Nová AI hra od Square Enix je na Steame prepadákom

Square Enix už skúša do hier zakomponovať machine learning, ale prvý výsledok je veľmi zlý.

pridal matus_ace 26.4.2023 o 10:04 pod hry
Nová AI hra od Square Enix je na Steame prepadákom

HRY > NOVINKY >

V Square Enix veľmi radi skáču na rôzne trendy a občas sa zdá, že ich ani nezaujíma to, či to dáva zmysel a či sú trendy už dostatočne dotiahnuté na to, aby sa nimi oplatilo zaoberať. Napríklad sa už dlhšie hovorí, že budú hry využívať umelú inteligenciu, ale stále je to oblasť, ktorá sa len rozvíja. V Square Enix už však rovno stihli vydať hru, ktorá využíva machine learning. Výsledok je však veľmi zlý.

The Portopia Serial Murder Case je remake textovej adventúry z roku 1983, ktorý ale stále funguje na rovnakom princípe. Teda stále je o tom, aby hráč zadával textové vstupy, ktoré hra interpretuje ako akcie. A práve toto je oblasť, v ktorej hra využíva machine learning prostredníctvom Natural Language Processing technológie. Textovky v minulosti totiž mali problém s tým, že nie vždy hráči zadali presne ten príkaz, ktorý hra potrebovala. Aj keď boli blízko, v hre sa nepohli. Tu má umelá inteligencia slúžiť na to, aby s týmto pomohla a "pochopila", keď textový vstup od hráčov nie je presný, ale myslí to isté.

Teda aspoň tak by to malo fungovať v teórii. Prax je ale iná. Hra je vonku už niekoľko dní a za tých pár dní získala veľmi negatívne hodnotenia od hráčov na Steame a aj všade inde po fórach. Hráči sa sťažujú na to, že tento systém vôbec nefunguje, dostávajú sa do zacyklených situácií, kedy AI nevie rozoznať textový vstup, nevie odpovedať na otázky, občas jej dokonca robí problém, keď príkaz neobsahuje v angličtine člen. To sú presne vec, ktoré by ale tento machine learning mal riešiť, no nestalo sa. Niektorí hráči dokonca tvrdia, že fanúšikovský preklad pôvodnej Famicom verzie z japončiny fungoval lepšie.

Na druhú stranu, hra je dostupná úplne zadarmo ako prezentácia tejto AI technológie, takže si ju môžete vyskúšať sami. Možno si ju najskôr ale mali vyskúšať v Square Enix, kým ju vypustili do sveta. Využitie AI v hrách totiž prezentuje vo veľmi zlom svetle.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20372)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk