Forza Motorsport prinesie generačný skok v realizme

Hra však zatiaľ nedostala dátum vydania.

pridal matus_ace 25.1.2023 o 21:38 pod hry
Forza Motorsport prinesie generačný skok v realizme

HRY > NOVINKY >

Developer_Direct priniesol teasovaný pohľad na novú Forza Motorsport. Síce sme dúfali v dátum vydania, ten sme však nedostali (hra vyjde tento rok). Prišla ale poriadna nálož informácií, ktoré sľubujú obrovský pokrok a skok v realizme hernej fyziky je väčší ako v 5, 6 a 7 dokopy.

Hra bude pri uvedení na trh obsahovať viac ako 500 skutočných áut, ktoré môžete zbierať, pretekať a upravovať pomocou viac ako 800 jedinečných vylepšení a vlastných úprav. Prinesie tiež tie najmodernejšie pretekárske autá, aké kedy uviedli v nejakej Forza hre.

Okrem počtu áut autori vylepšili aj ich vzhľad pomocou spektrofotometra, ktorý zachytáva viacero údajových bodov správania svetla na povrchu. Vďaka tejto novej technike získavania majú farebné modely realistickejšiu svetelnú odozvu naprieč farbami, kovovými povrchmi a úrovňami lesku. Autá majú teraz kontextové poškodenia a nahromadenie nečistôt, ktoré sú autentické a jedinečné pre každé vozidlo a zhromažďujú sa viac v oblastiach s nízkym tlakom, ako sú výklenky a výklenky.

Forza Motorsport prinesie generačný skok v realizme

Forza Motorsport vyjde s 20 prostrediami s viacerými variáciami tratí. Okrem obľúbených tratí môžete pretekať na piatich úplne nových lokalitách vrátane prvej trate v sérii v Južnej Afrike – Kyalami. Vďaka úrovni detailov, ktoré autori získali prostredníctvom fotogrametrie a laserým skenovaním, bol tím schopný zobraziť 10-krát realistickejšie detaily vrátane vysoko detailnej vegetácie a zarastania. So všetkými špičkovými vizuálmi, vrátane desiatok tisíc plne animovaných 3D divákov, sa každý hráč bude cítiť ponorený do pretekov.

Novinkou vo Forza Motorsport je aj to, že hra bude mať dynamickú dennú dobu s počasím vrátane teplôt na trati, mokrých jazdných povrchov a pogumovania na každej trati, aby sa nikdy nejazdili dve kolá rovnako. So všetkými novými funkciami a detailmi v prostredí tratí bude Forza Motorsport generačne novým zážitkom so skutočne neuveriteľnou úrovňou autentickosti.

Forza Motorsport prinesie generačný skok v realizme

Autori spolupracovali aj s Windows Sonic a Dolby Atmos tímami, aby vytvorili pôsobivejšiu zvukovú kulisu pre ďalšiu generáciu Forza Motorsport. Každý audio systém bol prestavaný tak, aby vytvoril pohlcujúcu zvukovú scénu a poskytol hráčom novú úroveň zvukovej hĺbky a autentickosti. Pre Forza Motorsport je to dedičstvo trvajúce 20 rokov pokračujúceho vývoja a naďalej využíva najaktuálnejšie technológie na vylepšenie zvukov áut v najvyššej možnej vernosti. To zahŕňa vylepšený zvuk pneumatík a odpruženia, ako aj výfuky a turbá, ktoré sa menia, keď sú upravované, aby zneli ako ich náprotivky v reálnom svete. Nové funkcie, ako je regionálny hlásateľ tratí, umožnia hráčom počuť zážitky z hry ako nikdy predtým.

A toto všetko sú údajne len drobné útržky noviniek, ktoré nová hra prinesie. Ďalšie novinky a oznámenia prinesú autori postupne v najbližších mesiacoch na svojom blogu a v rámci Forza streamov. Prvý stream bude už zajtra.





Forza Motorsport prinesie generačný skok v realizme  Forza Motorsport prinesie generačný skok v realizme
Páči sa mi! (+14)






PC
Xbox Series X|S
Game Pass

Vývoj: Microsoft / Turn 10 Studios
Štýl: Racing
Dátum vydania: 10. október 2023
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20081)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk