Kde je GTA 5, pitva WiiU a iné udalosti týždňa

Chris Roberts sa vracia s ambicióznym vesmírnym simulátorom, Angry Birds letia do Star Wars univerza a Rockstar plánuje svoju prvú kolekciu hier.

pridal spacejunker 14.10.2012 o 11:19 pod hry
Kde je GTA 5, pitva WiiU a iné udalosti týždňa

HRY > NOVINKY >

Október je najbohatším na herné prekvapenia a súčasne ide o najnatrieskanejší mesiac tohto roka otvárajúci jesennú sezónu nebojácne úplne novou značkou Dishonored, ktorá má šancu stať sa hrou roka. Toto však nie je oslava jedného z najoriginálnejších titulov, ale rekapitulácia udalostí uplynulých siedmych dní. 

Dishonored spolu s XCOM Enemy Unknown vyšli v jeden deň a narozdiel od kontroverzne prijatého Resident Evil 6 sú univerzálne pozitívne hodnotené a to v období, kedy sa vydavatelia dožadujú nových konzol z dôvodu, že vraj pre nové série niet už miesto v aktuálnej generácii. 

Nintendo o hardvérových špecifikáciách Wii U nehovorí, predbehla však technologické servery pitvou vlastnej konzoly. Priesvitný obal odhaľuje, aký obrovský priestor si ukrajuje pre seba optická mechanika a na akej malej matičnej doske sa ukrýva výkon porovnateľný s PS3 alebo Xbox360. 



Obrovské tajomstvá ukrýva aj Rockstar v prípade GTA V. Pár vyvoleným sa dostane príležitosti pozrieť sa na netrpezlivo očakávané pokračovanie, Game Informer si už rezervoval aj obálku. Ale skôr ako budeme počuť o novinkách z Los Santos, Rockstar uvedie svoju prvú kolekciu hier

Do večných debát o tom, akou perifériou sa lepšie ovládajú hry, možno vkročí v nasledujúcich krokoch Kinect na ruku. Kamera na zápästí dokáže už teraz sledovať pohyb prstov. 

Battlefield už budete môcť aj sledovať v televízii, EA sa dohodla s televíziou FOX na výrobe seriálu Bad Company, na ktorý dozerajú autori z DICE. Veľké mená Hollywoodu sa postarajú aj o launch trailer pre Halo 4. Produkovať ho bude David Fincher a réžie sa chopí Tim Miller z oceneného Blur štúdia, zodpovedného za najlepšie renderované videá.

 

Chris Roberts je tvorcom Wing Commandera a po dlhej odmkle je späť so svojím vesmírnym simulátorom Star Citizen, na ktorý potrebuje 12 miliónov dolárov. Hra vyzerá viac ako nádejne, rovnako aj ambície o vytvorení sveta, kde po vás môžu byť pomenované planéty. 

Z rovnakého súdku má byť aj Stars of Barathrum, zatiaľ ešte neohlásený Valve titul. Na svet preniklo video a niekoľko obrázkov.

Pred desiatimi rokmi debutovala RPG Divine Divinity, autori z Larian Studios pripravili pri tejto príležitosti špeciálnu kolekciu celej série, ktorá vyjde budúci rok v peknom balení s bonusovým materiálom a 150-stranovým artbookom v náklade 25 tisíc kópií.

Od budúceho týždňa nakupujete už v prostredí nového PlayStation Store. Zmenený dizajn pripomínajúci Xbox Live uľahčí prehľadávanie aj zviditeľňovanie obsahu.

Nie je všetko zlato, čo si hovorí Resident Evil, presvedčili sme sa o tom na vlastnej koži v recenzii Resident Evil 6. Svoj posledný príbeh vyšetruje Sherlock Holmes v novej adventúre vybavenej temný príbehom. Za pozornosť isto stojí netradičná survival akcia Tokyo Jungle, v ktorej ovládate aj malého psíka. 

Koniec týždňa patril odrážaniu mimozemskej civilizácii vo vynikajúcej ťahovej stratégii XCOM: Enemy Unknown a farmárčeniu v Traktor Simulátor 3, ktoré môže byť pekná nuda. Od recenzií sme si odskočili na multiplayerové bojiská Medal of Honor: Warfighter, odkiaľ sme priniesli zápisky z jednej mapy a nového herného režimu. 

Neobišli sme ani vás, Sectorákov a vydali sme aj nové číslo Sector Magazínu s obálkou Borderlands 2. 





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Monitor-strata signalu (9)
Zdravim, vcera som kupil novy monitor (MSI MAG 341...
|Stalker shadow of chernobyl - ... (0)
Čaute, dostal som chuť si prejsť znova trilógiu St...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Wargame - european assault (3)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20892)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk