Stadia dnes končí, gamepad dostáva Bluetooth update

Stadia síce končí, ale gamepad budete môcť bezdrôtovo používať aj v budúcnosti.

pridal matus_ace 18.1.2023 o 11:00 pod hry
Stadia dnes končí, gamepad dostáva Bluetooth update

HRY > NOVINKY >

Google chcel zamiešať karty v hernom biznise a s veľkou slávou priniesol cloudový systém Stadia, ktorý sa však kvôli sérii zlých rozhodnutí nikdy neuchytil. Systém bežal na Linux (takže hry bolo potrebné portovať), systém predplatného a platby za hry tiež nebol najlepší, no a hlavne iné dostupné služby na tom boli lepšie z pohľadu hráčov. Google navyše v službe utopil obrovské peniaze, keď štúdiám platil, aby pre Stadiu robili hry. To však práve dnes končí.

So Stadiou je koniec, Google sa poďakoval hráčom a na záver im ešte vydal drobnú hru Worm Game, ktorý vo firme používali na interné testovanie služby. Po naliehaní hráčov navyše prišiel aj update pre Stadia gamepad, vďaka ktorému ovládač nebudete musieť vyhodiť. Po tomto update ho totiž cez Bluetooth budete môcť používať aj s inými zariadeniami, napríklad PC.

Viac detailov sa dozviete vo FAQ, ale má to niekoľko zádrhelov. Celý update môžete spraviť tu a ak raz prepneteovládač do Bluetooth režimu, už sa nebude dať prepnúť späť do Wi-Fi režimu. Z nejakého dôvodu je navyše táto možnosť podporovaná len do 31. decembra. Len do konca roka tak dokážete prepnúť režim ovládača, skontrolovať ho a stiahnuť ďalšie aktualizácie. Od budúceho roka tak bude Stadia ovládač prakticky nepodporované zariadenie, aj keď ho budete môcť ďalej používať v Bluetooth režime.

Samozrejme, tlačidlá Google Assistant a Capture na ovládači po konci Stadie už nebudú fungovať. V Bluetoth režime tiež nefungujú káblové slúchadlá, ktoré zasuniete do portu ovládača. Ak chcete používať gamepad so slúchadlami, musíte ho používať káblovo cez USB (Windows a Android). Tento režim bude stále podporovaný a nemusíte naň prepínať ovládač na Bluetooth režim.





Páči sa mi! (+3)







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20154)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk