Prevetrali sme Grid 2

Dvojica tratí, dve autá a nabudené dojmy.

pridal spacejunker 4.10.2012 o 15:47 pod hry
Prevetrali sme Grid 2

HRY > NOVINKY >

Prekvapením tohto roka na poli racingov je návrat Codemasters na asfalt. Tvorcovia DIRT našli z prašných ciest skratku späť na okruhy, kde sa cítia ako ryby vo vode. Nástupca série TOCA vstrekol do jazdenia po okruhoch a mestských tratiach divokosť a pri udržaní vyzývavého jazdného modelu sa dosiahlo výborného pocitu z jazdy. Grid navyše priniesol ikonické pretáčanie záznamu, resp. vracanie sa v čase späť. 

Grid 2 nič z toho (zdá sa) nestratil. Stále je možné bez použitia bŕzd doraziť do cieľa a spoliehať sa na jemnú prácu s plynom a kontrolované šmyky. Pod kapotou je cítiť orientáciu na čo najširší trh a určite sa tam zmení do vydania ešte mnoho ďalšieho. Dvojka sa zbavila prepálenej farebnej palety (sépia) a hlavne nechutného vazelínového efektu. 

Do akcie bol nasadený nový svetelný model, ktorý sa podpisuje pod realistické odrazy a autentickejší vizuál okolia. Od efektov sa neupustilo, na oblohu stále kreslia kondenzačné stopy nízko prelietavajúce lietadlá, dianie na trati sleduje vrtuľník a čo nevidieť, sú okolité zvuky. V tuneloch sa inak láme zvuk motoru ako na širokých cestách Chicaga a v cieľovej rovinke okrem 323 koní Camara SS počujete aj hukot tribúny. 

O tom, že v plnej verzii nebudete môcť obdivovať palubnú dosku žiadneho z áut, ste už isto počuli. Horšou správou je, že pri pohľade z kapoty alebo nárazníka nevidíte spätné zrkadlo a neexistuje spôsob ako sa pozrieť za chrbát. Verím, že ide iba o problém hrateľného kódu, ktorý som mal možnosť v Londýne prevetrať.

Demo obsahovalo dve trate a dve autá (Camaro SS a Ford Mustang Mach 1), obe so zadným náhonom. O priepastných rozdieloch v ovládaní oboch nemožno hovoriť, prvé menované sa ovládalo gamepadom a druhé zase na zostavách s volantom. Pri hraní však poznať a cítiť váhu, ak vás začne tlačiť zadok aj výkon pri pretáčaní kolies. Hra robí všetko pre to, aby ste do cieľa dorazili a to aj vtedy, ak otočíte auto dvakrát na strechu. Odpadávajú spojlery, dvere, praskajú sklá, ale pod kapotou je všetko v najlepšom poriadku. 

Grid 2 pričuchol čo-to aj k festivalovej atmosfére posledných dielov Dirt (práca s kamerou pri štarte, konfety v cieli) a konečne autá majú poriadny zvuk a neznejú ako vysávače. Grid 2 má pred sebou ešte dlhú cestu, vychádza až v priebehu budúceho roka.

Nemôžem si pomôcť, teším sa o kúsok viac na Grid 2 ako na ostatné racingy, ktoré sa pravidelne objavujú každý rok. Predsa sú to už štyri roky, čo som preletel kruhovým objazdom v Miláne v rýchlosti 200 km/h a ukázal Corvette, že Aston je rýchlejší.





Páči sa mi!






PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: Codemasters / Codemasters
Štýl: Racing
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 31. máj 2013
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (10)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20170)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk