Bude fake 4K pri PS5 bežné? Vývojári tretích strán vraj majú problémy

Dostaneme sa do opačnej situácie ako bola v minulej generácii?

pridal saver 13.8.2020 o 19:00 pod hry
Bude fake 4K pri PS5 bežné? Vývojári tretích strán vraj majú problémy

HRY > NOVINKY >

K náznakom problémov dosahovania 4K na PS5 sa pridáva aj Jeff Grubb, ktorý má svoje zdroje od vývojárov z tretích strán a hovorí, že majú problémy s variabilnými frekvenciami PS5 a hráči môžu byť sklamaní z veľkých titulov od tretích strán ako Call of Duty.

"Technológia, ktorú Sony používa pre PS5, je AMD SmartShift a ... veľa ľudí len predpokladá, že PS5 bude výkonovo tam, kde je Xbox Series X. Možno, neviem to s istotou, ale táto SmartShift technológia je podľa mňa znepokojivá. SmartShift totiž presúva výkon medzi CPU a GPU, výkon tak nie je stabilný, čo je niečo, čoho sa doteraz vývojári pri konzolách nemuseli obávať.

To by sa mohlo pri spustení ukázať ako problematické, mohli by sa začať objavovať informácie od Digital Foundry alebo kohokoľvek ako: „Vieš, PS5 je skutočne taká problematická.“ To sa časom vyjasní, vývojári na to prídu, Sony na to príde a vysvetlí to vývojárom „Robte to takto“, ale podľa toho, čo viem, zatiaľ to nerobia a to je problém. Takže teraz, keď sa blíži vydanie, ľudia by mohli byť sklamaní, napríklad z Madden, NBA 2K, Call of Duty titulov. Mohlo by to zanechať zlú pachuť v ústach ľudí."

Pridal sa aj Dusk Golem, ktorý nedávno hovoril, že vývojári pri Resident Evil Village mali problém rozbehnúť ho v 1080p na 60 fps, samozrejme je ďaleko od vydania a do vydania to dotiahnu, ale chcel tým povedať, že medzi PS5 a Xbox Series X je rozdiel spolu s tým, že PS5 bude zrejme aj drahšia.  Zároveň na PS5 bude zrejme veľa titulov používať fake 4K, teda s checkerboardingom alebo temporal efektmi.

Samozrejme nie sú to oficiálne informácie a to nakoľko je to pravda, alebo reálne v oblasti výkonu, uvidíme až pri vydaní. Ceny zrejme uvidíme trochu skôr, možno už tento mesiac, alebo v septembri.


Zdroj: wccftech.com



Páči sa mi! (+8)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19964)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk