Nové detaily z prípravy Zaklínača 3

Marcin Iwinski, spoluzakladateľ CD Projektu, zodpovedal viacero otázok o najočakávanejšom RPG titule tohto roka.

pridal roberto 23.1.2014 o 13:10 pod hry
Nové detaily z prípravy Zaklínača 3

HRY > NOVINKY >

Marcin Iwinski, spoluzakladateľ CD Projektu, zodpovedal viacero otázok o najočakávanejšom RPG titule tohto roka. V rozsiahlom rozhovore sa venoval náväznosti tretieho Zaklínača na predchádzajúce diely, ich prístupu k príbehu v otvorenom svete, súbojovému systému aj ďalším témam.

Príbeh

Príbeh bude ľahko pochopiteľný aj pre nových hráčov, ktorí nehrali predchádzajúce hry. Každá časť Zaklínača má vlastný príbeh a CD Projekt RED si dá záležať na tom, aby sa každý v hre cítil ako doma. Napriek tomu budú v hre zakomponované veci, ktoré do hĺbky pochopia len priaznivci Sapkowskeho kníh a predchádzajúcich titulov od CD Projektu. K tomu by mohla pomôcť lepšie vhupnúť do príbehu aj pripravovaná komiksová séria od vydavateľstva Dark Horse.

Obtiažnosť

Pri Witcherovi 2 si poľské štúdio všimlo negatívne reakcie niektorých západných žurnalistov, ktorí boli nespokojní s prílišnou počiatočnou náročnosťou titulu. Chcú preto sprístupniť najnovšiu hru aj hráčom zameraným len na príbeh, ktorí dajú prednosť jednoduchšiemu hack and slash zážitku, pred náročným RPG.

Marcin Iwinski tiež prezradil, že CD Projekt uvažuje nad prepojením PC verzie Wild Hunt s uloženými pozíciami zo starších Zaklínačov. Potom by sa mohli do nového sveta premietnuť aj rozhodnutia, ktoré hráč vykonal v predchádzajúcich tituloch, podobne ako tomu bolo napríklad v sérií Mass Effect. Zatiaľ ale nemohol potvrdiť, či sa im to podarí.

Rozloha

Svet Zaklínača 3 by mohol byť až 30-krát väčší než tomu bolo u jeho predchodcu. Pri takomto veľkom svete musí mať CD Projekt RED osobitný tím ľudí, pracujúcich na tom, aby tento svet zaplnili obsahom a zaujímavými bočnými úlohami. Chcú sa úplne vyhnúť nudným doručovateľským questom, ale samozrejme Geralt, ako Zaklínač, dostane mnoho ponúk na likvidáciu monštier a získanie vzácnych surovín. Nakoniec by mala hlavná príbehová línia hráčom zabrať v priemere 50 hodín, ale pri plnení väčšiny bočných úloh si radšej rezervujte najmenej 100 hodín voľného času.

CD Projekt sa snaží zasadiť príbeh do čo najotvorenejšieho sveta, ale dôraz naďalej zostáva na príbehovej zložke. Tým sa bude Witcher aj naďalej odlišovať od RPG typu Skyrim. Hra by mala mať 36 rôznych zakončení príbehu.

Nové detaily z prípravy Zaklínača 3

Bojový systém

Hra dostane opäť nový bojový systém, ktorý by mal opäť priniesť prirodzenejšie vyzerajúce a plynulejšie súboje, než Witcher 2. Podľa Marcina by súboje by mali vyzerať aspoň tak dobre ako v Batman: Arkham Asylum.  Plus keďže sa kvôli politickým hrám v druhom Zaklínačovi trocha pozabudlo na to, že Geralt je predovšetkým lovec netvorov, Wild Hunt opäť prinesie oveľa viac súbojov s nadprirodzenými potvorami.

Výkon

Nové konzoly majú mať dostatok výkonu na to, aby vývoj hry nijako nespomaľovali ani neobmedzovali. Autori dodávajú, že z Xbox One a PS4 berú takmer maximum. Zároveň s Wild Hunt upravujú pre novú generáciu aj RED engine, ktorý chcú ponúknuť väčšiemu množstvu vývojárov RPG titulov.

Hru určite vydajú ešte počas roka 2014.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18425)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk