Lenovo na CES 2024 predstavilo nové Legion notebooky a desktopy

Lenovo tiež prišlo na CES nabalené a prejdime si ich hernou ponukou.

pridal saver 13.1.2024 o 21:20 pod hardware
Lenovo na CES 2024 predstavilo nové Legion notebooky a desktopz

HARDWARE > NOVINKY >

Lenovo tiež prišlo na CES nabalené a ukázalo ako pracovné, tak aj herné notebooky a celé do doplnilo AI, keďže ich nová vízia je - AI pre všetkých. Spolu ukázali cez 40 zariadení. Čo sa týka herných, tam samozrejme rozširujú svoju vyššiu Legion sériu, ako aj nižšiu LOQ sériu, s ktorou začali minulý rok.

Presnejšie nový herný ekosystém Lenovo, ktorý bol predstavený na veľtrhu CES 2024, zahŕňa zariadenia so systémom Windows 11, herné periférie, softvér a služby, ktoré vylepšujú a optimalizujú výkon, chladenie, grafiku a výhody umelej inteligencie pre úplne slobodné nastavenie dokonalého systému pre akúkoľvek hru. Portfólio nových počítačov zahŕňa nasledujúce modely 9. generácie 16-palcových herných notebookov a stolných počítačov Lenovo Legion.

Základom nového herného radu je rodina patentovaných hardvérových AI čipov spoločnosti Lenovo, nazývaná LA AI čipy a výhody, ktoré prináša ako herným notebookom radu Lenovo Legion, tak aj zariadeniam radu Lenovo LOQ.

Prvá generácia týchto čipov bola predstavená na poslednom ročníku veľtrhu CES. Tohtoročná generácia LA AI čipov je ešte silnejšia, čo umožňuje notebookom Lenovo Legion a Lenovo LOQ dosiahnuť ešte vyššie FPS, vyššiu energetickú účinnosť a ďalšie výhody. Spolu s vybranými hernými notebookmi, stolnými počítačmi, monitormi, príslušenstvom a tiež konzolou Lenovo Legion Go, ktorá bola predstavená na veľtrhu IFA, umožňuje nový herný ekosystém Lenovo hráčom vybrať si presné nastavenie, ktoré potrebujú na dosiahnutie perfektného herného skóre.

Lenovo na CES 2024 predstavilo nové Legion notebooky a desktopz

Zároveň vybrané systémy Lenovo Legion vrátane modelov Legion 7i (16”, 9) a Legion 5i (16”, 9) sú teraz vybavené aplikáciou AvatarMaster, ktorá posúva streamovanie a online spoluprácu na úplne novú úroveň. Táto nová aplikácia je poháňaná umelou inteligenciou a dokáže premeniť používateľský profil na 3D digitálneho avatara s kompletnými možnosťami prispôsobenia od vzhľadu a rysov tváre až po oblečenie a doplnky. Po vytvorení a nastavení svojich avatarov môžu používatelia animovať a streamovať svoju digitálnu verziu počas videokonferencií, hier a na rôznych platformách.

 

Lenovo na CES 2024 predstavilo nové Legion notebooky a desktopz

Herný notebook, ktorý mení význam slova jedinečný: Lenovo Legion 9i (16”, 9)

Nový Lenovo Legion 9i (16”, 9) prináša vylepšený AI čip Lenovo LA3-P. Ten je vybavený funkciou Scenario Detection, ktorá dynamicky upravuje výkon procesora a grafiky pre celkové zvýšenie výkonu počítača na základe toho, čo používateľ v danom okamihu robí. Túto funkciu dopĺňa technológia Smart FPS, ktorá sleduje súvislosť medzi spotrebou energie a FPS pri hraní hier. Systém skenuje FPS dáta priamo na obrazovke a následne ich spustí cez algoritmus, ktorý optimalizuje výkon procesora a grafiky a zlepší tak FPS v hre. AI čip Lenovo LA3-P taktiež prináša funkciu Lighting Audio Sync, ktorá synchronizuje RGB podsvietenie so zvukom pre viac pohlcujúci zážitok z hrania. Funkcia Legion Aurora Sync potom využíva umelú inteligenciu na synchronizáciu obsahu na displeji s klávesnicou a RGB prostredím, zatiaľ čo Smart Control umožňuje hráčom rýchlo prepínať medzi prednastavenými profilmi napájania vrátane vlastného nastaviteľného používateľského režimu. Rýchlosť otáčok ventilátorov, nastavenie tepelného režimu a ďalšie AI funkcie sú ovládané pomocou softvéru Lenovo Vantage. S touto podrobnou úrovňou kontroly nad zariadením pomocou umelej inteligencie môžu hráči nastaviť Lenovo Legion 9i (16”, 9) presne ako potrebujú.

Lenovo Legion 9i (16”, 9) je vybavený najnovším procesorom Intel Core Gen i9-14900HX v kombinácii s grafickou kartou až NVIDIA GeForce RTX 4090. Všetok obsah dokonale zobrazí 3.2K 16:10 165Hz VRR Mini-LED PureSight displej. Notebook poskytne užívateľom výkon až 230W TDP spravovaný najnovším AI čipom LA3-P, DDR5 operačnú pamäť s frekvenciou 5600MHz a kapacitou až 64GB, úložisko o veľkosti až 2TB Gen4 PCIe1 a kapacitu batérie 99.99Wh. Klávesnica TrueStrike má RGB podsvietenie pre každú klávesu zvlášť a 1.5mm zdvih. Lenovo Legion 9i (16”, 9) je výnimočný aj vďaka vrchnému krytu, ktorý je vytvorený z kovaného karbónu a vďaka spôsobu výroby je unikátny pre každé zariadenie. Váha Legion 9i začína na 2,5 kg.

Lenovo na CES 2024 predstavilo nové Legion notebooky a desktopz

Ak hráči potrebujú vyraziť mimo domova, zmestí sa Lenovo Legion 9i (16”, 9) bez problémov do batohu Lenovo Legion 16” Gaming Backpack GB700. V pohodlí domova si potom môžu užiť úplný komfort pri spojení notebooku Lenovo Legion 9i (16”, 9) s herným monitorom Lenovo Legion Y34wz-30, myšou M600s Qi Wireless Gaming Mouse a slúchadlami Lenovo Legion H600 Wireless Gaming Headset. Všetky tieto periférne zariadenia sú už teraz dostupné na vybraných trhoch.

  •   Lenovo Legion 9i (16”, 9) - príde koncom februára s cenou od 4099 €

 

Lenovo na CES 2024 predstavilo nové Legion notebooky a desktopz

Vyberte si jedno zariadenie, ktoré zvládne všetko - notebooky Lenovo Legion, Lenovo Legion Slim 5 a stolný počítač Lenovo Legion Tower 5i

Dnešní hráči vedú rozmanité životy a potrebujú zariadenie, ktoré zvládne akúkoľvek činnosť, či už ide o aplikácie závislé od výkonu procesora, ktoré prevládajú v STEM odboroch alebo o tie najnáročnejšie AAA hry. Produktový rad Lenovo Legion, ktorý zahŕňa notebooky Lenovo Legion 7i (16”, 9), Lenovo Legion 5i (16”, 9) a Lenovo Legion Slim 5 (16”, 9), ponúkne dokonalé riešenie všetkým hráčom, ktorí požadujú vysoký výkon v prenosnom tele.

Notebooky radu Lenovo Legion sú vybavené AI čipmi Lenovo LA. AI čip v notebooku Lenovo Legion 7i podporuje funkcie Scenario Detection, Smart FPS a Smart Control, ktoré sú všetky dostupné pomocou softvéru Lenovo Vantage. Vďaka tomu si hráči môžu svoj notebook prispôsobiť presne podľa ich potrieb.

 

The Lenovo Legion 7i (16”, 9) in Eclipse Black

Lenovo na CES 2024 predstavilo nové Legion notebooky a desktopz

Rad notebookov Lenovo Legion je k dispozícii v niekoľkých farebných prevedeniach a vyznačuje sa štýlovým dizajnom, ktorý navonok nekričí „herný notebook“, ale zároveň prináša výkonný hardvér – presnejšie až najnovšie procesory Intel Core i9 14900HX pri modeli Lenovo Legion 7i (16”, 9) a Lenovo Legion 5i (16”, 9) a procesory až AMD Ryzen 8040 Series pri modeli Lenovo Legion Slim 5 (16”, 9). Všetky notebooky radu Lenovo Legion sú k dispozícii s grafickou kartou až NVIDIA GeForce RTX 4070, ktorá je vybavená funkciou NVIDIA RTX AI upscaling pre vyššiu snímkovú rýchlosť a technológiou Max-Q poháňanou umelou inteligenciou na optimalizáciu výkonu a efektivity. Všetky notebooky radu Lenovo Legion sú vybavené DDR5 operačnou pamäťou s frekvenciou 5600MHz a kapacitou až 32 GB a M.2 2280 PCIe Gen 4 SSD úložiskom s kapacitou až 1TB.

Lenovo Legion 7i (16”, 9) ponúka pripojenie až Wi-Fi 72 rovnako ako klávesnicu TrueStrike s RGB podsvietením jednotlivých klávesov a 1.5mm zdvihom klávesov. Modely Lenovo Legion 5i a Lenovo Legion Slim 5 majú k dispozícii pripojenie Wi-Fi 6E2 a klávesnice TrueStrike so 4-zónovým RGB podsvietením a 1.5mm zdvihom kláves. Navyše sa na všetkých klávesniciach Lenovo Legion 7i objaví samostatná klávesa pre Copilot, vďaka čomu je váš AI pomocník dostupný pomocou jedného stlačenia.

  • Lenovo Legion 7i (16”, 9) - príde koncom februára s cenou od 1829 € 

 

The Lenovo Legion 5i (16”, 9) in Lunar Grey

Lenovo na CES 2024 predstavilo nové Legion notebooky a desktopz

Novinkou tohto roku je tepelné riešenie Lenovo Legion Coldfront: Hyper, ktoré je súčasťou modelov Lenovo Legion 7i a Lenovo Legion 5i. Toto nové tepelné riešenie úplne mení cestu, ktorou vzduch prechádza šasi pri chladení notebooku. Spodný D-kryt je navrhnutý tak, aby zabránil zmiešaniu horúceho vzduchu vychádzajúceho zo zadného vetracieho otvoru so studeným vzduchom nasávaným duálnymi ventilátormi, čo optimalizuje tepelnú výmenu a udržuje hardvér notebookov chladnejšie a spolu s tým zaistí aj vyššie FPS v hrách. Vďaka tomu môže tenší model Lenovo Legion 7i ponúknuť maximálny TDP výkon až 175 W v extrémnom režime, zatiaľ čo Lenovo Legion 5i zvládne výkon až 190 W TDP. Klávesnica oboch modelov potom bude aj pri veľkom zaťažení procesora vždy chladnejšia a pohodlnejšia pre používanie.

Notebooky radu Lenovo Legion sú tiež vybavené displejmi PureSight, ktoré sú u každého modelu individuálne kalibrované na továrenskej úrovni. Lenovo Legion 7i (16”, 9) je dostupný buď s 16-palcovým 3.2K 16:10 IPS displejom s obnovovacou frekvenciou 165 Hz, podporou 100% DCI-P3 a jasom 450 nitov pre maximálnu vernosť farieb pri hraní hier či tvorbe obsahu, alebo s 16-palcovým WQXGA 16:10 displejom s obnovovacou frekvenciou 240 Hz a 100% sRGB pre používateľov, ktorí vyžadujú rýchlejšiu obnovovaciu frekvenciu. Druhý spomínaný panel je k dispozícii aj pri notebookoch Lenovo Legion 5i a Lenovo Legion Slim 5. Softvér eSports Display umožňuje hráčom zapnúť dynamickú dobu odozvy, zrýchliť odozvu LCD panela, znížiť rozmazanie obrazu a vylepšiť jas obrysov. Súčasťou softvéru je tiež možnosť zobrazenia hodnoty FPS s voliteľnou polohou na displeji alebo možnosť zapnutia pomocného zameriavača pre extra výhodu pri akčných FPS hrách.

  • Lenovo Legion 5i (16”, 9) - príde v polovici januára s cenou od 1429 € 
  • Lenovo Legion Slim 5 (16”, 9) -  príde koncom marca s cenou od  1539 €

 

 

The Lenovo Legion K510 Pro Mini Keyboard & Lenovo Legion M410 Wireless RGB Gaming Mouse

Lenovo na CES 2024 predstavilo nové Legion notebooky a desktopz

Vďaka batohu Lenovo Legion Active Gaming Backpack môžu používatelia vziať svoje notebooky radu Lenovo Legion alebo notebook Lenovo Legion Slim 5 kamkoľvek potrebujú. V pohodlí domova potom môžu zariadenia ľahko pripojiť k hernému monitoru Lenovo Legion Y27h-30 a úplne novej hernej myši Legion M410 Wireless RGB Gaming Mouse alebo klávesnici Lenovo Legion K510 Pro Mini Keyboard pre väčšiu kontrolu nad obľúbenými hrami alebo neobľúbenými úlohami. Herná myš Lenovo Legion M410 Wireless Gaming Mouse ponúka bezdrôtové 2.4GHz pripojenie rovnako ako pripojenie pomocou kábla s až 16000dpi, nastaviteľné 2-zónové RGB svetelné efekty a dobíjaciu batériu. Kompaktná herná klávesnica Lenovo Legion K510 Mini Pro Keyboard prináša množstvo herných vlastností vrátane mechanických spínačov, šípok a funkčných klávesov, anti-ghosting a podporu RGB podsvietenia s 16,8 miliónmi farieb pre každú klávesu, to všetko v 75% veľkosti.

 

 

Lenovo Legion Tower 5i

Lenovo na CES 2024 predstavilo nové Legion notebooky a desktopz

Pre hráčov, ktorí hľadajú skôr variant stolného počítača pre herné, študijné alebo profesijné výkony je určený Lenovo Legion Tower 5i. Ten je v dispozícii v konfigurácii s až 13. generáciou procesorov Intel Core i9-13900F, grafikou až NVIDIA GeForce RTX 4080, operačnou pamäťou až 32GB 5600MHz DDR5, až 850W zdrojom a PCIe NVMe SSD úložiskom s kapacitou 2TB. So svojím objemom 26 litrov spája Lenovo Legion Tower 5i obrovské množstvo výkonu do šasi, ktoré ovládne hru, ale nie váš pracovný stôl.

Užívatelia môžu vylepšiť svoj herný zážitok so stolnými počítačmi Lenovo Legion Tower 5i a Lenovo Legion Tower 7i pomocou periférnych zariadení, ktoré sú už k dispozícii na vybraných trhoch. Na výber majú z herného monitora Lenovo Legion Y34wz-30, klávesnice Lenovo Legion K310 RGB Gaming Keyboard a myši Lenovo Legion M300 RGB Gaming Mouse.

  • Lenovo Legion Tower 5i príde v polovici januára s cenou od 1199 € 

 

 

Špeciálne kúsky pre špecializovaných hráčov: rad Lenovo Legion Pro a Lenovo Legion Tower 7i

Lenovo na CES 2024 predstavilo nové Legion notebooky a desktopz

Pre naozaj súťaživých hráčov, ktorí sa neuspokoja s ničím iným ako s ultimátnym vybavením, je pripravený rad Lenovo Legion Pro, ktorý prináša najvyšší výkon a výnimočné chladenie čo najplynulejší herný zážitok. Notebooky z tohtoročného radu Lenovo Legion Pro sú vybavené úplne novými procesormi až  Intel Core i9-14900HX 14. generácie, až 32GB 5600MHz DDR5 pamäťou, 16-palcovým PureSight WQXGA 16:10 IPS displejom s podporou obnovovacej frekvencie 0 0 2 SSD úložiskom1. Vylepšené displeje PureSight prináša 100% DCI-P3 pokrytie.

Všetky tohtoročné notebooky Lenovo Legion Pro 7i (16”, 9) disponujú bez ohľadu na konfiguráciu chladením Coldfront: Vapor (chamber), ktoré umožňuje grafickej karte až NVIDIA GeForce RTX 4090 Laptop GPU dosiahnuť maximálny výkon 250 W TDP v extrémnom režime. Chladenie Coldfront pri notebookoch Lenovo Legion Pro 5i (16”, 9) zase umožní grafike až NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop GPU získať výkon až 215W TDP v extrémnom režime. Vďaka kombinácii Lenovo AI čipov pri notebookoch Lenovo Legion Pro 7i a LA1 čipe pri modeloch Legion Pro 5i ide výkon týchto zariadení ešte o kus ďalej. Lenovo AI Engine+, fungujúca pomocou Lenovo Vantage, využíva strojové učenie na sledovanie vyššie FPS v hre a dynamicky upravuje výkon, rýchlosť ventilátorov a ďalšie nastavenia pre udržanie najvyššieho možného výkonu. 

  • Lenovo Legion Pro 7i (16”, 9) - príde koncom februára s cenou od  3249 € 

  

 

Legion Pro 5i (16”, 9)

Lenovo na CES 2024 predstavilo nové Legion notebooky a desktopz

Klávesnice TrueStrike na notebookoch radu Lenovo Legion Pro sú vybavené štyrmi vymeniteľnými krytmi klávesov a RGB podsvietením Legion Spectrum pre každú klávesu pri modeli Lenovo Legion Pro 7i alebo voliteľným 4-zónovým Spectrum RGB podsvietením na Lenovo Legion Pro 5i. Súčasťou každej klávesnice pri modeli Lenovo Legion Pro 7i je aj nová klávesa Windows Copilot. 

  • Lenovo Legion Pro 5i (16”, 9) - príde koncom februára s cenou od  1599 €

 

 

The Lenovo Legion Tower 7i

Lenovo na CES 2024 predstavilo nové Legion notebooky a desktopz

Stolný počítač Lenovo Legion Tower 7i je určený pre všetkých užívateľov požadujúcich špičkový výkon. S procesormi až Intel Core i9 14900K, najnovšími grafickými kartami NVIDIA GeForce RTX, až 64GB 5600MHz DDR5 RAM, PCIe NVMe SSD úložiskom1 s kapacitou až 6TB a až 1200W PSU, zvládne toto 34-litrové zariadenie, rovnako ako pixel na monitore Lenovo Legion Y34wz-30 s bleskovo rýchlou obnovovacou frekvenciou. V kombinácii s klávesnicou Lenovo Legion K300 Mechanical Keyboard a hernou myšou Lenovo Legion M600 Wireless Gaming Mouse, sú zariadenia z radu Lenovo Legion Pro a počítač Lenovo Legion Tower 7i ideálnym nástrojom pre víťazstvo.

  • Lenovo Legion Tower 7i príde v polovici januára s cenou od 2395 € 

 

 

Lenovo LOQ 15IRX9

Všetci najlepší hráči sveta začínali svoju cestu tým, že urobili prvý krok do herného sveta - a s hernými notebookmi a stolnými počítačmi Lenovo LOQ môže byť tento prvý krok oveľa jednoduchší. Tohtoročný rad Lenovo LOQ zahŕňa nepreberné množstvo variantov procesorov a grafických kariet vrátane procesorov Intel a AMD Ryzen a grafík NVIDIA radu 20, 30 a 40 určených pre notebooky. Možnosťou je aj konfigurácia založená plne na komponentoch spoločnosti Intel s grafickou kartou Intel Arc A530M. Notebooky Lenovo LOQ v konfigurácii Intel sú tiež vybavené novou hyperkomorovou chladiacou technológiou, ktorá udržuje procesor a grafickú kartu chladnejšie, čo umožňuje získať až ďalších 15 W výkonu v extrémnom režime pri zachovaní teploty šasi až o 2 ° C nižšie a zníženie hluku ventilátora až o 2dB v porovnaní s poslednou generáciou.

Lenovo na CES 2024 predstavilo nové Legion notebooky a desktopz

Vďaka čipu Lenovo LA1 AI nainštalovanému na všetkých notebookoch Lenovo LOQ získajú používatelia ešte viac výkonu. V kombinácii so zapnutým Lenovo AI Engine+ pomocou softvéru Lenovo Vantage je možné dynamicky ladiť výkon notebooku, rýchlosť ventilátorov a ďalšie nastavenia aj v priebehu práce s notebookom tak, aby sa maximalizoval výkon podľa konkrétnej úlohy. Táto technológia umožňuje 15-palcovému Lenovo LOQ 15IRX9 získať výkon až 160 W TDP v extrémnom režime, čo je viac než dostatočný výkon pre hranie väčšiny hier, či už ide o AAA tituly alebo nezávislé hry.

Všetky notebooky Lenovo LOQ vtiahnu užívateľa do hry vďaka dvom konfiguráciám displeja – buď 165Hz WQHD (1440p) panel s dobou odozvy 5ms alebo 144Hz FHD panel, pričom obaja podporujú 100% farebné pokrytie sRGB. Hráči si pri všetkých notebookoch Lenovo LOQ môžu užiť štýlové hranie s voliteľným 4-zónovým RGB podsvietením klávesnice so zdvihom 1,5 mm.

  • Lenovo LOQ 15IRX9 - príde v polovici januára s cenou od 969 €
  • Lenovo LOQ 15IAX9I - príde v polovici januára s cenou od 769 €
  • Lenovo LOQ 15IAX9 - príde v polovici januára s cenou od €889
  • Lenovo LOQ 15AHP9 - príde koncom marca s cenou od 1099 € 

 

 

The Lenovo LOQ Tower 17IRR9

Užívatelia, ktorí preferujú skôr stolný počítač tvoriaci stredobod ich herného prostredia, môžu zamieriť k modelu Lenovo LOQ Tower 17IRR9. Ten ponúka vylepšené 17-litrové šasi, procesor až Intel Core i7-14700 13. generácie, grafickú kartu až NVIDIA GeForce RTX 4060, až 32GB 4800MHz DDR5 RAM, a podporu až 1 SSD a 2 HDD vo variante hybridného úložiska1. Všetko je pritom napájané zdrojom s výkonom 500W, 92% PSU.

Lenovo na CES 2024 predstavilo nové Legion notebooky a desktopz

Prepojte notebooky Lenovo LOQ alebo stolný počítač Lenovo LOQ Tower 17IRR9, k monitoru Lenovo G27-30 pre ešte lepší a väčší vizuálny zážitok. Všetky herné zariadenia Lenovo sú vybavené operačným systémom Microsoft Windows 11 a 3 mesačným predplatným služby Xbox Game Pass Ultimate zadarmo, vďaka ktorému sa noví hráči môžu ponoriť do sveta hier prakticky ihneď po prvom spustení počítača. S aplikáciou Lenovo Legion Arena získajú užívatelia jednotný a ľahký prístup ku všetkým svojim obľúbeným hrám z rôznych platforiem. Software Lenovo Vantage je tiež súčasťou zariadenia a ponúka možnosť prispôsobiť nastavenie počítača pre maximalizáciu výkonu prostredníctvom sady nástrojov vrátane ovládacích prvkov na pretaktovanie, ladenie výkonu AI a riadiaceho panela výkonu v reálnom čase. 3D zvuk Nahimic by SteelSeries a jednoduché ovládanie mixovania a prehrávania zvuku sa premietnu do úplne čistej komunikácie medzi spoluhráčmi počas hrania. Každé zariadenie Lenovo Legion má tiež nárok na podporu Legion Ultimate Support6, ktorá poskytuje prístup k sieti skúsených technikov Lenovo Legion, ktorí radi pomôžu vyriešiť akýkoľvek problém a môžu dokonca ponúknuť podporu typu 24/7 pre špecifické hry. Zariadenia radu LOQ potom môžu získať pokročilý balíček podpory Lenovo Premium Care7, ktorý poskytuje personalizovanú hardvérovú a softvérovú pomoc odborných technikov a rýchlu opravu.

  • Lenovo LOQ Tower 17IRR9 - príde koncom mája s cenou od 899 € 





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20110)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk