Intel Conroe: Impérium vracia úder

pridal je2ry 8.3.2006 o 13:54 pod hardware
HARDWARE > NOVINKY >

Včera sa vo San Franciscu otvorili dvere odbornej konferencie Intel Development Forum. Najväčšiu pozornosť na seba zatiaľ upútal procesor novej generácie Conroe (na obrázku 1 v strede medzi 4-jadrovým Kentsfieldom a „starým“ Pentiom D). Na anandtechu sa objavil článok (fotky z prezentácie nájdete aj tu) opisujúci porovnávací test Athlon 64 FX-60 pretaktovaného na 2,8GHz a Conroe na 2,66GHz (1067MHz FSB). V herných testoch predčil procesor Conroe konkurenciu o 15 – 20 %, v multimediálnych benchmarkoch o 10 – 30 %. Vyzerá to, že Intel tvrdo šliape na plyn, aby získal stratenú korunu a mohol sa znova pýšiť najvýkonnejšími procesormi na trhu. Netreba ale zabúdať (a na to upozorňujú aj v zmieňovanom článku), že pre objektívne porovnanie by bolo treba do testov zahrnúť aj nové procesory AMD určené do socketu AM2, ktoré dokážu pracovať s rýchlejšími pamäťami.

Ďalšia správa chváliaca výkon procesoru Conroe pochádza zo stránky bit-tech.net. Všetci, ktorí hrávajú Battlefield 2, určite nadávajú na zdĺhavé loadovacie časy jednotlivých máp. Conroe oproti inému, bližšie nešpecifikovanému procesoru (pravdepodobne Pentium D alebo Athlon X2) skrátil tento čas na polovicu. Toto tvrdenie podporili jednoduchým testom, keď na IDF proti sebe postavili dvoch profi hráčov Battlefield 2 (posledný obrázok v galérii). Jeden mal k dispozícii „klasický“ procesor a jeden zostavu s Conroe. Zatiaľ čo klasik sa ešte iba respawnoval pri vlajke, Conroeista stihol dobehnúť na letisko, nasadnúť do lietadla a pohodlne súpera fragnúť bombou.





Intel Conroe: Impérium vracia úder Intel Conroe: Impérium vracia úder Intel Conroe: Impérium vracia úder Intel Conroe: Impérium vracia úder Intel Conroe: Impérium vracia úder Intel Conroe: Impérium vracia úder Intel Conroe: Impérium vracia úder Intel Conroe: Impérium vracia úder
Páči sa mi!

Zaradené pod: amd, ati, battlefield






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18413)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk