Neverte fámam, že Metaverse umiera, nikdy ani nežilo

Koľko zarobila Meta na svojom metaverse? 470 dolárov.

pridal saver 8.7.2023 o 10:38 pod hry
Neverte fámam, že Metaverse umiera, nikdy ani nežilo

HRY > NOVINKY >

Metaverse bol zvláštny koncept, ktorý nikdy nebol ani definovaný a medzi firmami sa viezol na hype. Hype rozbehli kryptomeny a špeciálne NFT nákupy, ktoré sa firmy snažili pretlačiť s vidinou ziskov. Už minulý rok však postupne začali zisťovať, že ľudia NFT nechcú a ani netušia, čo metaverse vlastne je a už vôbec nevedeli, prečo by v niečom takom mali byť a kupovať si tam veci za reálne peniaze.

Náležite tomu firmy postupne začali zastavovať pokusy v tejto sfére. Z tých fungujúcich sa stačí pozrieť napríklad na Decentraland, ktorý má 38 používateľov denne, alebo podľa informácií Meta na svojom Horizon Worlds zarobila len pár stoviek dolárov:

"Insider odhalil, že Decentraland, pravdepodobne najväčšia a najrelevantnejšia platforma Metaverse, mala iba 38 aktívnych denných používateľov. Denník The Guardian uviedol, že ekosystém speňaženého obsahu vo vlajkovom produkte Meta Horizon Worlds nepriniesol globálne príjmy viac ako 470 dolárov."

Meta si práve pre metaverse aj zmenila názov (ale aj pre všetky tie súdy, aby nebola spájaná s Facebookom), len aby nakoniec zistila, že to nefunguje. Ľudia síce skúsili, pobehali, zistili, že tam nič nie je a odišli. Špeciálne to v Mete mali ťažké preto, lebo išli do VR a to je aspoň päťnásobne ťažšie pretlačiť. Nikto nechce celý deň prechádzať virtuálnym svetom s okuliarmi na hlave. Ruku v ruke s tým podobne padajú aj NFT projekty. Cez ne chcela Meta predávať veci ako v Horizon Worlds, tak aj na Instagrame, ale tiež zistila, že za obrázky im ľudia platiť nebudú a zrušili to.

A čo vlastne ľudia chcú? Určite chcú svety, kde budú mať voľnosť, ale nechcú niečo umelo vytvorené, nechcú niečo, čo sa volá metaverse a už vôbec to nechcú vo VR. Chcú niečo, čo sa vytvorilo prirodzene, kde budú mať voľnosť a zábavu. V tejto oblasti tomu niekedy býval najbližšie Second Life, ale tomu chýbala zábava, a tak nie je výrazne navštevovaný (20 tisíc používateľov denne), ale z veľkých hier sa vyprofilovali tri veci a to Fortnite, Minecraft a Roblox. Eventuálne veľmi blízko k ním má aj GTA Online, síce nemá až toľko možností, ale tiež je v tej sfére a možno to v ďalšej verzii Rockstar posunie ďalej.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Monitor-strata signalu (9)
Zdravim, vcera som kupil novy monitor (MSI MAG 341...
|Stalker shadow of chernobyl - ... (0)
Čaute, dostal som chuť si prejsť znova trilógiu St...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Wargame - european assault (3)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20892)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk