Xbox vraj mení stratégiu vydávania titulov

Hovorí sa, že viac titulov pôjde multiplatformovo.

pridal saver 5.2.2024 o 9:39 pod hry
Xbox vraj mení stratégiu vydávania titulov

HRY > NOVINKY >

Posledné týždne sa objavujú informácie, že Microsoft začne vydávať niektoré svoje tituly aj na PS5 a Switch. Niežeby to bolo niečo nové pri Microsofte, keďže na PS4 a PS5 už vydal niekoľko menších titulov od Bethesdy a niektoré menšie pustil aj na Switch. Teraz by pridal aj väčšie tituly

Konkrétne sa skloňujú hlavne tituly Bethesdy, kde sa začalo spomínať HI-FI Rush  a najnovšie sa niekde spomenul aj Starfield alebo Indiana Jones. Nevychádzali by naraz, ale neskôr po Xboxovom vydaní.  Nevieme nakoľko je to reálne a ktoré z titulov by mohli prísť, ale Bethesda sa už dávnejšie divila, že oni nemôžu ísť multiplatformovo, keď Activision môže.  

V Microsofte sa vraj debatovalo o tom, či hry vydávať inde alebo nie. Oboje malo svoje pre a proti, ale vraj len tak ležiace peniaze nakoniec vyhrali. Firma má zvažovať, ktoré tituly pôjdu multiplatformovo a ktoré nie. Z Xboxových sa hovorí o Sea of Thieves.

Podľa informácií by Microsoft o tom mal viac povedať už tento alebo budúci mesiac. Zároveň sa hovorí, že Microsoft nebude jediný, kto prinesie svoje tituly na inú platformu, keďže vývoj je teraz dlhý a drahý.

Ak by išli viac do multiplatforiem, nebude to jediná zmena v stratégii. Microsoft už zmenil svoju stratégiu aj pri vydávaní balených titulov a zrejme sa už pripravuje na čisto digitálne vydávanie. Uvidíme ešte, akou cestou pôjde s konzolami. Ešte vraj nepodpísal zmluvu na čip do novej konzoly a síce vyjednávajú so všetkými firmami, možno popritom uvažujú, či sa im to oplatí. Môžu svoje hry vydávať na iných konzolách, na PC a v cloude a nemusia investovať miliardy do stratového hardvéru. 

Ale sú to všetko len leaky a musíme počkať, čo firma nakoniec ohlási. Možno sa k tomu čoskoro niekto vyjadrí, keďže sa to rozšírilo po internete a nikto nevie, čo je na tom pravdy. Alebo sa ani nevyjadrí, ak je to len ich prieskum reakciá pred ohlásením. Totiž štýl gradovania týchto správ je zvláštny a z Hi-Fi Rush a Sea of Thieves minulý mesiac, ktoré veľa vody nenamútili, to celé zrazu skočilo k Starfieldu a o pár minút na to aj k Indianovi Jonesovi. 





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (3)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Humble bundle (a iné) trade (1)
Kto kupuje rôzne herné bundle tak vie, že nie všet...
|Xbox hľadám hračov (5)
Zdravim od včera som hráč Xboxu prešiel som s ps5 ...
|Stropné reproduktory pre dolby... (6)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (7)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20454)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk