Xbox One testy a porovnania s PS4

Dnes padlo embargo na Xbox One recenzie a tak sa môžeme pozrieť ako konzolu hodnotia jednotlivé weby a aj porovnania rôznych oblastí s PS4. Ako vieme PS4 je lacnejšia, výkonnejši a menšia, ale ako dopadá v úvodných testoch?

pridal saver 20.11.2013 o 10:00 pod hry
Xbox One testy a porovnania s PS4

HRY > NOVINKY >

Dnes padlo embargo na Xbox One recenzie a tak sa môžeme pozrieť ako konzolu hodnotia jednotlivé weby a aj porovnania rôznych oblastí s PS4.  Ako vieme PS4 je lacnejšia, výkonnejši a menšia, ale ako dopadá v úvodných testoch?

Xbox One recenzie:

Polyton - 8     (PS4 dostalo 7)
Verge - 7.8    (PS4 dostalo 7.7)
Engadget
Eurogamer
T3 - 8          (PS4 rovnako)
Destructoid
PS World - 8  (PS4 dostalo 7)
Joystiq
Telegraph - 8
Arstechnica
Kotaku
Gizmodo
Gameinformer
IGN - 7.8  (PS4 dostalo 8.2)

V testoch tak Xbox One dostáva o bod lepšie hodnotenia, ale ani on nie je pri vydaní dokonalý a ako ponuka hier, tak aj funkcie konzoly sa ešte potrebujú vylepšiť, respektíve pospúšťať.

Prvé nabootovanie konzoly:

Spotreba:

Samozrejme PS4 má vyšší výkon na napájanie náročné GDDR5 pamäte a tým aj vyššiu spotrebu a hlučnosť, porovnajme si to v tabuľkách Eurogameru:

Playstation 4:

Xbox One testy a porovnania s PS4

Xbox One:

Xbox One testy a porovnania s PS4

Pod výkonom je teda Xbox One o 10db tichšia (z diaľky len o 1db) a prakticky ostáva v stave kedy konzolu nepočujete.  Jediné čo počujete je bluray mechanika pri inštalácii. Standby stav Eurogamer nezaradil do tabuliek, ale Xbox One má 19W spotrebu,  PS4 10W s tým, že pri sťahovaní v na pozadí stúpne na PS4 spotreba na 70W.

Mikrofóny:

Z porovnaní IGN prinieslo porovnanie testu zvukov a to ako na XBox One cez headset a cez Kinect, tak aj na PS4 cez headset a kameru.

Rozlíšenia:

Kompletný výpis rozlíšení zatiaľ nemáme, ale v zásade PS4 dáva väčšinu hier na 1080p (zrejme len Battlefield 4 ide na 900p), Xbox One v tejto oblasti začína vlažne a nevyhýba sa ani 720p rozlíšeniam kde napríklad Dead Rising 3, alebo Killer Instinct z first party ponuky idú v tomto rozlíšení rovnako ako Battlefield 4 a COD: Ghosts, Crytek spracoval Ryse v 900p a v 1080p ide Forza, Kinect Sports Rivals, NFS, športové hry a rovnako nové tituly sa už firmy ohlasujú v 1080p. 

Na druhej strane, na čo sú porovnania keď obe konzoly dokážu takto pekne pracovať bok po boku, stačí PS4 napojiť do vstupu Xbox One (ale je to skôr zaujímavosť ako reálne využitie keďže sú tam rôzne občasné opozdenia):

Porovnanie Gamepadov

Oba gamepady sú vylepšené oproti svojim predchodcom, PS4 gamepad dostal zmenu designu a je masívnejší, dopĺňa ho touchplocha, ktorou budú môcť hráči ovládať napríklad rôzne inventáre.  Druhým doplnkom je svetlo, ktoré je alternatívou pre pohybové ovládanie cez PS Move. Môže meniť farby a teoreticky by sa hráči podľa neho mohli identifikovať, či to je skutočne potrebné ukáže prax, zatiaľ sa však nedá vypnúť a pri večernom hraní môže jeho svetlo vadiť.

Xbox One gamepad je designom mierne upravenou obdobou Xbox360 verzie, gamepad pridáva hlavne vibrácie na triggeroch, ktoré budú lokalizovaným feedbackom napríklad pri automobilových hrách naznačia trakciu kolies, pri akčných nárazy pri streľbe. Ponúka tak nový typ odozvy pre hráčov.

Porovnanie kamier

Xbox One má kameru priamo v balení, ide o nový Kinect, ktorý okrem snímania 1080p má širší záber, pridaný IR vysielač, ktorý zaisťuje viditeľnosť v noci a aj vyššie detaily ako pri pôvodnej verzii.  PS4 kamera sa dokupuje samostatne a má dve štandardné 720p kamery, ktoré zachytávajú obraz štandardne, ale pre svoje posunutie majú možnosť detekovať pohyby aj v priestore. Sú ale obmedzené dostatkom svetla a obrysy postáv musí softvŕ len odhadovať.

 Xbox One vychádza v EU 22. novembra za  499 eur (ešte nemá slovenský datum), PlayStation 4 vychádza v EU 29. novembra, na Slovensku 13. decembra za 399 eur.





Xbox One testy a porovnania s PS4  Xbox One testy a porovnania s PS4  Xbox One testy a porovnania s PS4
Xbox One testy a porovnania s PS4  Xbox One testy a porovnania s PS4
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17978)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk