Microsoft oficiálne ohlásil prebratie Activision Blizzardu

Po raňajšom odsúhlasení odkúpenia CMA úradom Microsoft práve oficiálne potvrdil prebratie Actvision Blizzardu.

pridal saver 13.10.2023 o 14:55 pod hry
Microsoft oficiálne ohlásil prebratie Activision Blizzardu

HRY > NOVINKY >

Po raňajšom odsúhlasení odkúpenia CMA úradom Microsoft práve oficiálne potvrdil prebratie Activision Blizzardu. Trvalo to takmer rok a trisťvrte, ale nakoniec sa to zrealizovalo a Microsofti si k tomu pripravil si aj trailer. V ňom ukázal najväčšie značky, ktoré práve pod seba prebral a pridal aj svoje:

Phil Spencer z Microsoftu tak oficiálne aj privítal tímy z Activision Blizzardu a Kingu pod Xbox značkou:

Milujeme hry. Hráme hry, vytvárame hry a na vlastnej koži vieme, ako veľa pre nás všetkých ako jednotlivcov a spoločne ako komunitu znamená hranie hier. A dnes oficiálne vítame spoločnosť Activision Blizzard a jej tímy v Xboxe. Sú vydavateľmi niektorých z najhranejších a najobľúbenejších sérií v histórii hier na konzolách, PC a mobilných zariadeniach. Od Pitfall po Call of Duty, od World of Warcraft po Overwatch, od Candy Crush Saga po Farm Heroes Super Saga - ich štúdiá posunuli hranice hier pre hráčov na celom svete.

Už dlho obdivujem prácu spoločností Activision, Blizzard a King ako aj vplyv, ktorý mali na hry, zábavu a popkultúru. Či už to boli neskoré noci strávené hraním kampane Diablo IV s priateľmi od začiatku do konca, zhromaždenie celej rodiny v spoločenskej miestnosti na našom týždennom večeri Guitar Hero, alebo epický streak v hre Candy Crush, niektoré z mojich najpamätnejších herných momentov pochádzajú zo zážitkov, ktoré vytvorili ich štúdiá. Je neuveriteľné privítať na Xboxe také legendárne tímy.

Ako jeden tím sa budeme učiť, inovovať a pokračovať v plnení nášho sľubu, že prinesieme radosť a komunitu z hier k väčšiemu počtu ľudí. Budeme to robiť v kultúre, ktorá sa snaží umožniť každému, aby odvádzal svoju najlepšiu prácu, kde sú všetci ľudia vítaní a ktorá je zameraná na náš trvalý záväzok Gaming for Everyone. Zámerne dbáme na inklúziu vo všetkom, čo v Xboxe robíme - od nášho tímu cez produkty, ktoré vyrábame, a príbehy, ktoré rozprávame, až po spôsob, akým naši hráči komunikujú a zapájajú sa ako širšia herná komunita.

Spoločne vytvoríme nové svety a príbehy, prinesieme vaše obľúbené hry na viac miest, aby sa do nich mohlo zapojiť viac hráčov, a budeme s hráčmi komunikovať a tešiť ich novými, inovatívnymi spôsobmi na miestach, kde radi hrajú, vrátane mobilných zariadení, cloudového streamovania a ďalších.

Hráči boli vždy stredobodom všetkého, čo sme robili. A ako rastieme, hráči budú aj naďalej v centre nášho záujmu. Budeme naďalej počúvať vašu spätnú väzbu, budovať komunitu, v ktorej môžete byť sami sebou, v ktorej môžu vývojári odvádzať svoju najlepšiu prácu, a naďalej vytvárať skutočne zábavné hry. Ako sme sľúbili, budeme tiež pokračovať v sprístupňovaní hier na viacerých miestach - a to sa začína už teraz tým, že umožníme poskytovateľom cloudového streamingu a hráčom streamovať hry Activision Blizzard v Európskom hospodárskom priestore, čo je záväzok prijatý voči Európskej komisii. Dnes začíname pracovať na tom, aby sme obľúbené franšízy spoločností Activision, Blizzard a King priniesli na Game Pass a ďalšie platformy. Viac informácií o tom, kedy môžete očakávať hranie, vám poskytneme v nasledujúcich mesiacoch. Vieme, že sa tešíte - a my tiež.

Pre milióny fanúšikov, ktorí milujú hry Activision, Blizzard a King, chceme, aby ste vedeli, že dnes je dobrý deň na hranie. Ste srdcom a dušou týchto franšíz a je nám cťou, že ste súčasťou našej komunity. Či už hráte na Xboxe, PlayStation, Nintende, PC alebo mobilnom telefóne, ste tu vítaní - a budete vítaní aj v prípade, že Xbox nie je miestom, kde hráte svoju obľúbenú franšízu. Pretože keď hrajú všetci, vyhrávame všetci. Veríme, že naše dnešné novinky otvoria svet možností pre viac spôsobov hrania. Ďakujeme vám za pokračujúcu podporu. V nasledujúcich mesiacoch nás toho čaká oveľa viac - teším sa na budúcnosť a nemôžem sa dočkať, až sa o ňu s vami podelíme.

Microsoft oficiálne ohlásil prebratie Activision Blizzardu

Čo sa týka personálneho obsadenia, Bobby Kotick zostane šéfom do konca roka. Ten tiež napísal svoje vyjadrenie zamestnancom:

Dnešný deň predstavuje míľnik v slávnej histórii našej spoločnosti.

Spojenie so spoločnosťou Microsoft prinesie našim výnimočným tímom na celom svete nové zdroje a nové príležitosti. Umožní nám tiež poskytovať viac zábavy, radosti a spojenia väčšiemu počtu hráčov ako kedykoľvek predtým.

Tento moment je možný vďaka vášmu úsiliu počas štyroch desaťročí inovovať, inšpirovať a dosahovať úspechy.

Keď sme s Brianom Kellym v roku 1991 začínali túto cestu, mali sme v úmysle vybudovať spoločnosť, ktorá bude mať veľký vplyv a trvalú hodnotu. Vaša neúnavná práca a neochvejné odhodlanie dosahovať dokonalosť nám to umožnili. V osemdesiatych rokoch sme boli priekopníkmi nezávislého vývoja hier tretích strán s hrami Pitfall, River Raid a Kaboom. V 90. rokoch sme spojili svet s online hrami pre viacerých hráčov, ako sú MechWarrior, Warcraft a StarCraft. V roku 2000 sme predstavili hru Call of Duty, ktorá sa stala jednou z najúspešnejších zábavných franšíz v histórii. Predstavili sme aj hry Guitar Hero a Tony Hawk's Pro Skater, ktoré vstúpili do populárnej kultúry tak, ako sa to podarilo len málo videohrám. V roku 2010 debutovala hra Candy Crush Saga, ktorá bola dodnes stiahnutá viac ako päť miliárd krát a prispela k tomu, že celkový počet našich celosvetových hráčov tvorí päťdesiat percent žien.

Vďaka vašej oddanosti môžeme neustále posúvať hranice, lámať rekordy a tešiť hráčov. V neistote posledných 21 mesiacov ste sa ako vždy sústredili na službu našim hráčom a vzájomnú podporu.

Už dávno som povedal, že som plne odhodlaný pomôcť pri prechode pod nové vedenie. Phil ma požiadal, aby som zostal vo funkcii generálnym riaditeľom ABK a podával mu správy, a dohodli sme sa, že tak budem robiť do konca roka 2023. Obaja sme sa tešíme na spoluprácu pri hladkej integrácii našich tímov a hráčov. Brian a ja sa nemôžeme viac tešiť na ďalšiu kapitolu ABK. Teraz sa pripájame k jednému z naj úspešných globálnych spoločností, ktoré sú pripravené na nevídané príležitosti spájať svet prostredníctvom našich hier.

Ako súčasť Microsoftu budeme spoločne ešte lepší.

Bobby





Páči sa mi! (+15)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20106)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk