Overclocked hľadá podstatu násilia

pridal spacejunker 8.6.2006 o 10:38 pod hry
HRY > NOVINKY >

Nemeckí rozprávači príbehov House of Tales si ich novú adventúru Overclocked strážia ako oko v hlave. Prakticky od minulého roka, kedy bola hra oficiálne ohlásená, sa objavilo iba pár obrázkov a niekoľko základných informácií. Tak, ako vás hra zavedie do vnútra hlavných protagonistov, tak vás nasledujúce riadky vovedú do komplikovaného príbehu.

Hráč sa v Overclocked zoznámi so šiestimi postavami, z nich tou hlavnou bude bývalý vojenský doktor Dave McNamara, ktorý zahodil kariéru v armáde a stal sa súdnym psychiatrom na voľnej nohe. Jeho najnovší prípad mu ale poriadne zamotá hlavu. Je zavolaný do New Yorku, mesta, ktorým sa prehnala neutíchajúca vlna násilia, aby vyšetril päticu mladých ľudí. Boli odchytení na ulici so zbraňou v ruke, sú kompletne dezorientovaní a navyše utrpeli stratu pamäte. McNamarovou úlohou je počas siedmych dní skúmať ich myseľ a pomocou hypnózy a ďalších psychologických techník sa dostať k ich spomienkam a zistiť, kto sú a čo sa im stalo. Celé to však komplikuje nie zrovna pokojné duševné zdravie doktora, čo môže mať znepokojivé následky v napredovaní liečby.

Hra bude rozprávať príbeh skutočne zaujímavým spôsobom. Bude miešať reálny svet (doktor) s tým snovým, fiktívnym (pacienti). Doktorova linka sa bude hýbať smerom vpred, rozprávania pacientov budete prežívať spätne od najčerstvejšej, po najstaršiu spomienku v chronologickom poradí. Počas terapie sa prenesiete do mysle pacienta a vynárajúcu sa spomienku prežijete, zatiaľ čo budete počuť hlas doktora, ako vám s ňou pomáha. Aby ste sa tam dostali hlbšie do charakteru postavy, musíte zbierať vodítka k spomienkam a pokiaľ ich nemáte, práve prežívané momenty sa postupne vytratia a znovu sa ujmete role doktora. Získané vodítka vám otvárajú nové a nové spomienky u iných pacientov, pretože ich osudy sú navzájom silne prepojené.

Tento spôsob rozprávania je správnym povzbudzovákom, ako donútiť hráča, aby hľadal hlbšie. Budované napätie v ňom zaručene prebudí chuť objavovať a udrží ho po celú dobu prikovaného k obrazovke. Kedže je Overclocked adventúra, spomienky budú zostavené s logických problémov, ako vyslanie svetelného signálu lodi na mori z nefunkčného reflektoru na májaku, ktorému chýba energia.

Podľa slov ľudí, ktorí sa dostali do kontaktu s demom na E3, zo samotnej hry vyžaruje život, a to nielen kvôli animáciám na backgroundoch, ale aj vďaka zvolenej farebnej palety, práci s dynamickým svetlom, tieňmi a shader efektami. Autori sa pohrali s vyjadrovaním emócií prostredníctvom mimiky tvárí a pre vernejšie pohyby postáv dokonca nasmímali cez motion capture zvlášť mužskú a ženskú sadu animácií! Hra bude vybavená bohatými dialógmi (cez 5000 riadkov textu, dúfajme, že nebude tak ukecaná ako ich predošlý projekt Moment of Silence), 45 rôznymi lokáciami a hracou dobou, presahujúcou 20 hodín.

Do interaktívneho skúmania charakteru postáv, komplikovaného príbehu a hľadania podstaty násilia sa pustíme v apríli 2007, kedy Overclocked vychádza.





Overclocked hľadá podstatu násilia Overclocked hľadá podstatu násilia Overclocked hľadá podstatu násilia
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati






PC

Vývoj: ANACONDA / House of Tales
Štýl: Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2008
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (0)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20300)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk