Charitatívna akcia Pivo pre Ukrajinu na konferencii Game Access opäť slávila úspech

Slovenské štúdio Nine Rocks Games a české Ashborne Games opäť pomáhali dobrej veci.

pridal matus_ace 6.6.2023 o 19:15 pod hry
Charitatívna akcia Pivo pre Ukrajinu na konferencii Game Access opäť slávila úspech

HRY > NOVINKY >

Slovenské štúdio Nine Rocks Games a české Ashborne Games sú vlastne bratské štúdiá, ktorá vzišli z rovnakého základu a teraz sú spoločne pod strechou THQ Nordic. Aj vďaka tomu dlhodobo spolupracujú a to v rôznych oblastiach, jednou z nich je aj charitatívna činnosť. Už minulý rok sa na konferencii Game Access spojili v akcii Pivo pre Ukrajinu, kde si návštevníci konferencie mohli zakúpiť pohár za ľubovoľnú cenu a následne dostali pivo alebo kofolu. Celá takto získaná suma následne išla na pomoc utečencom z Ukrajiny. Podobne to pokračovalo na konferencii GDS a aj na Game Access uplynulý víkend.

Táto iniciatíva opäť slávila úspech a podarilo sa vyzbierať 22 879 Kč, teda približne 970 eur. Celú vyzbieranú sumu venujú na konto organizácii Človek v ohrození, ktorá za to nakúpi potrebné veci pre svoje aktivity na Ukrajine. Ako tento úspech vnímajú v štúdiách?

Petr Poláček z Nine Rocks Games:

"Pre nás (NRG aj Ashborne) je to nielen o finančnej pomoci, ale hlavne o vyjadrení podpory Ukrajine za štúdiá a všetkých ich členov. Do posledného človeka. Na slovenskej aj českej strane. Je to ďalší dielik v mozaike pomoci, ktorú dlhodobo ponúkame obyčajným utečencom z Ukrajiny, ale aj vývojárom a vývojárkam. Nielen z Ukrajiny, ale aj z Ruska – tým, ktorí kvôli svojmu postoju museli z Ruska utiecť.

Navyše je naša iniciatíva Pivo pre Ukrajinu, v ktorej budeme pokračovať na ďalších akciách, skvelá šanca, ako účastníkom ponúknuť možnosť zvlažiť prednáškami a networkingom unavené hrdlo kvalitným pivom od craftových a menších pivovarov. Nemusia so sebazaprením piť normalizované pivá od veľkých pivovarov, ako sme počuli opäť po celé dva dni. Škoda, že sa na podobných konferenciách nevyhlasuje cena pre najlepšieho poskytovateľa pitného režimu…:) Samozrejme sme po minuloročných skúsenostiach doviezli aj viac nealka – nie každý má chuť na pivo."

Dominik Jícha z Ashborne Games:

"Sme nadšení, podarilo sa nám vybrať skoro 23 000 pre dobrú vec, na pohodu pokecať a urobiť si pri tom všetkom ešte dobrú povesť a rad pred stánkom. Prišlo za nami aj pár Ukrajincov a Rusov, ktorí našu činnosť docenili. Inak oproti minulému roku to síce bolo o pár tisíc menej, ale už vopred sme vedeli, že to tak zrejme bude. Organizátori nám totiž napovedali, že tento rok „pivo na stánku“ chystá po našom vzore viacero firiem. Podporu pre Ukrajinu sme však mali ako jediní."

Štúdiá sú tak so sumou spokojné a ďakujú tým, ktorí sa na ich spoločnom stánku zastavili. Pozitívnou správou tiež je, že sa v akcii bude pokračovať aj v budúcnosti a za seba môžem dodať akurát to, že snáď aj s účasťou nejakých slovenských pív. Okrem toho sa ale vyjadrili aj k svojej spolupráci a tiež konferencii, ktorá si už vytvorila veľmi slušné meno a Petr Poláček to potvrdil:

"Nápoje stranou - Game Access 2023 opäť ukázal naše vzájomné prepojenie s Asborne Games, ktorí prezentovali svoju zatiaľ neoznámenú hru. A veľmi úspešne. Odniesli si jednu z cien. Nine Rocks Games zasa ukazovali svoj úspešný titul Way of the Hunter. A treba povedať, že súdiac podľa obsadenosti herných staníc, oba tituly zaujali. Štúdio Nine Rocks Games zároveň prezentovalo niekoľko voľných pozícií - opäť úspešne. Záujem kvalifikovaných kandidátov z ČR aj SR nás veľmi potešil.

Game Access je dlhodobo najzaujímavejšia a najlepšie organizovaná vývojárska akcia/konferencia v ČR a SR, tohtoročný ročník to len potvrdil. Tešíme sa na ďalší ročník."

Dominik Jícha jeho slová len potvrdil a zároveň sa vyjadril aj k cene, ktorú so svojou zatiaľ neohlásenou hrou dostali. Ale dlho už neohlásená nebude a jej oznámenie si budete môcť sami naživo pozrieť:

"Organizátori Game Access už tradične usporiadali veľmi nabitú akciu, ktorá z roka na rok rastie a svojou organizáciou či kvalitou nemá v ČR konkurenciu. Pre celý tím Ashborne Games je to potom výborná príležitosť sa ísť baviť s ostatnými vývojármi z celého sveta, zdieľať svoje pracovné starosti, radosti a skúsenosti. Robili sme tak s exkluzívne predstaveným teaserom našej nadchádzajúcej hry alebo napríklad pri piva a Kofole pre Ukrajinu.

Ocenenie od Visiongame.cz za najlepšie prekvapenie konferencie bolo pre nás príjemným prekvapením! Nenapadlo nám, že by vôbec nejakú cenu mohla vyhrať neohlásená hra, a ešte ako teaser. Berieme to ako sľubný štart a tešíme sa, keď všetci hráči uvidia, na čom pracujeme. Cestovný poriadok je jasný. Pozerajte sa 11. júna od 22:00 na PC Gaming Show!"





Charitatívna akcia Pivo pre Ukrajinu na konferencii Game Access opäť slávila úspech
Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19870)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk