Apple hovorí, že Epic má v store urážlivé hry, keďže pridalo itch.io aplikáciu

Apple si myslí, že keď Epic dal na Store aplikáciu itch.io, majú v store sexuálne hry.

pridal saver 8.5.2021 o 15:49 pod hry
Apple hovorí, že Epic má v store urážlivé hry, keďže pridalo itch.io aplikáciu

HRY > NOVINKY >

Apple v súde s Epicom došiel k aktuálnemu prídavku itch.io aplikácie, ktorú dali do svojej ponuky. To je aplikácia indie store s rôznymi indie hrami. Apple sa snažilo naznačiť, že keď má tu aplikáciu na store, tak sú všetky jej aplikácie na ich store. V skutočnosti sa inštalujú samostatne cez itch.io a cez Epic aplikáciu nie sú prístupné.

Tým chcú zdôvodniť, prečo nechcú hostovať žiadnu aplikáciu, ktorá má v sebe ďalšie hry. Na druhej strane tam padla otázka, prečo potom majú v store Roblox alebo Minecraft, ktoré majú v sebe ďalšie hry.

Indie hry na itch.io označilo Apple ako "unspeakable", sú vraj tak urážlivé, že sa o nich ani hovoriť nemôže. Sú tam aj erotické hry alebo násilné. 

itch.io to rovno komentovalo na twitteri:

 

 

Itch.io je okrem toho veľmi dobrá stránka pre indie autorov, kde môžu ponúkať ako svoje hry, tak aj assety a to buď zadarmo, alebo nechajú ľuďom vybrať si cenu, prípadne dajú určitú minimálnu sumu. Veľa indie titulov začína práve tam a následne prechádzajú na Steam a konzoly. 

Z iných vecí na pojednávaní riešili aj to, že veľa pridaných aplikácií už rieši automatika a do budúcnosti chcú mať automatizáciu na maxime. Prišla tam reč aj na trójske kone, ktoré prechádzajú do store. Kde napríklad jednu z takých aplikácií síce dali dole, ale keď ju opätovne autori dali na odsúhlasenie, znovu bola odsúhlasená. Popisy jednoducho odsúhlasovači odignorovali. Mali tam aplikácie, ktoré ani nemohli fungovať a ktoré ohrozovali život ľudí, napríklad meranie tlaku cez kameru.

Na jednej strane itch.io sú podľa nich urážlivé hry, ale na druhej oni sami nechávajú prejsť rôzny obsah. Na store nechali prejsť aplikáciu, ktorá mala popis "the best school shooting game by far #killkids", pritom nenechali prejsť aplikáciu od žiaka, ktorý prežil takúto streľbu a chcel ňou poučiť ostatných. Alebo prešla aplikácia, v ktorej sa strieľalo na protestujúcich, bola tam aj hra so znásilnením.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20039)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk