Ako sa hrá American Truck Simulator: Texas?

Walker: Texas Trucker je tu. Nové DLC, nové zážitky pri jazdení kamiónom po Texase. Oplatí sa?

pridal Kordi 23.11.2022 o 14:47 pod hry
Ako sa hrá American Truck Simulator: Texas?

HRY > NOVINKY >

Stačí jeden pohľad na mapu rozšírenú o Texas, nový štát v American Truck Simulator. Z pôvodne obsahovo skromnej hry sa stal gigant, v ktorom prejdenie z jedného konca na mapy na druhý trvá dlhé hodiny. Ak sa večer odoberiete do svojho chráneného brlohu, kým rodinka pozerá nejaké vraždy či Masterchefa, a vybavíte nejakú zásielku, tak vyberajte obozretne. Tie trasy nad 4 tisíc km sú vskutku časovo nesmierne náročné.

American Truck Simulator nám nakysol do takej veľkosti, o ktorej sa nám na začiatku možno ani nesnívalo. Texas navyše nie je žiadny malý zanedbateľný štátik. Subjektívne síce nedosahuje ako taký krásu napríklad rozmanitej a hornatej Montany. Neznamená to však, že by celkovo 29 väčších miest (a desiatky menších, ktoré nenájdete na mape, ale budete cez ne prechádzať) nebolo vymodelovaných presvedčivo. Opak je pravdou, a to napriek iba niekoľkým uličkám a inak neprístupnej panoráme budov. Alebo žeby krajina, v ktorej dominuje skôr rovinatý terén, neukrývala vo svojich útrobách pútavé scenérie.

Ako sa hrá American Truck Simulator: Texas?

V žiadnom prípade, Texas vyzerá výborne. Hoci tu už nenatrafíte na kovbojov, westernový duch z niektorých zapadnutejších oblastí stále nevyprchal. Nehovoriac o tom, že v Texase nájdete množstvo rančov, ropných polí či scenérii, ktoré vám nemusia byť cudzie či už vďaka filmom alebo seriálom. Okrem takmer troch desiatok väčších miest, ako napríklad Dallas, Houston, Austin, San Antonio, Fort Worth či El Paso, prevetráte svoje trucky na viac než 20 tisíc kilometroch nových ciest. Zastavíte sa na 60 odpočívadlách alebo nájdete tri desiatky scenérii, ktoré vám predstavia krajinu. Proste idylka, ktorú už dobre poznáme, len tentoraz vskutku násobne väčšia, než sme boli zvyknutí.

Texas je obrovský štát a svoju rozlohu preniesol aj do najnovšieho prídavku. Rozšíril ho o obrovskú plochu, takže kým odhalíte všetky zákutia novej krajiny, máte postarané o zábavu na niekoľko desiatok hodín. Ak si navrhnete trasu z Houstonu na sever Washingtonu a nebudete sa hnať po diaľniciach, ale si užijete okolité scenérie na bežných cestách, pripravte si radšej kýbel kávy. V Texase nechýbajú scenérie, ako napríklad Starbay, El Capitan, Route 66, USS Lexington, Salt Flats či most Corpus Christi.

Ako sa hrá American Truck Simulator: Texas?

Na najväčšie a najrozsiahlejšie rozšírenie American Truck Simulatoru sa oplatilo čakať. Ak si vezmeme pôvodnú hru, ktorá ponúkala na začiatku trojicu štátov (Arizona, Nevada, Kalifornia) a pripojíme k nim Texas, je to ohromný rozdiel toho, čo sme mali na začiatku a akú plochu máme k dispozícii aktuálne. Príťažlivosť tkvie v detailoch ako zobrazenie prostredia, špecifickej architektúre či diferencovaní dopravných značení, automobilov a podobných drobností podľa štátu či regiónu, v ktorom sa aktuálne nachádzate. Rôzne obchádzky, zaujímavé miesta, ktoré sú pre obrovské kamióny výzvou, úžasné scenérie a proste pohodové jazdenie – American Truck Simulator ponúka toho mnoho. A ak máte radi pôvodnú hru, Texas jednoducho musíte mať.

Na druhej strane je tu stále opakujúce sa vyplakávanie: hra vyšla vo februári 2016 a je to poznať na vizuálnej stránke. Prepracovanie do nového enginu nie je príliš reálne, avšak s pribúdajúcimi rokmi sa táto otázka objavuje častejšie a častejšie. Bez problémov by sme sa cez grafické spracovanie preniesli, nakoľko je stále aspoň na priemernej úrovni. Aspoň na obrázkoch. Modely vozidiel či vizuálne poškodenie sa znovu nekoná. Nehovoriac o mizernej fyzike prostredia ako takého. Ozvučenie si drží svoj štandard a nie je nič lepšie ako si pri jazde vyprahnutou prériou pustiť internetové country rádio.

Ako sa hrá American Truck Simulator: Texas?

Horšie je to s umelou inteligenciou ostatných vodičov. Množstvo nehôd bolo zapríčinených tým, že vodič iného vozidla do nás jednoducho napálil, pretože nebrzdil napriek tomu, že sme len opatrne vyberali krkolomnú zákrutu, aby sme nepoškodili tovar. Akýkoľvek pud sebazáchovy jednoducho absentuje. Rovnako sme nepočetne mnohokrát uvažovali nad tým, či ostatní vodiči nie sú samovrahovia: pri napájaní sa do pruhov bez toho, aby ste si overili, či je to možné, robotickému brzdeniu, kedy musíte predsa dodržiavať rýchlo a preto dupnete na brzdu. Ťažko sa cez rôzne situácie prenáša hlavne v momente, kedy si uvedomíte, že sú tu s nami už dlhé roky.

Aby sme to však ukončili pozitívne: máme tu obrovský Texas a je bezpochyby, že si ho všetci užijete. So zaobstaraním si tohto prídavku si nelámte hlavu, hoci má možno trochu vyššiu cenovku než obvykle. Stojí to za to a ako virtuálni truckeri tento prídavok jednoducho musíte mať. Strávite v ňom desiatky hodín, nehovoriac o rozšírení World of Trucks. Za nás palec smerom nahor, ale možno by bolo vhodné zamyslieť sa nad obrovským patchom, ktorý by vyriešil ostatné menšie problémy hry ako takej.





Ako sa hrá American Truck Simulator: Texas?  Ako sa hrá American Truck Simulator: Texas?  Ako sa hrá American Truck Simulator: Texas?
Ako sa hrá American Truck Simulator: Texas?  Ako sa hrá American Truck Simulator: Texas?  Ako sa hrá American Truck Simulator: Texas?
Ako sa hrá American Truck Simulator: Texas?  Ako sa hrá American Truck Simulator: Texas?  Ako sa hrá American Truck Simulator: Texas?
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (5)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20312)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk