Twitter potvrdil, že pracuje na možnosti editácie príspevkov

pridal Kejdžop 6.4.2022 o 23:59 pod software
Twitter potvrdil, že pracuje na možnosti editácie príspevkov


Elon Musk, jeden z najbohatších ľudí sveta, CEO Tesly a SpaceX a aktuálne aj najväčší akcionár Twitteru, sa včera pýtal v ankete, či by používatelia chceli pridať editovacie tlačidlo do tejto služby.  Anketu s upozornením: “Dôsledky tohto prieskumu budú dôležité. Prosím, hlasujte opatrne,” rovno retweetol aj CEO Twitteru Parag Agrawal.

Nakoniec viac ako 73% z 4,4 milióna hlasujúcich v ankete zahlasovalo za “áno”.

 

 

Editácia tak určite príde, aj keď nie primárne vďaka Muskovi. Twitter potvrdil, že na editovacom tlačidle pracujú už dlhšie a rovno ho aj ukázali. Pracujú na ňom od minulého roka a neinšpirovali sa aktuálnym hlasovaním. Testovanie sa má začať v “najbližších mesiacoch”, kde zistia, čo funguje a čo nie a ako to najlepšie zapracovať.

 

 

Reakcie používateľov na editáciu sú rôzne. Zatiaľ čo väčšina lobuje za túto funkciu ako za nástroj, ktorý umožní autorovi upraviť preklep alebo gramatickú chybu, niektorí sa domnievajú, že tlačidlo umožňujúce dodatočné úpravy tweetu by poskytovalo “pákový efekt” na vykonanie výrazných zmien v pôvodnom tweete.

Pod anketou sa objavil komentár, ktorý navrhoval, aby bolo tlačidlo k dispozícií len na pár minút (5-10 minút) po odoslaní, a keď je zmena vykonaná, aby sa pri tweete zobrazil malý link, ktorý zobrazí pôvodnú verziu tweetu. Na tento komentár odpovedal aj samotný Elon Musk slovami “To znie rozumne”.

 

 

Za indikátor úpravy sa vyslovil aj Andrew Bosworth, ktorý je v súčasnosti viceprezidentom pre rozšírenú a virtuálnu realitu v Meta Platforms. Ten hovorí, že na Facebooku to vyriešili už dávno. Stačilo pridať indikátor, že bol príspevok upravený.

Proti pridaniu editovacieho tlačidla bol v minulosti bývalý generálny riaditeľ Jack Dorsey, ktorý vo videu z roku 2020 na otázku či “môžeme dostať edit tlačidlo”, odpovedal, že nie. Dôvodom podľa jeho slov je, že Twitter pôvodne začal ako “služba SMS správ a ako všetci viete, keď odošlete SMS, nemôžete to už vrátiť.”  Uviedol však, že uvažovali o možnosti upraviť tweet v priebehu 30 sekúnd až 1 minúty, ale s oneskoreným odoslaním tweetu, keďže, ako sám hovorí, “akonáhle je vonku (tweet), ľudia ho vidia”. Na záver dodal, “ale pravdepodobne to nikdy nespravíme.”

Ale časy sa menia a zdá sa, že s Muskom na palube sa toho zmení viac. CEO Twitteru si jeho príchod zatiaľ pochvaľuje a hovorí, že bude pre firmu veľkým prínosom.

 





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (0)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20502)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk