Sony hovorí, že odkúpenie Bungie je o multiplatformách a hrách ako službách

Bungie bude aj pod Sony pokračovať vo vývoji multiplatformových hier v štýle Destiny, teda hrách ako služby.

pridal saver 31.1.2022 o 21:27 pod hry
Sony hovorí, že odkúpenie Bungie je o multiplatformách a hrách ako službách

HRY > NOVINKY >

Šéf hier v Sony Jim Ryan priblížil dôvody, prečo práve kupujú Bungie za 3.6 miliardy dolárov. Chcú ich hlavne pre live služby, ktoré sami nerobia a Bungie je v nich už doma. Môžu sa tak navzájom učiť, pričom Sony ich môže naučiť ako robiť príbehy. Hovorí, že filozoficky, to nie je o stiahnutí Bungie do PlayStation sveta, ale o budovaní veľkých svetov spolu.

Konkrétne Jim Ryan k tomu povedal:

"V prvom rade treba jednoznačne povedať, že Bungie zostane nezávislým multiplatformovým štúdiom a vydavateľom. S Petom Parsonsom, generálnym riaditeľom Bungie, sme sa v posledných mesiacoch rozprávali o mnohých veciach a toto bol jeden z prvých a vlastne najjednoduchší a najpriamejší záver, ku ktorému sme spoločne dospeli. Každý chce, aby si extrémne veľká komunita Destiny 2, nech už je na akejkoľvek platforme, mohla naďalej užívať zážitky z Destiny 2 hry. A tento prístup sa bude vzťahovať aj na ďalšie hry od Bungie. To je jednoznačné."

Zároveň Bungie zasadili do štruktúry mimo PlayStation štúdií a bude samostatné, podobne ako má Microsoft samostatne oddelenú Bethesdu alebo ako bude Activision:

"Bungie bude fungovať samostatne v rámci organizácie Sony Interactive Entertainment a bude pokračovať vo vydávaní na iných platformách. Chápeme, že je to dôležité. Štúdiá sme pôvodne rozširovali organicky, ale v priebehu rokov sme uskutočnili aj niekoľko akvizícií. Či už ide o Naughty Dog, Guerrilla Games, Suckerpunch Productions a najnovšie Insomniac. Chápeme, aké dôležité je dať týmto skvelým organizáciám priestor a nezávislosť a zároveň ich posilniť skvelou podporou, keď a kde je to potrebné."

Čo sa týka dĺžky jednania, Ryan hovorí, že konverzácie mali viac mesiacov:

"Tieto rozhovory prebiehali niekoľko mesiacov a určite predchádzali aktivitám, ktoré sme zaznamenali v tomto roku (odkúpenie Activisionu Microsoftom). Z nášho pohľadu ide o to, čo považujeme za správne pre PlayStation a čo považujeme za správnu vec, aby sme PlayStation posunuli na miesta, kde sme ešte nikdy neboli."

Dodáva, že Sony ide multiplatfromovo, čo sme už mohli vidieť na niekoľkých tituloch. Zároveň to akceleruje ich cenu k live službám.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Xbox hľadám hračou (0)
Zdravim od včera som hráč Xboxu prešiel som s ps5 ...
|Stropné reproduktory pre dolby... (6)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (7)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20423)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk