Nekompromisný Zaklínač 2 pre Xbox360

Kde je PS3 verzia, aká bude obtiažnosť a čo bude iné oproti PC verzii.

pridal spacejunker 21.6.2011 o 16:08 pod hry
Nekompromisný Zaklínač 2 pre Xbox360

HRY > NOVINKY >

CD Projekt tesne pred vypuknutím E3 oznámil, že plánuje odhaliť nový projekt v sérii Zaklínač a má potešiť výhradne konzolových hráčov. Nemusíte byť zrovna jadrovým fyzikom, aby ste z týchto slov nevydedukovali, že jedna z najlepších RPG dnešných dní sa dostane aj na konzoly, v čom nás neustále utvrdzovali aj slová, že RED Engine, ktorý poháňa Zaklínača 2, je multiformátový.

Čo bolo prekvapením, že Zaklínač 2 je v súčanosti pripravovaný iba vo verzii pre Xbox 360. „Rozhodli sme sa pre túto platformu z viacerých dôvodov," hovorí producent Tomasz Gop. „Nedostatok vývojárov, jednoduchší prechod na novú platformu, rýchlejší vývoj." dodáva.

Pre E3 pripravil CD Projekt prezentáciu úteku Geralta z väzenia zo začiatku hry. Xboxová verzia sa čo do obsahu vôbec neodlišuje od minuloročného dema predvedeného v Kolíne. Ak ste Zaklínača 2 ešte nehrali a chcete vedieť, ako sa zaklínačovi podarí utiecť a koľko ciest vedie z dungeonu, nenechajte si ujsť podrobné preview.

Zaklínač 2 pre Xbox360 bol jednou z najkrajších konzolových hier predvedených na E3. Pre-alfa verzia schovala do vrecka Skyrim v stánku Bethesdy, nie čo do rozlohy sveta, ale čo do kvality textúr, sýtosti farieb a kontrastu svetiel a tieňov. Netrénované oko by mohlo povedať, že k televízoru je pripojené PC. Postavy, lokality aj súboje vyzerajú v pohybe výborne a nie sú nič dlžné svojej predlohe. Na druhej strane demo trpelo neuveriteľným tearingom, v každej lokalite.

Do vydania zostáva ešte niekoľko mesiacov, podľa slov producenta sa má Zaklínač 2 objaviť na Xboxe pred koncom tohto kalendárneho roka. A aj po vydaní bude hra podporovaná zdarma vydávanými DLC aj updatmi!

Zo zmien, ktoré môžu konzoloví hráči očakávať, bude prispôsobené ovládanie, vyladená obtiažnosť a vplyv výtvarníka Tomazsa Baginskeho, ktorý už mal prsty v úžasných intro a outro videách pôvodného Zaklínača. Jeho prácu môžete posúdiť v trialeri.

Všetko ostatné bude adaptované bezo zmien. „Zatiaľ nie je rozhodnuté, či ju bude obsahovať," odpovedá na otázku dizajnér súbojového systému Maciej Szczesnik, či si bude možné nastaviť úroveň obtiažnosti Insanity. „Určite si však budete môcť vybrať takú úroveň, aká vám vyhovuje."

Nad PS3 verziou Zaklínača 2 visí otáznik, je to však len otázkou času, kedy sa 100-členný tím vo Varšave pustí aj na túto platformu. „Nemôžeme nič ohlásiť v tejto veci, radi by sme ju však spravili." hovorí Gop.

Viac informácií o Xboxovom Zaklínačovi 2 sa dozvieme na GamesCom, kam CD Projekt plánuje priniesť nové demo. 

Recenziu PC verzie nájdete tu.





Nekompromisný Zaklínač 2 pre Xbox360  Nekompromisný Zaklínač 2 pre Xbox360  Nekompromisný Zaklínač 2 pre Xbox360
Nekompromisný Zaklínač 2 pre Xbox360  Nekompromisný Zaklínač 2 pre Xbox360  Nekompromisný Zaklínač 2 pre Xbox360
Nekompromisný Zaklínač 2 pre Xbox360  Nekompromisný Zaklínač 2 pre Xbox360
Páči sa mi!

Zaradené pod: xbox, ati






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dragons dogma 2 (0)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20210)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk