Týždenník - Medium Rare

Tento týždeň sa niesol v znamení vydania The Medium, ale aj Gamestopom a pridal sa aj Tencent.

pridal saver 31.1.2021 o 22:27 pod hry
Týždenník - Medium Rare

HRY > NOVINKY >

Január môžeme zhodnotiť ako plodný mesiac, keďže vyšiel decentný Hitman 3, ktorý uzavrel trilógiu a pridal aj nový horor od Bloober teamu The Medium, ktorý ponúkol pôsobivú atmosféru v starom opustenom komunistickom rezorte. Hodnotenia boli síce rozmanité, ale záležalo, ako komu padol adventúrový štýl. U nás dostal deviatku.  

Bloober už potvrdil, že sa náklady na The Medium rovno preplatili a už idú do zisku. Mimochodom, presne to isté potvrdili aj autori Hitmana 3. Možno január je celkom dobrý mesiac na vydávanie hier, žiadna konkurencia a ak máte zaujímavý titul, presadí sa. Plus na Xboxe a PC vyšli tri remastrované Yakuza hry, nájdete ich aj v Game Passe. 

 

Na druhej strane, ak sa nepresadí a autori nemajú peniaze, stále je tu Tencent, ktorý aktuálne s radosťou investuje na západe. Najnovšie investoval do autorov Atomic Heart a aj do Dontnodu, autorov Life is Strange. Plus zatiaľ nevieme, či sa preň rozhodne aj Bohemia interactive, tiež má od nich ponuku, ale vyberajú si z viacerých firiem.

 

Tento týždeň sa objavila aj zaujímavá kauza, respektíve investícia na akciovom trhu. Konkrétne išlo o Gamestop, ktorý dlhodobo hedžove fondy potápali a ťažili z toho, ale hráči na Reddite si povedali dosť a investovali do akcií Gamestopu. Tým akcie masívne vzrástli, čo znamenalo miliardové straty pre Wall Street a veľké zisky pre investujúcich hráčov. Samozrejme, odozva od skrachovaných wallstreeťakov na seba nenechala dlho čakať a všetky médiá začali písať, že to sa nesmie a to sa nerobí, aké je to nebezpečné, pritom Wall Street to robí stále. Už sa na to pozerá aj americká vláda, hlavne po tom, ako aplikácia Robinhood zakázala ďalej kupovať akcie Gamestopu, čo síce už medzičasom povolila, ale len v obmedzenom množstve, ale vytvorila obmedzenie trhu, keďže fondy pritom mohli nakupovať ďalej. Bude to zaujímavé, keďže Wall Street zistil, že si už nemôže robiť čo chce a ľudia zistili, že majú silu pomôcť firmám a aj seba.

Zase z iného súdku Musk pomohol CD Projektu, kde zdvihol akcie o 19%, stačilo len spomenúť Cyberpunk 2077, aj keď skôr to malo súvislosť aj s tým, že Witcher 3 pôjde v novej verzii Modelu S, keďže tá bude mať 10Tflops grafiku. Grafika zrejme bude Navi od AMD a doplnia ju k svojmu systému. Popritom spomenul aj to, že jediná hra, ktorú hral na konzole, bolo Halo. Xbox tam už vidí marketingový potenciál.  

 

Microsoft k tomu zverejnil výsledky posledného štvrťroku, kde spomenul, že má 100 miliónov mesačných Live používateľov a 18 miliónov Game Pass predplatiteľov. Zároveň už vieme, že na Xbox príde baseballová hra od Sony MBL The Show, detaily by mali byť plne ohlásené zajtra, uvidíme, či príde aj na PC. Zároveň vieme aj to, že bude nextgen verzia na PS5.

 

Z iných noviniek sa ukázal zaujímavý koncept hry The Day Before, ktorý vyzerá ako survival verzia Divisionu. Biomutant už má dátum vydania a to na 25. mája, ohlásený bol Ultimate Epic Battle Simulator 2, kde je zároveň jednotka zadarmo. K tomu sme videli, že sa Ikea a Asus spojili a prinesú herný stôl a doplnky, alebo z filmovej oblasti to, že Netflix už má hlavnú postavu do Witcher: Blood Origin prequelu a aj to, že Tomb Raider 2 film je znovu na pláne s novou režisérkou. Zároveň vieme, že sa robí na novej Tomb Raider hre, ktorý by prepojil novú príbehovú líniu a pôvodnú. V príprave je aj anime seriál na Netflixe. Smutnou správou bola smrť herečky Jeanette Maus, ktorú uvidíme v Resident Evil Village.

Z hardvéru sme tu mali ukázané prvé Intel grafické karty, zatiaľ z low-end oblasti. Z mobilov sme tu mali porovnania Exynosu 2100 a Snapdragonu 888, kde to pre Exynos konečne vyzerá veľmi dobre. Recenziu S21 Ultra si prinesieme čoskoro. 

Z recenzií sme priniesli spomínané The Medium, pridali sme preview na King Arthura, netradičnú adventúrovú manažmentovku Suzerain a aj recenziu na skákačku Skull:  The Hero Slayer, ako aj Scott Pilgrim v retro štýle. Z hardvéru sme sa pozreli na myš ROG Chakram Core a z novej ponuky Samsungu na Smart Tagy. Pozreli sme sa aj na to aké tituly s raytracingom prichádzajú.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (10)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20175)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk