Týždenník 34 - nové Final Fantasy, čerstvý MGS

Oslavy 25. výročia dvoch sérií nám priniesli dva nové tituly - Lightning Returns Final Fantasy XIII a Metal Gear Solid: Ground Zeroes. ArenaNet pre istotu stopli predaj Guild Wars 2 a z limitky Black Ops II vyletel vrtuľník.

pridal spacejunker 2.9.2012 o 12:09 pod hry
Týždenník 34 - nové Final Fantasy, čerstvý MGS

HRY > NOVINKY >

Zďaleka nepatria medzi najstaršie, ale osláviť štvrťstoročnicu ohlásením nového pokračovania, namiesto osláv víťazstva nostalgie nad modernými trendmi, dokážu iba máloktoré série. 

Pre Square Enix je 13 (ne)šťastným číslom, na nedávnej akcii ohlásil už tretí diel Final Fantasy XIII Volá sa Lightning Returns a zavedie vás do sveta, ktorému zostáva presne 13 dní do armagedonu. Ponesie sa v duchu iných JRPG, ale Square Enix chce dať hráčom väčšiu voľnosť a dokonca umožní aj pohyb počas bojov. 

Aj Kojima Productions oslavujú 25. výročie inej zásadnej série. Metal Gear Solid: Ground Zeroes je novým Kojimovým titulom, nie je toľko omieľaným piatym dielom, ale jeho prológom. Naked Snake sa vracia na bojisko, ktoré bude otvorenejšie ako kedykoľvek predtým. Hra pobeží na novom engine FOX a v pohybe ju môžete obdivovať vo fantastickom 11 minútovom traileri.

Bethesda sa nerozhodla, čo vlastne urobí s jednou z najlepších hier posledných rokov predstavených na E3. Prey 2 je v jeden týždeň zrušená, v ďalší je zase vyradená zo zoznamu prirpavovaných hier, potom je jej existencia potvrdená, aby bola zase vyvrátená. Už sa rozhodni! 

Nebolo by to Call of Duty, keby sa neobjavili informácie o hre skôr ako to chceli autori. V tomto prípade sa jedná o špeciálnu v obrovskej krabici na náradie zabalenú Care edíciu Black Ops II, v ktorej dostanete okrem hry a kopca bonusov aj kvadroptéru na diaľkové ovládanie. 

Do Gears of War: Judgment sa dostáva po rokoch obyčajný free for all režim. Žiadne tímové ťahanice, ale pekne každý sám so svojou lancerkou proti každému. Professor Layton ohlásil svoj posledný šiesty prípad Legacy of Advanced Civilization, v Japonsku vyjde ešte tento rok.

Team Bondi koketuje s Whore of the Orient, ďalšou detektívkou, tentoraz zasadenou do 30-tych rokov do Šanghaja, kde vám stačia prachy a máte celý svet pri nohách. PlayStation Vita už dokáže prehrávať PSone hry a že je z čoho vyberať, desiatky starých klasík nájdete na PSN.

ArenaNet a NCsoft prestali predávať Guild Wars 2. Taký veľký je ohlas na novú online RPG, že servery nestačia obslúžiť všetkých. Zastavenie predaja je iba dočasné.

Crytek kedysi pracoval na hre Redemption, v nej ste mali pomáhať dievčaťu prechádzať opustenými lesmi a zdolávať prekážky sveta v rozklade. Že vám to pripadá povedomé? Je to aj presmisa The Last of Us od Naughty Dog. 

Od budúceho týždňa začína škola, skončili dovolenky, ale ak si predsa budete chcieť ešte oddýchnuť a zabiť absolútne aj ten posledný náznak produktivity, neklikajte na tento link. Sú tam totiž všetky Atari klasiky hrateľné na webe. My sme vás varovali! 

V posledných dňoch sa akoby úplnou náhodou objavili správy o zberateľských kúskoch inšpirovaných hrami. Najskôr to bola unikátna kniha ilustrácií Journey s vloženým kódom na stiahnutie soundtracku z tohto unikátneho herného zážitku. Potom sa objavili informácie o zberateľskej edícii God of War Ascension s figúrkou Krata, do kolien nás dostala cena exkluzívnych MGS figúrok vyrobených v spolupráci s Kojima Productions a svojou troškou sme prispeli aj my, keď sme odbalili nepredajnú verziu Guild Wars 2. 

Nevynechali sme ani posledný titul zo Summer of Arcade akcie na XBL, kde vyšiel Dust: An Elysian Tail, ale animovaná hack’n’slash nezaujala. To sa však nedá povedať o Darksiders II, na ktorú sme chŕlili iba chválu. Priniesli sme aj recenziu Ghost Recon Online, hrali sme takmer finálnu verziu LittleBigPlanet Vita, rozprávali sme sa o Pixare a filme Brave so Stevom Purcellom, obzreli sme sa v retrospektíve za históriou série WipEout a vrátili aj do ulíc Hong Kongu vo videorecenzii Sleeping Dogs.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20239)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk