Kedy dostanú PS5 a Xbox Series X konzoly svoje ceny?

Okolo cien a ohlasovania konzol sa nič nehýbe a najnovšie je možné, že uvidíme ceny až v septembri.

pridal saver 15.8.2020 o 8:38 pod hry
Kedy dostanú PS5 a Xbox Series X konzoly svoje ceny?

HRY > NOVINKY >

Za normálnych okolností by sme už mali ohlásené ceny nových konzol a spustené predobjednávky oboch, alebo všetkých troch nových konzol. Okolnosti ale nie sú normálne, je tu korona, otázne zásobovanie a viditeľná neistota, ako vlastne naceniť svoju konzolu. Totiž jedna firma vyčkáva na druhú. Podľa toho, kto začne prvý, sa budú nastavovať ceny konkurencie. 

Môžeme odhadovať, že Microsoft síce môže voľnejšie určovať cenu a teda buď dať 399 eur, alebo 499 eur. Nechce dať zbytočne nízku cenu, ak by Sony určilo vyššiu a zároveň určite nechce byť nad ňou. PS5 konzola je pomalšia ako Xbox Series X a Sony musí taktizovať o to viac. Určite chce aspoň s verziou bez mechaniky ísť na cenu Xbox Series X, alebo ju prípadne podliezť. 

Čakáme, že sa ceny budú pohybovať niekde medzi 399 a 599 eur. Pritom výsledok bude záležať od toho, kto konzolu ohlási prvý a akú cenu určí

  • Ak by karty vytiahol prvý Microsoft a dal 499 eur, Sony by mohlo dať 449 a 549 za jednotlivé verzie bez a s mechanikou, ak by ho chcelo podliezť, alebo dorovná na 499 a mechanikovú verziu dá za 599. Ak by Microsoft však dal rovno 399, tak vtedy Sony zrejme dá 399 a 499 eur.

  • Ak by išlo Sony prvé, môžeme čakať, že Microsoft dá Xbox Series X na cenu PS5 bez mechaniky, alebo o tých 50 eur nižšie. Ak by Sony začínalo na 499 eurách, môže Microsoft dať 499 alebo nižších 449 eur, ak by chcel získať výhodu ceny. Ak však Sony do toho pôjde odvážne a ako prvé ohlási 399 a 499 eurové ceny, Microsoft by následne zrejme dal 399 eur. 

  • Na druhej strane, Microsoftu ešte ostáva Xbox Series S, ktorý ak príde, nemusí až tak riešiť cenu Series X a môže ju nechať aj na vyššej cene, pričom Series S by zrejme išlo medzi 199-299 eurami, možno 349 eur, ak ceny Xbox Series X a aj PS5 budú začínať až na 499 eurách. Tu eventuálne nemusia do balenia pridať ani gamepad a znížia si tak cenu balenia o 50 eur.

Nakoniec je tu aj faktor toho, aké zásoby konzol firmy čakajú na tento rok. Kde, ak budú malé zásoby, môžu ísť naschvál do vyššej ceny, ktorú budúci rok znížia.

Čo sa týka dátumov ohlásenia, čakali sme ich v auguste, ale keďže je august v polovici, práve sa možnosť ich ohlásenia znížila. Pri Microsofte sa už hovorí, že určité ohlásenia prinesie v septembri, nevieme, či ohlásenie novej konzoly, ale aj ceny, alebo oboje naraz. Sony už augustové State of Play malo, ale sústredilo sa len na hry. Je otázne, či ponúkne ešte jedno tento mesiac, alebo tiež plánuje ohlásenie na september.

Kedy dostanú PS5 a Xbox Series X konzoly svoje ceny?





Páči sa mi! (+5)







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (7)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19923)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk