Dojmy z bety Titanfallu

Beta Titanfallu už beží a pozreli sme sa na jej PC verziu.

pridal saver 14.2.2014 o 15:16 pod hry
Dojmy z bety Titanfallu

HRY > NOVINKY >

Beta Titanfallu už beží a pozreli sme sa na jej PC verziu. Beta umožňuje vyskúšať si tri módy hry, jedného titana, tri classy vojakov a tréning, z tejto čisto multiplayerovej akcie, ktorá prináša niečo ako kombináciu rýchleho Call of Duty a vozidlového Battefieldu pridaním mechov. Zároveň však posúva hrateľnosť na iný štýl, keďže každý vojak má svojho vlastného a môže si ho privolať podľa potreby.  Jeho privolanie sa riadi podmienkami modu, ale v základnom deathmatch mode vždy čakáte 2 minúty na možnosť privolania vášho Titana, či už pri začiatku hry, alebo pri zničení. V mode Last Titan Standing je pre zmenu smrť permanentná.

Autori v hre použili Source engine, keďže im vyhovoval jeho Quake základ, s ktorým boli zvyknutý pracovať pri Call of Duty. Výkon engine sa náležite ukazuje na svojom 60 fps pri 1080p, ktoré nebude problém dosiahnuť ani so slabšími starými kartami a to aj s 4xMSAA. Grafika určite nedosahuje kvality Battlefieldu, ale ukáže relatívne pôsobivé mapy s náležitým zaplnením vojakmi, AI gruntmi a aj Titanmi. 6 vs 6 boje tak neznamenajú, že budú bojiská prázdne, skôr miestami až nepríjemne preplnené. K tomu si autori dali prácu aj na rozsiahlom tutoriále, ktorý nemá ďaleko od Portalu a vo virtuálnej realite vás naučí všetky možnosti vojakov a Titanov.

Samotná hrateľnosť sa rozdeľuje na boj s vojakmi a boj s titanom, každý je iný. Vojaci sú rýchli, môžu prebehnúť po stenách, skákať, používať malý jetpack na druhý skok a majú neviditeľnosť. Z vybavenia majú automatickú pištoľ, ktorá si zameria aj tri ciele a strelí do nich, ale aj silnejšie štandardné zbrane podľa classu a levelu, plus protititánsku zbraň, s ktorou môžu zničiť aj Titanov.  Oproti vojakom sú Titani pomalší, ale majú silnú primárnu a ešte silnejšiu sekundárnu zbraň, ktoré dopĺňa silové pole. To dokáže zachytiť náboje a rakety a vystreliť ich späť na útočníka. Plus môžu sa aj rýchlo presunúť o pár metrov do ľubovoľnej strany k vyhnutiu pred silným útokom. Nakoniec hráčovi Titan vždy ukazuje kedy je neopraviteľne poškodený a ide explodovať. Vtedy sa hráč môže katapultovať, čo ho vyvrhne do vzduchu a umožní mu spraviť si rozhľad nad situáciou. Po pristáni môže ďalej bojovať ako vojak a čakať, kedy bude mať pripraveného ďalšieho Titana.

Celkovo aj z bety cítiť, že autori z Respawnu majú veľké skúsenosti s multiplayerom a v hre to aj ukazujú. Možno vizuál, hlavne rôzne efekty explózii by mohli byť ešte lepšie, ale na druhú stranu lepšie ako keby použili Frostbite a morili sa s fixovaním, tak ako DICE pri Battlefielde 4. Hrateľnosti sa však ťažko dá niečo vytknúť, má svoj štýl a vyzerá, že si nájde svoje početné publikum.

Ak budete betu sťahovať na PC, rátajte s tým, že má 12GB.





Dojmy z bety Titanfallu  Dojmy z bety Titanfallu  Dojmy z bety Titanfallu
Dojmy z bety Titanfallu  Dojmy z bety Titanfallu  Dojmy z bety Titanfallu
Dojmy z bety Titanfallu  Dojmy z bety Titanfallu  Dojmy z bety Titanfallu
Dojmy z bety Titanfallu  Dojmy z bety Titanfallu  Dojmy z bety Titanfallu
Dojmy z bety Titanfallu  Dojmy z bety Titanfallu  Dojmy z bety Titanfallu
Dojmy z bety Titanfallu  Dojmy z bety Titanfallu  Dojmy z bety Titanfallu
Páči sa mi!






Xbox One
PC
Xbox 360

Vývoj: EA / Respawn Entertainment
Štýl: Akcia / Multiplayer
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 13. marec 2014
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20223)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk