V RUSE budú jednotky z Halo: ODST... alebo?

Páni z Ubisoftu nás usadili a popriali nám veľa zábavy pri sledovaní súboja dvoch živých oponentov v inovatívnej stratégii RUSE.

pridal je2ry 21.8.2009 o 8:37 pod hry
V RUSE budú jednotky z Halo: ODST... alebo?

HRY > NOVINKY >

Páni z Ubisoftu nás usadili a popriali nám veľa zábavy pri sledovaní súboja dvoch živých oponentov v inovatívnej stratégii RUSE. Zapli zvukovú aparatúru s bezdrôtovými mikrofónmi, aby nám mohli opísať najdôležitejšie vlastnosti hry a nemuseli prekrikovať okolitý ruch. Aké však bolo naše prekvapenie, keď sa z reprákov ozval hlas niekoho z Microsoftu a začal nám vysvetľovať, že sa práve nachádzame vo výsadkovom module elitných vojakov ODST a chystáme sa zaútočiť na loď Smečky. Samozrejme, jednalo sa len o technickú závadu, resp. prekrývanie zvukových kanálov, ale Ubisofťáci v rýchlosti poruchu nedokázali opraviť a my sme tak z prezentácie mali viac obrazových ako zvukových dojmov.

Určite viete, že RUSE bude stratégia s možnosťou zoomovania od pohľadu na jednotlivé jednotky až po globálny pohľad na celé bojisko. Dnes sme mali možnosť spoznať mód Challenge, kde sa v historickej bitke z roku 1944 stretli v súboji americké a nemecké jednotky. Ovládanie hry je intuitívne a jednoduché, bez nepotrebných údajov a komplikovaného HUD-u. Nenáročnosť ovládania potvrdili aj samotný tvorcovia, keď obidvaja hrali PC verzie, no jeden z nich (ten prezentujúci) používal Xbox gamepad.

Hrateľnosť titulu je založená na používaní špeciálnych skillov (nazývaných Ruse), ktoré zásadným spôsobom ovplyvňujú situáciu na mape. Tá je rozdelená do sektorov, pričom hráč môže svoje budovy stavať takmer kdekoľvek. Problém je, že sa na miesto určenie musia dostať inžinieri v neozbrojenom nákladnom aute, čo veľmi radi zneužívajú nepriatelia. Preto treba celý sektor zahaliť pod ochranu štítu. A to má práve na starosť kamuflážny Ruse. Naopak, ak chcete odstrániť štít nepriateľa, použijete špiónsky Ruse. Zrýchlený presun tankov na bojisko zabezpečí Blitz zvyšujúci rýchlosť jednotiek dvojnásobne. K dispozícii bude mnoho rôznych typov Ruse, niektoré sa prejavia okamžite, iné trvajú obmedzený čas, jedny sa správajú ako „buffy“ (zlepšujú určité vlastnosti jednotiek), ďalšie ako „debuffy“ (opačný efekt).

Pomimo Ruse sa v RUSE budeme spoliehať na klasické stavebné prvky stratégií. Pechota s raketometmi ukrytá v domoch je smrtiaca pre tanky, dopravné konvoje naopak proti tankom nemajú žiadnu šancu. Nepriateľské bombardéry svoje nálože nestihnú zhodiť, pokiaľ sa k nim so svojimi stíhačmi dostanete načas.

Zaujímavo vyzerajúca stratégia sa na troch majoritných platformách objaví v roku 2010 a kvality titulu budeme môcť všetci odskúšať v prisľúbenom deme. 





V RUSE budú jednotky z Halo: ODST... alebo?  V RUSE budú jednotky z Halo: ODST... alebo?  V RUSE budú jednotky z Halo: ODST... alebo?
V RUSE budú jednotky z Halo: ODST... alebo?
Páči sa mi!

Zaradené pod: microsoft, xbox






Xbox 360
PC
PS3
Switch 2

Vývoj: Ubisoft / Eugen Systems
Štýl: Stratégia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 30. september 2010
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20554)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk