4A Games vydalo Metro SDK a priblížilo svoju situáciu počas vojny

4A Games štúdio síce netrpí pre vojnu až tak ako GSC Games (autori Stalkera), keďže už dlhšie majú sídlo na Malte, ale stále majú na Ukrajine väčšinu svojho tímu.

pridal saver 24.1.2023 o 21:51 pod hry
4A Games vydalo Metro SDK a priblížilo svoju situáciu počas vojny

HRY > NOVINKY >

4A Games štúdio síce netrpí pre vojnu až tak ako GSC Games (autori Stalkera), keďže už dlhšie majú sídlo na Malte, ale stále majú na Ukrajine väčšinu svojho tímu.

Štúdio bolo aktívne počas minulého roka a podporovalo svoju armádu zbierkami a teraz sa rozhodlo zhrnúť svoju situáciu. Spravilo to pri príležitosti vydania Metro Exodus SDK, ktorá umožní moderom detailne upravovať hru.

Čo sa týka samotnej situácie, hovoria k tomu:

Životy všetkých Ukrajincov sa zmenili 24. februára 2022 v dôsledku rozsiahlej ruskej invázie na Ukrajinu. V posledných mesiacoch bola normálnosť zničená a my sa stále snažíme prísť na to, čo znamená pokračovať v živote a práci, keď je naša rodná krajina vo vojne.

Ale napriek ťažkostiam stojíme tak silní, ako len môžeme. Dnes sa chceme s našou komunitou a širším priemyslom podeliť o niektoré pohľady na život a prácu počas vojny a dať vám vedieť, čo to znamená pre 4A Games a naše súčasné projekty vo vývoji.

Priblížili život vo vojne:

Zatiaľ čo 4A Games je medzinárodná spoločnosť so štúdiami v Kyjeve, na Ukrajine a na Malte, drvivá väčšina nášho tímu je ukrajinská. Väčšina našich ukrajinských kolegov pracuje z kyjevskej kancelárie alebo zo svojich domovov v meste, no niektorí pracujú na diaľku z iných častí Ukrajiny a Európy.

Pred rokom by niektorí ľudia spoznali Kyjev ako názov nášho hlavného mesta a kde sa zrodilo štúdio. Niektorí možno počuli o Odese alebo Ľvove. Teraz sú známe mená mnohých ďalších miest – Mariupoľ, Mykolajiv, Charkov, Cherson, aby sme vymenovali aspoň niektoré miesta niekoľkých z najnebezpečnejších bojov a rodné mestá mnohých našich zamestnancov.

Všetci boli postihnutí. Niektorí z nás prišli o domovy kvôli bombovým útokom. Niektorí vstúpili do ozbrojených síl na obranu Ukrajiny. Zranili sa kolegovia, priatelia, rodiny. Niekoľko ľudí prišlo o život. Je tu však jedna vec, o ktorú Ukrajina práve teraz nemá núdzu – sú to naši hrdinovia: tí, ktorí chránia našu krajinu na frontoch, tí, ktorí im pomáhajú a tí, ktorí napriek všetkým prekážkam pracujú s vášňou a zúrivým odhodlaním, aby naše projekty pokračovali v podporovaní ekonomiky krajiny.

Ako spoločnosť robíme všetko, čo je v našich silách. Poskytujeme finančnú a logistickú pomoc tímu roztrúsenému po Kyjeve aj mimo neho. Sme tiež hrdí na to, že podporujeme a rozširujeme osobné úsilie našich zamestnancov, ktorí sú dobrovoľníci, darujú, dodávajú zdravotnícky materiál a jedlo a oveľa viac – predovšetkým tých, ktorí bojujú v prvej línii.

Život je v poslednom čase oveľa ťažší – kancelária v Kyjeve je niekedy nedostupná a elektrina a voda môžu byť luxusom. Ale bez ohľadu na všetky tieto okolnosti pokračujeme v práci a tvrdo pracujeme. 4A Games bolo založené v ťažkostiach a protivenstvách a naša kultúra nás naučila skutočnú hodnotu oddanosti, vytrvalosti a nádeje.

Pre niektorých to môže byť pochmúrne čítanie, ale buďte si istí – duch a odhodlanie v tíme, ako aj na Ukrajine, zostávajú silné ako vždy.

Čo sa týka ich projektov, pripravujú ďalšiu novú Metro hru, ktorú vojna ovplyvnila a prehodnotili jej príbeh. Mení sa k lepšiemu:

K lepšiemu sa mení aj ďalšia hra Metro. A nielen kvôli okolnostiam, v ktorých sa nachádzame. Nikdy sme sa netajili tým, že séria Metro vždy niesla silné politické a protivojnové posolstvo. Áno, vždy sme vás chceli pobaviť a ponoriť vás do nášho postapokalyptického sveta, ale je tu aj väčší príbeh. A vojna na Ukrajine nás prinútila prehodnotiť, o akom príbehu by malo byť ďalšie Metro. Všetky témy Metra – konflikt, moc, politika, tyrania, represia – sú teraz súčasťou našich každodenných skúseností. Takže ich prijímame a zapájame ich do hry s obnoveným zámerom.

Pre nás je teraz najdôležitejšie zvládnuť naše očakávania – pokiaľ ide o naše kyjevské štúdio a ukrajinský personál, teraz sa to robí za tých najneobvyklejších a najhroznejší okolností. Niektoré dni sa začínajú našim ranným vstávaním a kávou. Niektorí však začínajú náletovými sirénami a raketovými útokmi. Niektoré dni chodíme do práce metrom, ale inokedy sme nútení sa v ňom ukryť. Každý deň sa snažíme žiť svoje životy s takou normálnosťou, ako to len dokážeme, a napriek tomu sa stretávame s výpadkami elektriny a vody, rodinami, ktoré potrebujú presídlenie, priateľmi a kolegami, ktorí sa dobrovoľne hlásia alebo sú povolaní na front. Naša „nová“ normálnosť... nie je normálna, pri žiadnej fantázii. Je to život počas vojny a nevyhnutne formuje hry, ktoré vyrábame.

Už minule spomínali, že okrem nového Metra robia aj na multiplayeri so Saberom a pripravujú aj novú značku. Momentálne však nemajú k týmto projektom nové informácie.  

Priblížili však spomínané Exodus SDK, ktoré je už dostupné na Steame, Epicu a GOG, kde si ho môžete stiahnuť pod Tool na Steame a pod Additional Content na Epicu a GOG.





4A Games vydalo Metro SDK a priblížilo svoju situáciu počas vojny  4A Games vydalo Metro SDK a priblížilo svoju situáciu počas vojny  4A Games vydalo Metro SDK a priblížilo svoju situáciu počas vojny
4A Games vydalo Metro SDK a priblížilo svoju situáciu počas vojny  4A Games vydalo Metro SDK a priblížilo svoju situáciu počas vojny  4A Games vydalo Metro SDK a priblížilo svoju situáciu počas vojny
Páči sa mi! (+5)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20039)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk