Akú hernú konzolu alebo handheld kúpiť na Vianoce?

Ak rozmýšľate nad kúpou hernej konzoly pod stromček, zhrnuli sme tu pre vás aktuálnu ponuku.

pridal saver 18.11.2023 o 13:30 pod hry
Akú hernú konzolu alebo handheld kúpiť na Vianoce?

HRY > NOVINKY >

Ak plánujete niekomu alebo sebe kupovať konzolu, tak teraz sú už bez problémov zohnateľné všetky konzoly, či už Xbox Series X a Series S, alebo PlayStation 5. Rovnako je v ponuke Nintendo Switch a Switch OLED a pridáva sa aj stále sa rozširujúca ponuku PC handheldov, na ktorých viete hrať PC hry. 

Pár tipov:

  • Ak chcete niečo pre deti na doma k TV, ideálny je Xbox Series S s Game Passom Ultimate, kde budú všetky hry v predplatnom. Je tam napríklad Forza Horizon, ale v predplanom je aj FIFA, Minecraft. Nechýba ani možno zahrať si Fortnite.
  • Ak chcete Xbox, ale pre náročnejšieho hráča, tak Xbox Series X. Napríklad ak niekto rád lieta, tak tam bude mať Flight Simulator, ten je tiež v Game Passe.
  • Ak chcete PlayStation, tak PlayStation 5 plná verzia je pre tých, ktorí ešte kupujú fyzické hry na Bluray diskoch. PlayStation 5 Digital Edition je pre tých, ktorým už stačí kupovať a sťahovať hry digitálne, dostanú konzolu lacnejšie. Už je síce na západe dostupná nová verzia konzoly aj s pripojiteľnou mechanikou. U nás zatiaľ nie je a dopredáva sa aktuálna. Viete ju zobrať rovno v balení so Spider-manom 2. Tu je rovnako PS Plus predplatné, ktoré ak si zaplatíte, ponúka kolekciu titulov. 
  • Switch je dobrý na prenosné hranie, rovnako pre deti, ale aj starších, ktorí nechcú byť viazaní na TV. Tu hlavne rátajte s Nintendo hrami ako Mariom, Zeldou, ale nechýba ani Minecraft alebo Fortnite.
  • Ak niečo zaujímavé pre PC hráča, tak PC handheldy sú teraz veľmi zaujímavé a teraz už aj za zaujímavé ceny.

 

Akú hernú konzolu alebo handheld kúpiť na Vianoce?

Xbox Series S  

Momentálne je malá Series S konzola veľmi zaujímavou ponukou hlavne pre nenáročných hráčov. Má síce nižší výkon ako vyššia verzia konzoly, ale čo je dôležité, idú na nej všetky nové hry a zároveň je veľmi dobrým spojením s Game Passom, ktorý vám umožní hrať stovky hier len za nízke mesačné predplatné. Teraz je dostupná aj Series S 1TB verzia s väčším diskom, na ktorý sa vám zmestí viac hier.

Microsoft ju rovno dáva v balení aj s trojmesačným Game Passom Ultimate, kde len rozbalíte, aktivujete a môžete si stiahnuť niektoré zo stoviek hier v predplatnom

Jedine treba rátať s tým, že Series S nemá mechaniku, a teda ak budete kupovať hry v obchodoch, tak berte len digitálne verzie. Ak by vám 500GB alebo 1TB vnútorný disk bol málo, viete si dokúpiť doplnkový disk 

Game Pass dokúpte rovno Ultimate za 37 eur na 3 mesiace. Ale ak ho chcete lacnejšie, zoberte Game Pass Core na rok za 57 eur (alebo aj na 3 roky) a potom len dokúpte Game Pass Ultimate na mesiac za 12 eur a celé obdobie Goldu sa vám zmení na Game Pass Ultimate, aj keď po novom už zoberie jednu tretinu z časového obdobia.

 

 

Akú hernú konzolu alebo handheld kúpiť na Vianoce?

Xbox Series X

Ak chcete vyššiu verziu Xboxu s najvyšším výkonom z konzol a aj aj s Bluray mechanikou, zoberte rovno Xbox Series X. Ten vyjde na 500 eur, ale už má aj 1TB SSD, a teda dostatok miesta na hry. Rovnako aj k nemu sa oplatí dokúpiť Game Pass, špeciálne Game Pass Ultimate.

Teraz sú v akcii balenia s hrami: 

Aj tu rovno dokúpte Game Pass Ultimate za 37 eur na 3 mesiace alebo aj viac, prípadne to rovnako prekombinujte cez Xbox Game Pass Core, aby to vyšlo rýchlejšie.

 

 

Akú hernú konzolu alebo handheld kúpiť na Vianoce?

PlayStation 5 

Sony už tento rok doladilo zásobovanie PS5 konzolami, a tak už nie je problém kúpiť si konzolu. Rovno vydali aj novú verziu, ktorá je menšia a má 1TB SSD namiesto 825GB SSD pri aktuálnej verzii, ale žiaľ táto verzia ešte u nás nie je. Ostáva vám len vybrať si buď pôvodnú plnú verziu, alebo pôvodnú digitálnu verziu. 

Rovnako ako pri Xboxoch v Game Passe aj tu už môžete kúpiť PS Plus Premium alebo Extra s predplatenými hrami.

Akčné ponuky s hrami:

PS Plus ponuku nájdete na oficiálnej Sony stránke. Essential verzia je základná na multiplayer, Premium a Extra majú aj ponuku hier.

 

Akú hernú konzolu alebo handheld kúpiť na Vianoce?

PlayStation 5 Digital Edition

Ak chcete na PS5 ušetriť, viete siahnuť aj po digitálnej edícii konzoly. Tá síce bola pôvodne za 400 eur, ale medzičasom už cena vzrástla na 457 eur a je tak otázne, či po nej siahnuť, keď plnú verziu máte za 499 eur. Ak však ste už čisto digitálni a chcete dizajnovo symetrickú verziu konzoly, môžete ju kúpiť:

 

 

Akú hernú konzolu alebo handheld kúpiť na Vianoce?

Nintendo Switch

Ak chcete konzolu na cesty, ale aj na doma, pozrite sa po Nintendo Switch. Tá ponúka ako hranie na malom displeji, tak sa dá zapojiť na TV a hrať na ňom. Ponúka ako Nintendo hry, tak nechýba Fortnite alebo iné akčné hry. 

Aj keď tu môžeme rovno povedať, že budúci rok vyjde Switch 2, a tak si rozmyslite, či sa vám neoplatí počkať. Ak by ste brali, tak ideálne rovno OLED verziu konzoly, kde je lepší displej, ale základná verzia je lacnejšia.

 

 

 

Akú hernú konzolu alebo handheld kúpiť na Vianoce?

Nintendo Switch Lite

Switch má aj špeciálnu Lite, čisto handheldovú verziu, ktorá sa nedá pripojiť na TV a je mierne obmedzená, keďže nemá odpájateľné ovládače. Je však menšia a vhodnejšia na hranie na cestách.

 

 

Akú hernú konzolu alebo handheld kúpiť na Vianoce?

ASUS ROG Ally

Ak chcete handheld, ale chcete zároveň hrať PC hry, a teda napríklad aj Call of Duty, pozrite sa po PC handheldoch. Tie sa po vydaní Steam Decku rozšírili a veľmi peknou ponukou je ASUS ROG Ally, ktorý ponúka výkonnú grafiku, 7" 1080p LCD displej 120Hz, 16GB RAM, 512GB SSD a aj Windows 11. Teraz je za dobrú cenu.

 

 

 

Akú hernú konzolu alebo handheld kúpiť na Vianoce?

Lenovo Legion Go 

Teraz úplnou novinkou je PC handheld od Lenova, ktorý prináša rovnaký čip ako ROG Ally, ale má mierne vyšší výkon, rovnako väčší 8.8" LCD displej s 2560 × 1600px rozlíšením, 16GB RAM, 512GB SSD. Handheld má odpájateľné ovládače podobne ako Switch a aj trackpad na jednom z nich.

 

 

 

Akú hernú konzolu alebo handheld kúpiť na Vianoce?

Steam Deck

Nakoniec si ešte môžete objednať Steam Deck. Ten je síce výkonovo nižší ako dva spomínané handheldy a nemá Windows, ale základné verzie majú nižšie ceny, teraz vo výpredaji na oficiálnej stránke už od 369 eur. Ak chcete brať lokálne, tak ceny sú:

Ak chcete kupovať priamo zo Steam stránky, tam už sú staršie verzie v zľavách a majú aj nové OLED verzie v 512GB verzii za 569,00€ a 1TB verzii za 679,00€. Majú OLED displej, aj keď stále len s 1280x800px rozlíšením, ale už 90Hz refreshom, pridaná je väčšia batéria a zmenšený procesor.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19969)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk