Lenovo na MWC predstavilo koncept notebooku s priesvitným displejom - Project Crystal

Síce Lenovo neplánuje notebook s priesvitným displejom reálne vyrábať, predviedlo ho, aby ukázalo, ako môže vyzerať budúcnosť.

pridal saver 27.2.2024 o 13:41 pod hardware
Lenovo na MWC predstavilo koncept notebooku s priesvitným displejom - Project Crystal

HARDWARE > NOVINKY >

Lenovo na MWC predstavilo koncept notebooku s priesvitným displejom. Konkrétne so 17-palcovým MicroLED displejom. Svoju verziu už začiatkom roka ukazoval Samsung na CES. Tu by bol ako súčasť notebooku s tým, že displej vie byť priesvitný, ale podľa zapnutých pixelov sa následne znepriehľadní len na určitých miestach alebo všade. 

Lenovo ho aktuálne neplánuje vyrábať, a teda netreba riešiť praktickosť takéhoto riešenia, ale chcel ukázať, ako by mohla vyzerať budúcnosť notebookov.

Lenovo na MWC predstavilo koncept notebooku s priesvitným displejom - Project Crystal

Lenovo k tomu hovorí:

Inovatívny koncept notebooku Lenovo ThinkBook s priehľadným displejom prináša revolúciu do interakcie s užívateľom a tvorby obsahu vďaka svojmu pozoruhodnému 17,3 palcovému priehľadnému Micro-LED displeju. S obrazovkou bez okrajov, priehľadnou oblasťou klávesnice a zdanlivo plávajúcim dizajnom podložky zosobňuje toto zariadenie technologicky vyspelú jednoduchosť a zvyšuje celkový užívateľský zážitok.

Výnimočnosť tohto notebooku sa skrýva v jeho šikovnom prepojení virtuálneho a skutočného sveta. Vďaka sile obsahu generovaného umelou inteligenciou (AIGC) otvára priehľadná obrazovka tohto zariadenia nové cesty profesionálnej spolupráce a efektivity. Umožňuje napríklad interakciu s fyzickými objektmi a ich prekrytie digitálnymi informáciami zobrazenými na displeji za účelom vytvorenia jedinečného obsahu. Priehľadná obrazovka umožňuje bezproblémové začlenenie do akéhokoľvek prostredia. Užívatelia môžu plynule prepínať medzi klávesnicou a kresliacim tabletom pomocou podporovaného šikovného pera a odomknúť tak nové úrovne svojej kreativity. Umelá inteligencia v kombinácii s priehľadným displejom predstaví nové spôsoby práce s dátami a aplikáciami a ponúkne príležitosti na vývoj nových funkcií a prevedení.

Micro-LED technológia prináša mnoho výhod spojených s vývojom priehľadných displejov. Vysoká sýtosť farieb v kombinácii s výnimočným kontrastom a jasom 1000 nitov umožňuje optimálnu viditeľnosť vo vnútri aj vonku, takže je vhodná pre akékoľvek prostredie. Táto technológia tiež ponúka viac možností do budúcnosti s ďalšou optimalizáciou kvality obrazu, odolnosti a nastaviteľnej priepustnosti obrazu na zabezpečenie väčšieho súkromia alebo naopak väčšej priehľadnosti pre jednoduchú interakciu s objektmi z reálneho sveta. Vďaka svojej schopnosti zobrazovať videá a dynamické obrázky priehľadný displej dokonale splynie s okolím.

Notebook Lenovo ThinkBook s priehľadným displejom nie je len konceptom. Predstavuje futuristickú perspektívu počítačov s umelou inteligenciou a kombinuje digitálne a fyzické prostredie, čo môže zlepšiť užívateľský zážitok spôsobom, ktorý si zatiaľ nikto nedokázal predstaviť.





Páči sa mi! (+4)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19973)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk