Ako sa hrá Age of Empires II Definitive Edition touchscreenovo cez Xbox cloud?

Hra sa už dostala aj na Xbox cloud v Game Passe, a teda ju môžete hrať aj na mobiloch a tabletoch. Čo je však novinka - môžete ju hrať aj plne touchscreenovo.

pridal saver 2.2.2023 o 18:00 pod hry
Ako sa hrá Age of Empires II Definitive Edition touchscreenovo cez Xbox cloud?

HRY > NOVINKY >

Age of Empires II Definitive Edition hra sa popri vydaní na Xboxe (recenzia) rovno dostala aj na Xbox cloud cez Game Pass, a teda ju môžete hrať aj na mobiloch a tabletoch. Čo je však novinka, môžete ju hrať aj plne touchscreenovo. Je to novinka ako pre cloud, tak pre Age of Empires II. Môžete tak hru ovládať podobne ako ostatné mobilné hry a nie cez emulované gamepadové ovládanie.

Ako sa hrá Age of Empires II Definitive Edition touchscreenovo cez Xbox cloud?

Je to nečakané, keďže zatiaľ takáto možnosť na cloude nebola a ani nebolo jasné, či to systém dokáže podporovať. Teraz už vieme, že dokáže. Dotyky obrazovky sa rovno prenášajú do hry a ovládate to prakticky ako myšou. Konkrétne AOE si to prekladá ako ovládanie jednotlačidlovou myšou. Nemá zatiaľ zapracované plné multitouch ovládanie na štýl mobilov. Je to tak trochu obmedzené, ale dobrý začiatok. 

 

Keďže Xbox stream ešte automaticky neupravuje nastavenia hry podľa zariadenia, po spustení hry je hra ešte nastavená na gamepad a musíte sa preklikať cez nastavenia. Následne už všetko ovládate dotykom. Viete ťukať na všetky tlačidlá, všetky zóny výberov. Možno niektoré tlačidlá sú menšie, keďže na mobil to nebolo dizajnované, ale minimálne interface v hre si viete dostatočne zväčšiť. V samotnej hre viete označovať jednotky potiahnutím ako pri ovládaní myšou a posielať ich na určité miesto. Prakticky sa dá robiť všetko, aj keď niektoré veci sú mierne komplikovanejšie. 

Ako sa hrá Age of Empires II Definitive Edition touchscreenovo cez Xbox cloud?

Hlavne chýba scrollovanie a nedá sa tak podržať a posúvať mapou priamo na nej. Musíte  vždy ťuknúť na malú mapu, aby ste sa s mapou posunuli. Rovnako chýba zooming na mapu dvomi prstami ako v štandardných mobilných hrách s rozšírením. Tu je to aj pre absenciu multitouch podpory v hre. Viditeľne to ešte nie je úplne dotiahnuté a ešte bude potrebné dotiahnuť rôzne detaily.

Čo sa týka samotného streamingu, pozitívne je, že hra je relatívne nenáročná na dáta. Väčšinou sa toho veľa na obrazovke nedeje, obraz je tak stabilný aj pri slabšom pripojení. Zároveň vám nezoberie toľko dát. Dátovo náročnejšie na celej hre je len rýchly presun na mape.

Ako sa hrá Age of Empires II Definitive Edition touchscreenovo cez Xbox cloud?

Celkovo na Xbox cloude funguje touchscreen prekvapivo dobre, síce AOE má v touchscreenových možnostiach ešte obmedzenia a hlavne ťukanie na malú mapu pre prescrollovanie môže byť otravné, ale aj tak veľmi dobrý začiatok.  

Uvidíme, či sa to začne v hrách objavovať pravidelnejšie. Rôzne stratégie menšie hry, adventúry by s tým mohli byť oveľa hrateľnejšie. Rovnako aj na gamepadových hrách by sa to dalo zapnúť na tlačidlá, inventáre a rôzne nastavenia. 





Páči sa mi! (+6)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17921)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk