Jim Ryan: Nemyslíme si, že by veľkosť disku v PS5 nebola dostatočná

Konzola má rýchly SSD disk s kapactiou 825 GB s tým, že pre hráčov je dostupných niečo cez 660. V Sony si nemyslia, že je to málo.

pridal Gam_er 23.11.2020 o 13:55 pod hardware
Jim Ryan: Nemyslíme si, že by veľkosť disku v PS5 nebola dostatočná

HARDWARE > NOVINKY >

Nová konzola PS5 má úložisko s kapacitou 825 GB s tým, že pre hráčov je vyhradených zhruba niečo cez 660 GB. Vzhľadom na veľkosť dnešných hier to možno nie je práve číslo, ktoré mnohí očakávali. Jim Ryan ale tvrdí, že veľkosť úložiska je dostatočná v súlade so skúsenosťami, ktoré nabrali pri PS4. Zároveň sa odvoláva na komunitu, ktorá Sony nedala spätnú väzbu o tom, že by úložisko v konzole bolo malé či nebodaj nedostatočné. 

Pravdou však je, že niektoré tituly sú naozaj žrútom miesta na disku, kde napríklad také Call of Duty Black Ops Cold War zaberie pätinu. K tomu tu máte hry ako NBA 2K21 či Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition (vrátane remastra pôvodnej hry), ktoré tiež majú cez 100 GB. Situáciu komplikuje aj fakt, že PS5 pri vydaní nepodporuje rozšírenie úložiska a funkcia sa sprístupní až v momente, kedy Sony vydá update a slot na pridanie disku aktivuje.

Zatiaľ sa tak neudialo preto, že Sony stále nemá výhradného partnera v tomto smere a musí vydať oficiálny zoznam kompatibilných diskov, ktoré využijú maximálny potenciál konzoly, kde ide najmä o rozhranie M.2 a podporu PCIe 4.0, čo nemá každý dostupný SSD disk na trhu. Napríklad Microsoft má v tomto smere od vydania Xboxu Series X za partnera známu firmu Seagate. PS5 zatiaľ podporuje externé disky, avšak hry na ne nie je možné ukladať. 

Vzhľadom na všetky uvedené skúsenosti sa k šéfovi PlayStation dostala otázka, či je aktuálne úložisko PS5 pre spotrebiteľov problémom:

"Nepočuli sme takú spätnú väzbu. Samozrejme, budeme sledovať, čo sa udeje, keď ľudia rozbalia svoje PS5 konzoly a začnú ich používať. Myslíme si, že z hľadiska disku budeme v pohode. Je známe, že sme dokázali monitorovať úložisko konzol PS4 a zo štatistík, ktoré nám tento monitoring poskytol veríme, že by veľkosť úložiska PS5 mala byť v poriadku."

V prospech PS5 hrá aj fakt, že umožňuje lepšiu flexibilitu pri práci s diskom, kde napríklad hráči Call of Duty môžu nainštalovať iba určitú súčasť hry. Hodí sa to v prípade, že hrávate napríklad len singleplayer, tak multiplayerovú časť hry odignorujete a nebudete inštalovať, čím ušetríte miesto. Čo sa týka rozšírenia, bude treba kupovať iba disky, ktoré Sony označí za kompatibilné. Dá sa očakávať, že podpora bude širšia, aj keď disky s PCIe 4.0, ktoré využijú plný potenciál konzoly, budú zrejme drahšie aspoň na začiatku. 

Vám stačí veľkosť disku na PS5?





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (6)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20320)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk