Týždenník - Realita prichádza do hier

Tento týždeň sme mali dostatočne živý, keďže prichádzali informácie ako od Sony, tak od Microsoftu, pridala sa k tomu Lady Dimitrescu alebo aj GTA. 

pridal saver 16.5.2021 o 21:00 pod hry
Týždenník - Realita prichádza do hier

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň sme mali dostatočne živý, keďže prichádzali informácie ako od Sony, tak od Microsoftu, pridala sa k tomu Lady Dimitrescu alebo aj GTA. Konkrétne do GTA V bol aplikovaný AI filter, ktorým skúšajú ľudia z Intelu vylepšovať realizmus hier. Autori vypustili filter aj pre verejnosť a uvidíme, či uvidíme jeho aplikáciu, respektíve či je dostatok výkonu na jeho realtimeové aplikovanie vo vyššom rozlíšení alebo framerate..

Zo Sony sme tu mali informáciu, že pripravuje 25 titulov od malých, cez veľké až po iné, sú tam aj tituly od tretích firiem. Práve k tomu začali predávať PS5 v Číne, ale k tomu dodávajú, že nedostatky PS5 sa môžu potiahnuť aj do roku 2022. Keďže od Sony prichádza na PC Days Gone, už si spustili aj vlastnú podstránku na Steame, kde sa im už začínajú zbierať tituly. Nakoniec ohlásili aj nové gamepady.

Microsoft pre zmenu spustí predaj v Číne budúci mesiac. Ten pripravuje okolo 40 vlastných a cez 20 titulov od tretích firiem, pričom nám jedna z nových značiek odpáli dekel. Zatiaľ ešte nebola ohlásená. Nevieme, či tým myslel Starfield, z ktorého tu máme stále viac leakov, a ktorý čakáme na jeseň na PC a Xboxe.

Okrem toho Microsoft spustil oslavy k 20-temu výročiu vydania Xboxu, keďže prvá konzola vyšla v roku 2001. Pri tejto príležitosti pridal aj dynamickú tému na Xbox Series XS konzoly s pôvodným logom. Nakoniec spustil aj testovanie Dolby Vision Gaming funkcie na nových konzolách, ktoré prináša kvalitnejšie HDR aj do hier.

Zo zaujímavostí nový Battlefield by sme podľa nových vyjadrení EA mali vidieť budúci mesiac, zrejme okolo E3 s tým, že plnú prezentáciu dajú o mesiac neskôr. Šéf EA k tomu povedal, že hra bude pravý nextgen titul, aj keď hneď dodal, že vyjde aj na oldgen konzoly. Na ne vyjde orezaná verzia, kde minimálne počty hráčov budú menšie.

 

Objavil sa aj mod, ktorý vyzlečie Lady Dimitrescu v Resident Evil Village, zatiaľ však len platený. A keď sme pri sexuálnych veciach, tým už na Steame prakticky odzvonilo, keďže Valve zakázalo ich vydávanie. Doteraz povoľovalo všetko, ale od začiatku roka vidíme, ako sa tam niečo zmenilo a zakazujú rôzne formy sexuálnych vecí. Pravidlá upravujú za pochodu a autori nevedia, či a ako im ich titul prejde.

 

Z recenzií sme tu mali veľké tituly, práve totiž vyšiel Hood: Outlaws and Legends, ale aj expanzia pre Assassin's Creed Valhalla. Prešli sme aj Nier: Replicant remaster a pozreli sme sa na prichádzajúce hry Scarlet Nexus a aj Ratchet and Clank: Rift Apart. Priblížili sme si PC verziu Days Gone. V interview sme sa pozreli na cheatovanie v hrách v roku 2021, priblížil sme si art book Creaks hry. A z hardvéru sme otestovali nový PowerA Fusion Pro gamepad. Nakoniec sme spravili aj krátku videorecezniu na Returnal.

A rovnako väčšiu videorecenziu na upírsko-mechanický výlet v Resident Evil Village.

Tento týždeň sme priniesli súťaž o spomínaný Creaks artbook a k nemu vám autori zo štúdia Amanita Design posielajú aj hru Creaks. Napríklad v limitke pre Switch, ktorá je na celom svete neznádejne vypredaná, no u nás ju môžete vyhrať.

A čo pripravujeme na budúci týždeň? Pozrieme sa na New Pokémon Snap, vylepšenú edíciu Terminator: Resistance pre PS5 a nesmie chýbať Mass Effect: Legendary Edition. A keďže sme týždenník začali témou umelej inteligencie, ešte sa jej budeme venovať v rámci podcastu.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (5)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19923)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk