúť priamo, ostatné potrebujú adaptér, ktorý stojí 30 dolárov a potrebujete ho pre každú platformu zvlášť.

Handheld obsahuje 3,5" LTPS panel s 615ppi a variabilnou frekvenciou. Taktiež podporuje softvérovú rotáciu, aby ste mohli hrať vertikálne hry z Lynxu. Displej je ďalej chránený Gorilla Glass a nájdete tu aj 4,300 mAh batériu s výdržou 6-10 hodín.Až štyri handheldy viete spojiť pre multiplayer pomocou Pocket-to-Pocket link kábla, ktorý však stojí ďalších 16 dolárov. Samotný handheld bude za 199$ v bielej aj čiernej farbe. V balení nájdete soft Nanoloop na tvorbu hudby, ktorý je populárny medzi chiptune hudobníkmi. A ak by ste chceli, cez GB Studio môžete sami jednoducho vytvárať vlastné hry pre handheld. Do handheldu ich dostanete napríklad prostredníctvom microSD karty, ktorú podporuje.

Ak by ste ho chceli pripojiť k TV, za 99$ bude dostupný dok s HDMI výstupom, USB-C, Bluetooth a 2.4GHz pripojením. Vďaka týmto si viete pripojiť štvoricu ovládačov, prípadne využijete USB a pripojíte ich káblom.





Páči sa mi! (+1)







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20281)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk