Temnota od tvorcov šialenosti Killer 7

pridal spacejunker 26.4.2006 o 10:52 pod hry
HRY > NOVINKY >

Pohrával som sa s myšlienkou ako previesť prostredie a atmosféru Kafkových kníh do hry. Zachytiť ju formou špeciálnych filtrov? Keď som uvažoval nad vizuálom, okamžite ma napadla temnota a vybavil si hrdinu uprostred noci so svetlom, ktoré v istom slova zmysle symbolizuje jeho život. To sa stalo základným kameňom Kurayami, čo v preklade znamená Temnota, hovorí o novom projekte Goichi Suda, šéf štúdia Grasshopper. A na temnotu sa chce zamerať a vykresliť ju s použitím umeleckých textúr a rôznych efektov.

Polnočný svet Kurayami tvorí mesto skrčené pod hradom, ktorý sa stáva cieľom hrdinu. Pohybovať sa je bezpečné iba na dobre osvetlených miestach, ale nesúca fakľa sa ponúka, aby preskúmal aj temné uličky a iné tmavé miesta, do ktorých bude musieť vkročiť. Temnota sa hemží nepriateľmi, ale nie je to o potvorách čakajúcich, kým vám rozdriapu hrdlo. Je to pobrnkávanie na struny prirodzeného (ľudského) strachu z tmy a neistoty z cudzích miest bez života a akéhokoľvek zvuku.

Nebezpečie nebude ležať iba v tme, ale aj v samotnom hrdinovi, ktorý svojou prítomnosťou môže nahnevať obyvateľov mesta. Autori chcú poukázať na reakcie človeka, keď čelí zoči-voči strachu. Nie je za tým žiadna plytká idea svetového mieru, dodáva Suda v rozhovore pre Edge. Chce, aby to malo oveľa väčšiu hĺbku. Grasshopper si zatiaľ neláme hlavu nad ratingom hry, ktorý bude určite vysoký, podobne ako v prípade predchádzajúceho projektu Killer 7 (recenzia). Hra sa vytvára pre dospelé publikum a tomu bude všetko zodpovedať.

Kurayami sa nachádza v rannom štádiu vývoja. Hotové sú koncepty a prvé náčrtky prostredí, ktoré sa budú v takej podobe, ako ich vidíte v galérii, prevádzať do hry. Premeniť originálne nápady na masový úspech, to je hnacím motorom tímu Grasshopper, ktorému sa podarilo s psycho-akciou Killer 7 osloviť hráčov hlavne mimo hraníc Japonska. Zaujímavo znejúci koncept Kurayami by podľa všetkého mal chytiť do osídiel temnoty oveľa širšiu hráčsku verejnosť. 





Temnota od tvorcov šialenosti Killer 7 Temnota od tvorcov šialenosti Killer 7 Temnota od tvorcov šialenosti Killer 7 Temnota od tvorcov šialenosti Killer 7 Temnota od tvorcov šialenosti Killer 7 Temnota od tvorcov šialenosti Killer 7
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati






na
PS3

Vývoj: Grasshopper
Štýl: Akcia
Dátum vydania:  2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19947)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk