Windows Phone 8 plne predstavený

Windows Phone 8 dostal svoju launch press konferenciu, ako aj ohlásenie doteraz nezverejnených možností.

pridal saver 29.10.2012 o 20:43 pod hry
Windows Phone 8 plne predstavený

HRY > NOVINKY >

Windows Phone 8 vychádza a dostáva launch press konferenciu, na ktorej Microsoft zhrnul možnosti mobilov a ohlásil doteraz nepriblížené možnosti. Press konferenciu môžete pozrieť na Engadget.

V zásade Windows Phone 8 prináša úplne nové jadro systému, ktoré už teraz bude umožňovať programovať v C++ a teda prinesie kompletné 3D enginy ako Unreal Engine a spolu s tým aj väčšinu hier prichádzajúcich teraz len na konkurenčné mobilné systémy. S tým súvisí aj prechod ma dvoj a viacjadrové procesory, čím systém necháva Windows Phone 7 mobily za sebou. Tie dostanú update na 7.8 verziu s niektorými updatmi WP8.

Z vizuálnych zmien systému príde hlavne Windows Phone 8 a 7.8 nová štartovacia obrazovka so 4 ikonami vedľa seba a teda možnosťou zmeny ikony aplikácie na tri veľkosti. Rovnako sa zmení Lock obrazovka, ktorá bude podporovať funkcie Live Apps, kde sa informácie z aplikácií zobrazia priamo na titulke (Napríklad obrázky a informácie z aktuálnej novinky na Sector.sk.)

Pribudol Kids Corner, čo bude detský kútik a umožní na túto plochu vyčleniť aplikácie a hry pre vaše dieťa alebo iného užívateľa. Je to niečo ako sekundárne konto pre mobil. Podobne rodinne orientovaná je aj Rooms funkcia, ktorá umožní zbierať dokumenty, fotky a po známky na jednom mieste a sharovať ich napríklad v rámci rodiny ďalej.

Z menších vecí pribudla možnosť screenshotov, 20 farebných tém, 60 jazykov pre klávesnicu a 50 pre UI, IE bude upgradnutý na IE10, pribudne Skype, vylepšené mapy, aplikácie budú môcť byť naviazané na foťák, rovnako môžu byť naviazané na hlasové povely. K tomu ak máte obmedzený traffic na mobile, Datasense funkcia vám umožní obmedziť prenos dát na pozadí, ak sa blížite k limitu trafficu. Nakoniec, ak máte chuť rozhadzovať peniaze digitálne, v systéme bude Wallet funkcia.

Čo sa týka aplikácií a hier, Microsoft do konca roka pripravil vydanie napríklad - Temple Run, Jetpack Joyride, Angry Birds Star Wars, Angry Birds Space, Draw Something, Words with Friends, Urban Spoon, Fairway Solitaire, Asphalt 7: Heat, Living Social, Cut the Rope, Disney’s Where’s My Water a Where’s My Perry. Pribudne aj Pandora, ktorá so sebou prinesie rok hudby zadarmo.

Engadget už má aj recenziu Windows Phone 8 systému, ktorý je vraj presne to, čo sme chceli od Microsoftu vidieť. Benchmarky zatiaľ globálne neporovnávali, ale browser test SunSpider bol rýchlejší ako iPhone 5.

Windows Phone 8 mobily vychádzajú v niektorých krajinách EU už tento týždeň, do zvyšku sveta sa dostanú v novembri.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk